havaintojamatkanvarrelta

Kaikki blogit puheenaiheesta Aborttikysymys

Timo Soini – ulkoministeriys, abortin vastustaminen ja välikysymys

Tämä kirjoitus todennäköisesti ärsyttää monia. Kirjoituksen sisältö saa monen verenpaineen nousemaan ja pään punoittamaan.

Aluksi on syystä kerrata, mitä minä edustan ja mitä minä en edusta tällä blogikirjoituspalstalla. En todellakaan edusta mitään puoluetta ja tiettyä ajatussuuntaa. Edustan vain itseäni ja omia mielipiteitäni.

Päivi Räsänen istuu mielellään aborttia kannattavaan hallitukseen

Ei taida olla uskovaisella poliitikolla nämä kysymykset niitä tärkeimpiä asioita. Ministerin paikka menee aina edelle. Jos oikeasti kyse olisi vakaumuksellisesta elämän ja kuoleman kysymyksestä,  se olisi niin tärkeä asia, ettei istuisi Soinin mainitseman elämän ja kuoleman kysymyksessä kuolemavaihtoehtoa kannattavaan hallitukseen.

Ihmisoikeuskysymys: abortti ja sukuelinten silpomiset

Ihmisoikeuskysymys: abortti ja sukuelinten silpomiset

 

Soini vastusti aborttia ja siihen vastasi Sipilä:

”Naisten ja tyttöjen asema sekä seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ovat ihmisoikeuskysymyksiä ja olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Tämä on ollut Suomen hallitusten pitkäaikainen ja yksiselitteinen linja eikä tämä ole muuttunut, Sipilä kommentoi sähköpostilla IS:lle.”

 

 

Miksei Argentiina laillistanut aborttia?

Argentiinan senaatti hylkäsi aborttilain höllentämisen äänin 38 - 31. Maassa on tiukka aborttilaki, joka sallii raskaudenkeskeytyksen vain raiskaustapauksissa sekä ja kantajan terveyden ollessa vaarassa. Argentiina on katolinen nykyisen paavin kotimaa.

Mitä Jeesus tekisi?

"What Would Jesus Do? on suosittu hokema, joka kutkuttavasti yhdistää amerikkalaista abortinvastustajarepublikaania ja vasemmistolaista sekulaarihumanistia. Molemmat luultavasti ajattelevat, että Jeesus tekisi oikein. Ja tietävät (Jeesuksen puolesta) mikä on oikein. Toisen Jeesus on militantti valkoihoinen konservatiivi, toisen taas vapaa- ja hellämielinen hippi.

Soinin osallistuminen mielenosoitukseen

 

Ulkoministeri Soini osallistui alkuviikosta Kanadassa mielenosoitukseen jossa vastustettiin aborttia. 

 

Nyt en ota kantaa itse kysymykseen aborttista  vaan kysyn mikä on valtioministeri Orvon mielestä Suomen kanta aborttiin jos Soinin osallistuminen abortin vastaiseen mielenosoitukseen ei edusta tätä.

 

Elämä on Soinille pyhä kunhan se on valkoinen, irlantilainen ja kristitty

Irlannin viikonlopun kansanäänestyksen tulos on innoittanut Suomen ulkoministerissä aikaan blogin;  Soinille tyypillistä tyylilajia edustavan lyhyen ja epämääräisen tekstinpätkän, jossa hän esiintyy ”elämän puolustajana”.

Kansalaisaloite uskonnollisen mielivallan ja moralismin puolesta

Kansalaisaloite on tähän mennessä osoittanut, että kansalaiset kannattavat pääasiassa hyviä asioita. Tasa-arvoinen avioliittolaki, aloite pakkoruotsin poistamisesta ja järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite ovat hyviä esimerkkejä siitä, miksi kansalaisaloite on tarpeellinen väylä saada julkiseen keskusteluun asioita, joita eduskuntapuolueet tai kansanedustajat eivät joko uskalla, halua tai ymmärrä ottaa esille. Typerät ja mielivaltaisuuteen perustuvat aloitteet ovat yleensä jääneet muutamiin tuhansiin allekirjoituksiin, eivätkä ole koskaan edenneet mihinkään.

Omantunnonkysymys

Soini kirjoitti tänään kansalaisaloitteesta,  joka ainakin minusta on todella tärkeä.  Asia on sama, mistä Päivi Räsänen puhui puolitoista vuotta sitten. ei niin hyvällä succeellä,  koska teki vähän virheitä asian käsittelyssä  - nimittäin siitä, että Suomessa ei melkein kaikista maista lähes ainoana ole hoitohenkilökunnalla mahdollisuutta kieltätyä raskaudenkeskeytyksen suorittamisesta.  -Tämähän ei ota kantaa siihen, onko abortti hyvä ja kannatettava asia vai ei, vaan kysymys on vain siitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä