Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Raimo Sailas

Talous tilttaa, mutta ennenkaikkea järjestelmät – oletko valmis?

Talous tilttaa, mutta ennenkaikkea järjestelmät – oletko valmis?

Helatorstain saarna ennen hämärän laskeutumista ja systeemikriisin puhkeamista

*

Elinkautinen ministeri Raimo Sailas arvioi tiistaina 8.5.2018 HS:ssa mennyttä, olevaa ja hieman myös tulevaa: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005670915.html

Sailas sen sanoo: "SDP:n tila on surullinen"

 

Ex-valtiosihteeri Raimo Sailas tunnetaan.  Hän vaikutti 1970-luvun alusta viime vuosiin asti Suomen talouspolitiikassa. Oli ytimessä. Valtiovarainministeriössä vuosikymmeniä. 

Jarkko Vesikansan kirjoittama elämäkerta Laman taittaja kannattaa lukea.  Se kertoo Sailaksen tarinan lapsuudesta eläkevuosiin.

Sailas ei sanoja säästele poliitikoista ja politiikasta.

Valtiollinen velkaleikkaus ja helikopteriraha – sopeutusta pakon edessä

Eläkkeelle siirtynyt valtakunnan leikkaaja ja entinen valtiosihteeri Raimo Sailas jällen kerran toruu, varoittelee ja viittaa talouden faktoihin. Olemme syöneet enemmän kuin tienasimme. Nostimme palkkojamme |0 liiaksi ja kilpailukyky rahdattiin Kiinaan |1 – nostaen heidän elintasoaan, siis eräänlaista kehitysapua tämäkin.

 

Kaksi demaria – Vartiainen ja Sailas, loikannut ja uskollinen

(Demareista Kokoomukseen loikannut taloustieteilijä ja Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen haluaa töitä, aputöitä, pienipalkkaisia töitä – siis suurentaa

Kreikan velkakirjoilla käyttöä pyyhepaperina

Raimo Sailas on harvinainen henkilö demareiden joukossa. Hän puhuu asiat kiertelemättä ja niin kuin ne ovat.

Kauppalehden haastattelussa Sailas toteaa selkosuomeksi tosiasian, että "Kreikka on umpikujassa eikä koskaan pääse veloistaan, vaikka sillä olisi oma valuutta. Suomella on usean miljardin saatavat Kreikasta. Nyt olisi viisasta alaskirjata ne”.

Alaskirjaus tarkoittaa selkosuomeksi sitä, että Kreikan velkojen osalta tosiasiat pitää tunnustaa. Kreikan velkapapereilla ei ole mitään arvoa. Niillä on käyttöä korkeintaan pyyhepaperina.

Onko säästäminen lumelääkettä €-kriisiin?

Pitihän sitä katsoa televisiosta eduskunnan välikysymyskeskustelua hallituksen talouspolitiikasta. Keskustelun alkajaisiksi nähtiin harvinaislaatuinen näytelmä, kun välikysymyksen varsinainen vastaaja, valtiovarainministeri Antti Rinne (Sdp) puuttui paikalta.  Puhemies Eero Heinäluoma (Sdp) jo hermoili ja kyseli, oliko Rinteestä tehty näköhavaintoja. Kun Rinteen olinpaikasta ei ollut tietoa, pääministeri Alexander Stubb (Kok.) määrättiin lukemaan Rinteen puheenvuoro.

Hallitus epäonnistunut kaikissa talouspoliittisissa tavoitteissaan

Raimo Sailas sanoi äskettäin näin: "Jyrki Kataisen hallitus epäonnistui kaikissa talouspoliittisissa tavoitteissaan luottoluokituksen säilyttämistä myöten."

Demari Sailaksen mukaan hallitus siis epäonnistui kaikissa talouspoliittisissa tavoitteissaan. Se on paljon sanottu, mutta se on totta.

Mitä tekee nykyinen Stubbin hallitus? Ei juuri mitään. Pääministeri kiertää maakuntia kiillottamassa omaa ja puolueensa julkikuvaa. Myönteinen juttu maakuntalehdessä on tärkeämpää kuin tämän maan asioiden hoito.

Tapaus Raimo Sailas

Eläkkeelle jäänyt valtiosihteeri Raimo Sailas, puolueajatuksiltaan sosiaalidemokraatti – laukoi teeseejään opiskelijoiden piirittämänä Helsingin yliopiston kirjastossa. Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Unto Hämäläinen kirjoitti HS/Kuukausiliitteessä kesäkuussa 2013 hienon lyhytelämänkerrallisen leikkurista ja monien sylkykupista – mutta onko Sailas ollut oikeassa 0] koko ajan?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä