Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen avoimuus

Poliitikot kiertävät rahoituksen avoimuuspykäliä liikelahjoilla

Oletko ikinä miettinyt miksi poliitikot kirjoittavat kirjoja?

Lueskelin talousuutisia. Uutinen taisi käsitellä Vapaavuoren tai Kuningas Väyrysen tms. viimeisintä kirjaa. Olin jo aiemmin pohdiskellut, että mikä näissä poliitikkojen kirjoissa mukamas myy. Esimerkiksi paksut paljastuskirjat, joissa on satoja sivuja sähköposteja ovat todella kuivia. Toimittaja vitsaili, että ”enää ei varmaan nähdä poliitikko X:n kirjoja EK:n liikelahjakasassa”. Siis mitä ihmettä?

Keskustanuoret Pirkanmaalla ja minä

Tämä ei ole mainos vaan minun tarinani siitä miten ja miksi juuri poliittinen harrastus. Mennessäni ensimmäistä kertaa Pirkanmaan keskustanuorten liittotoimistolle. Oli uusien ilta jossa jokainen esittäytyi, tutustuimme toisiimme,puhuimme kuntavaaleista ja mietimme silloisen toiminnanjohtajan kanssa tämän päivän politiikka;mihin vaikuttaisin jos voisin.

Menneen maailman poliittista kikkailua

Helsinkiläinen vihreä kunnallispoliitikko, opetuslautakunnan ja sen suomenkielisen jaoston puheenjohtaja Minerva Krohn on innostunut vaihtamaan äidinkieltään suomesta ruotsiin ja taas takaisin vuoden sisällä. Krohnin kikkailu äidinkielensä suhteen lisäsi jo vahvasti versonnutta luottamuspulaani poliittisiin päättäjiin. Erityisen pahasti korvaani särähti Krohnin väite siitä, ettei hänen jatkuvalla äidinkielen vaihdollaan ole mitään tekemistä poliittisen luottamusaseman varmistamisella.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä