Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Monikulttuurillisuus

Potkut saanut bussikuski puolusti lyönnillään ihmisoikeuksia

Pohjolan liikenteen bussikuski sai potkut itsepuolustuksesta työtehtävissään. Oli mieltä lämmittävää lukea uutisista, kuinka työtoverit työsuojeluvaltuutetun johdolla puolustivat kollegaansa työnseisauksella. Jokaisella ihmisellä on oikeus puolustautua väkivaltaa vastaan. Se on ihmisen perusoikeus riippumatta siitä, onko hoitamassa työtehtäviään.

Mikä ihmeen islamisaatio?

Islamisaatio on äärioikeiston keksimä termi (lähde: HS), jolla pyritään kuvaamaan kehitystä, josta muun muassa useat imaamit ovat puhuneet aivan innoissaan.

Onko monikulttuurisuus hyvä asia?

Otsikon kysymys esitettiin Ilta-Sanomien vaalikoneessa. Kysymyksen tavoitteena on ilmiselvästi mitata ehdokkaan suhtautumista maahanmuuttajiin, mutta se on lähtökohtaisesti huonosti aseteltu. Kysymys nimittäin lähtee alkuolettamasta, jonka mukaan Suomessa olisi joskus ollut yhtenäiskulttuuri, joka nyt olisi muuttumassa. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Suomessa on aina vallinnut kulttuurien moninaisuus ja kulttuurit ovat eronneet esimerkiksi luokkataustan, asuinpaikan ja äidinkielen perusteella.

Mitä muuta vielä?

Ulkomaalaiset, muukalaiset, vieraskieliset, pakolaiset, turvapaikanhakijat, imigrantit, siirtolaiset, x-kieliset, maahanmuuttajat, maahamuuttajataustaiset, mamut, x-sukupolven maahanmuuttajat, x-taustaiset suomalaiset, Suomen x-ryhmän edustajat, paperittomat, laittomasti maassa oleskelevat, kaksoiskansalaiset, uussuomalaiset, ...

Toisaalla syntyperäiset suomalaiset, kantasuomalaiset, kansalaiset, x-sukupolven suomalaiset, ulkosuomalaiset, suomalaiset, ...

Monikultuurisuuden riemua!

Olin sveitsiläisen päiväkodin kevätjuhlassa.

Toivoin sitä katsoessa, että mahdollisimman moni meistä suomalaisista olisi voinut sen nähdä.

Ohjelma oli laulua ja tanssia. Lapset neljä - kuus vuotiaita. Esittivät tansseja ja lauluja eri maanosista eri kulttuureista.

Kyyneleet tulivat mummon silmiin sitä katsoessa sillä lapsikatras tosiaan näyrtti monikulttuuriselta.

Eri maanosista  lähtöisin. Ihmisten koko väri skaala näkyi. Riemullisesti käsikädessä tanssien, yhteen säveleen laulaen.

Kooste tämän maapallon tulevista työtekijöistä, vallanpitäjistä.

Jyrkännekuja 1

 

Viimeaikoina, moni ihminen on ollut huolissaan siitä että miten niin erillaisista lähtökohdista olevat voisivat sopeutua suomeen muka ilman ongelmia. Mulla ei ole siihen vieläkään suoranaista vastausta,mutta päätin jakaa tarinani ja mietteitäni, mulle tärkeimmästä ajasta ja ihmisistä. Lapsuudestani ja nuoruudestani, kerrostalosta joka oli mulle maailman turvallisin ja rakkain vielä tänäpäivänä. 

Missä kulkee raja rasismissa meidän suomalaista kulttuuria kohtaan?

Silmiini sattui uutinen missä musta mies on perustanut Helsinkiin katupartion ja ilmoittaa kannattavansa monikulttuurista Suomea, ei siis meidän suomalaisten Suomea.
Miksi musta mies saa kertoa, että hän haluaa kaiken maailman maahanmuuttajia Suomeen mutta valkoinen mies ei saa sanoa ettei halua kaiken maailman maahanmuuttajia Suomeen?

Kannatan epäkorrektia eurooppalaista monikulttuuria

Rasismi puhuttaa suomalaisia. Syyt siihen ovat toki ilmeiset, kuten turvapaikanhakijoiden virta Eurooppaan sekä ihan aiheellinen huoli Kölnin kaltaisten joukkolähentelyjen yleistymisestä. Ihmiset ovat ainakin verkossa jakautuneet aika jyrkästi kahteen ryhmään: maahanmuuttokriittisiin ja rasismin vastustajiin. Ensimmäinen ryhmä korostaa turvapaikanhakijoiden tuomia ongelmia ja mahdollista uhkaa suomalaiselle kulttuurille. Jälkimmäinen korostaa kantasuomalaisten rasistista suhtautumista tänne tulevia ihmisiä kohtaan.

Populismia oikealta vasemmalta vai ihan kaikkialta - special guest KKK

Populismia, kansankiihotusta, taistelua multikuralismia vastaan vai mikä lie kupla olikaan. Media ja some on taas täynnä potaskaa.

 

Usein tavatessa tuttuja kuuluu nykyisin kysymys: "Mitäs mieltä sinä olet pakolaisista?" ennen kysymystä "Mitä kuuluu?" Kertonee hieman siitä  mihin olemme menossa. Moni on todennut, ettei tule olemaan helpot ajat. Yhdyn siihen. Etenkin miettiessäni millä tasolla populismissa ja vastakkainasettelussa mennään.

 

Lehdistön asenteesta ja monikulttuurisuudesta (sensuroitu)

Mielipidekirjoitus on julkaistu sanomalehti Kalevan lukijalta palstalla 6.8.2015. Toimitus on kuitenkin sensuroinut alkuperäisen tekstini ja siihen heillä on toki oikeus. Julkaisen tekstin nyt myös sensuroimattomana ja sensuroitu osuus löytyy tekstistä kursivoituna. Sensuroitu versio näkyy kokonaisena blogikirjoituksen kuvassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä