Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoliväliriihi

Puolivälitarkastelua

Puoliväliriihi saatiin valmiiksi melkoisen punnerruksen jälkeen. 

Paljon päätöksiä ja linjauksia tehtiin. Kritiikki on monenlaista, osin rakentavaa, osin positiivista,osin negatiivista ja sitten pelkästään sitä, että mitään ei osattu/uskallettu tehdä. Ja annas olla jos olisi koskettu kritiikin antajan "tontille" niin jopa olisi huutoa,  Aina tehdään väärin milloin mistäkin syystä.

Riihikuivaa rahaa pienituloisille ja puolustukseen

Todettakoon heti kärkeen hallituksen puoliväliriihestä, että perussuomalaisille tulee kulttuuri- ja urheiluministeri, joka toimii myös Eurooppa-ministerinä. Tänä Brexit-aikana Eurooppa-ministerillä on poliittisesti painava tehtävä.

Nautin jo nyt siitä, kuinka perussuomalainen kulttuuriministeri kuumottaa. Koettakkee kestää, vasemmisto-oppositio.

Puoliväliriihessä mukana myös monia myönteisiä päätöksiä

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti myöhään eilen illalla hallituksen puoliväliriihen päätöksistä.

Ennakkoilmoituksen mukaisesti tärkeyslistan kärkeen oli noussut jälleen työllisyyden parantamiseen tähtäävät lisätoimet, joihin oli alustavien tietojen mukaan varattu noin kahden miljardin euron budjetti. 

Hänestäkö Suomen pilkatuin ministeri?

Juha Sipilä, Timo Soini ja Petteri Orpo pääsivät sopuun eilen monesta asiasta, myös siitä, että hallituksen ministerimäärää lisätään 14:stä 17:ään.

Niin keskusta, perussuomalaiset kuin kokoomuskin saavat kukin yhden salkun lisää. Lisäyksestä päätettiin, koska työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) uupui työtaakkansa alle ja tuo salkku piti jakaa, mikä sitten johti kaikkiaan kolmeen jakoon, jotta tasapaino säilyy.

Avautuminen persujen tuloksista puoliväliriihessä

Ketuttaa Sipilän hallituksen puoliväliriihen tulos perussuomalaisille. Puolueen johdon prioritteetit ovat aivan väärässä ja neuvotteluissa ei ole strategista pelisilmää. Nyt on aika vaihtaa johtoa!

Ensinnäkin painavan oikeusministerin salkun vaihtaminen kevyeeseen kulttuuriministerin salkkuun oli typerä päätös. Puolueen koko olemassaolon aikana yksi keskeinen teema on ollut rangaistusasteikon kiristäminen. Kun puolue vihdoin pääsee hallitukseen, niin oikeusministerin salkusta luovutaan, ennenkuin mitään saadaan aikaan. Surullista.

Kielivapaus voittaa!

Hallitus on tehnyt tänään historiallisen päätöksen kielivapauden kannalta. Yli 2200 nuorta pääsee eroon pakkoruotsin kahleista ja saavat opiskella laajasti erilaisia kieliä tulevaisuudessa. Kannustankin kuntia hakemaan aktiivisesti kielikokeilun piiriin ja tulen myös tulevalla valtuustokaudella esittämään asiaa myös Kuopiossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä