Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Laiton Lakkoilu

Lainsuojaton pk-yrittäjä!

Ay-liike on kirjoittanut siitä vähän irtisanomisia riitautetaan ja kuinka suuri osa asioista sovitaan. Voisi  miettiä,miksi näin on

Voisi selvittää miksi näin tapahtuu! Totta on varmaan, että laittomiakin irtisanomisia tapahtuu. Suurin osa lienee kuitenkin sellaisia, jossa yrittäjän ja irtisanotun käsitys asiasta poikkeaa. Useimmiten tähän asiaan puuttuu irtisanonotun liitto. Asioissa, joissa yrittäjä katsoo olevansa oikeassa, monessa tapauksessa sovitellaan ja useimmiten irtisanotun eduksi!!

Milloin ay-pamput pidätetään ?

Olen alkanut ihmettelee onko demokraattisesti äänestetyl hallituksella mitään arvovaltaa . Ay-pamput saa vapaasti nousta kapinaan mielin määrin aiheuttaen mittaamattomia vahinkoja Suomen taloudelle . Satojen miljoonien eurojen törkeästi tuotetuilla vahingoilla Suomen valtiota kohtaan ei ole mitään väliä , eikä vastuuta . Jos joku nuori särkee "typeryyttään" vaikka jonkun viraston ikkunoita tuhannen euron edestä . Miksi hänel on vastuu maksaa aiheuttamansa vahinko ??

Lakkoperjantai - äärioikeistolaisen hallituksen kuolinkamppailu?

Onko poliittinen lakko oikein? 

Lakkoaseen käyttö on aina järeä toimenpide. Vanhojen ay-johtajien valikoimissa lakko-asetta kaihdettiin käyttämässä – paitsi erityisen painavissa ja merkittävissä työriidoissa. Lakko merkitsi aina konfliktia ja antautumista vaaraan. Se oli vihonviimeinen keino.

Viimeinen suuri työtaistelu oli vuoden 1956 yleislakko, joka osoitti ay-liikkeen voiman mutta samalla merkitsi kalliisti ostettua kokemusta.

Ei Suomessa Osata Lakkoilla!

Ranska on Maailmanmestari!

Lähes joka päivä lakkoja kaikkialla maassa, satoja kuukaudessa...

Netissä on Lakkokalenteri kuukausiksi eteenpäin...

Löytyy myös App - kalenteri, jonka avulla on helppo suunnitella lakkoilunsa ja osallistumisensa...

Tästä voi Suomi ottaa oppia!

Vai pitäisikö sittenkään?

Linkistä kalenteriin, tai katso kuukauden ajalta lista alla (Maaliskuu).

http://www.cestlagreve.fr/calendrier/


27

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä