Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ebola

Näkymättömät aseet

Bakteerit, virukset, ne pienet eliöt elävät kaikkialla, missä on elämää: vedessä, maassa, muissa eliöissä ja myös ihmisessä. Ihmisen iholla ja limakalvoilla on jatkuvasti suuri määrä bakteereja, jotka auttavat ihmisen immuuni puolustusta tauteja aiheuttavia bakteereita vastaan. Nämä bakteerit ovat ihmiskeholle hyödyllisiä ja niitä kutsutaan normaaliflooraksi. Mutta monet bakteerit voivat olla haitallisia eli patogeenisiä.

Ebola tulee,oletko valmis

Suomessa Ebola-epäily – Meilahden sairaala varautuu potilaan tuloon HUS:n ylilääkäri Asko Järvinen pitää Ebolan todennäköisyyttä erittäin pienenä.

Kummallista hölmöilyä terveydellä

Ihmetellen olen seurannut viikoittain julkaistavia ebolauutisia Länsi-Afrikan ulkopuolelta. Viimeisimpänä ebolatapaus huomattiin New Yorkissa. Kyseessä on Guineassa toiminut Lääkärit ilman rajoja –lääkäri, joka oli palannut viikko sitten alueelta ebolapotilaiden hoitotyöstä. Uutisten mukaan hän asioi kaupoissa, matkusti metrossa ja kävi keilahallissa, kun oireet olivat alkaneet. Lopulta päädyttiin ottamaan ebolatesti.

Yhdestä se kaikki alkaa, leviääkö Ebola muille mantereille

 

Hieman huolestuttaa tilanne sikäli, että myös paikalla olevaa hoitohenkilökuntaa on kyseiseen tautiin sairastunut. Pitäisikö olla vielä huolestuneempi syystä, että sairastunutta henkilökuntaa on siirretty ja siirretään myös Eurooppaan, eli sairastuneita kotimaahansa saamaan hoitoa.

Berliinissä epäillään Ebola-tartuntaa

Tänään kantautui huolestuttava uutinen Berliinistä, kun paikallislehti uutisoi 30-vuotiaasta saksalaisnaisesta, jonka epäillään saaneen Ebola-tartunnan.

Berliner Morgenpost –lehden verkkoversion mukaan Ebola-epäily tuli esiin työnvälitystoimistossa Prenzlauer Berglin alueella, kun nainen oli yhtäkkiä saanut vakavan verenkiertohäiriön ja pyörtynyt.

Kansan keskuudessa (epi demos)

Viime vaaleissa ranskalaisen äärioikeiston yhtenä teemana oli maahanmuuton vastustus muun muassa ebola viruksen vuoksi. Tauti on nyt muhinut puoli vuotta eikä sen taltuttaminen näytä olevan lähinäköpiirissä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä