*

havaintojamatkanvarrelta

Hallitus työttömät

Hämmentävä hallituksen työttömien aktivointimalli

Olen koittanut ymmärtää ministeri Lindströmin linkkaamista dokumenteista hallituksen ajaman työttömien aktivointimallin käytännön toteutusta enkä oikein meinaa saada siitä täysin kirkasta kuvaa. Aluksi ymmärsin väärin kun luulin, että työttömille oltaisiin osoittamassa yleishyödyllisiä ilmaistöitä tuon 18 tunnin aktiivisuusvelvoitteen täyttämiseksi - näin ei ilmeisesti ole.

Vaadittava 18 tunnin aktiivisuus kuten minä sen ymmärrän

Ristiretki työttömiä vastaan

Olen huolissani hallituksen ristiretkestä työttömiä vastaan. Loanheitosta ei julkisuudessa vaikuta loppua tulevan, mutta yhtään työtöntä ei viha- ja kurakampanja työllistä.

Työttömiä vaikuttaa tässä maassa saavan nimitellä ja kohdella miten hyvänsä. Jos samalainen mustamaalaaminen, yleistäminen ja syyllistäminen kohdistuisi, naisiin, lapsiin, työnantajiin tai maahanmuuttajiin, niin siitä olisi jo noussut haloo.

Positiivinen jaksaminen loppui

Sain tuhannen "Kiitos kiinnostuksestanne yritystämme kohtaan. Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa osunut teihin". Positiivinen jaksaminen loppui ja purskahdin itkuun. Puolitoista vuotta työttömänä polvileikkauksen jälkeen eikä oma ala voi enää työllistää. Kuitenkin moniosaajana, kielitaitoisena, jopa erikoisempia kieliä sujuvasti puhuvana etsin, etsin. "Vaadimme vähintään korkeakouluopintojen lisäksi pedagogisen tutkinnon. Vaikka puhutte sujuvasti arabiaa ette ole silti pätevä opettamaan turvapaikanhakijoille suomea". Kuinka vaikeaa tuo voi olla?

Kuntouttava työtoiminta puuhastelua ?

Elinkeinoministeri Mika Lintilän(kesk.)mukaan hallitus pohtii toimia joilla työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista parannettaisiin. Ongelmana on,että suomessa on samanaikaisesti tilastojen mukaan 100 000 avointa työpaikkaa ja yli 300 000 työtöntä. Jääkö tämäkin ulostulo pohdinnan asteelle vai aletaanko ihan tosissaan kehittämään myös kuntouttavaa toimintaa.Siinä ei ole mitään tolkkua,että kunnat jatkavat ns.sakkomaksujen suorittamista valtiolle,koska ktt ei toimi optimaalisesti vaan sisältää silkkaa puuhastelua useimmiten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä