Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsin puolustus

Venäjän RISS: Suomen ja Ruotsin Nato-kansanäänestys 2018, jäsenyys 2020

Seuraan säännöllisesti Russian Institute for Strategic Studies-tutkimuslaitoksen (RISS) turvallisuuspoliittisia raportteja, jotka ovat olleet laadukkaita. Suoraan Venäjän presidentin alaisuudessa olevan laitoksen nimi on venäjäksi Российский институт стратегических исследований.

Yhdysvaltalaisia Patriot-ohjuksia pian Ruotsin Gotlantiin?

Yhdysvaltalaiskenraali Ben Hodges kertoi viime viikonloppuna ruotsalaisen TV4:n haastattelussa, että Yhdysvalloilla olisi halukkuutta ottaa mukaan Patriot-ilmatorjuntaohjuksia Ruotsissa pidettäviin sotaharjoituksiin. Ben Hodges on sotilasarvoltaan kenraaliluutnantti ja toimii Yhdysvaltain Euroopan joukoissa.

Suomi ja Ruotsi muuttavat nyt ulkopoliittista linjaansa - ja liittoutuvat

Suomi ja Ruotsi ovat perinteisesti määritelleet itsensä sotilaallisesti liittoutumattomiksi ja sotilasliittoon kuulumattomiksi maiksi.

Pääministerit Stefan Löfven ja Juha Sipilä ovat julkaisseet tänään yhteisartikkelin joissakin suomalais- ja ruotsalaislehdissä koskien Suomen ja Ruotsin sotilaallista puolustusyhteistyötä. Pääministerien viesti oli, että maat varautuvat tiivistämään entisestään yhteistyötä aseellisissa kriiseissä.

Venäjän uhka on jo Ruotsille suurempi kuin Suomelle

Ruotsissa kaikki neljä porvaripuoluetta kannattavat Ruotsin Nato-jäsenyyttä, sen sijaan Ruotsidemokraattien sekä myös Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen kanta Ruotsin Nato-jäsenyyteen on toistaiseksi kielteinen. Nato-myönteisillä porvaripuolueilla on tällä hetkellä 141 edustajaa 349 paikkaisessa parlamentissa.

Venäjä testasi taas kerran Ruotsin ilmapuolustuskykyä

Ruotsalaislehti: venäläiskoneet lensivät kesällä suoraan päin Ruotsin ilmatilan rajaa” uutisoi Yle tänään referoiden ruotsalaista Dagens Nyheter-lehteä. Dagens Nyheterin alkuperäisjuttu löytyy täältä.

Ruotsin salainen sota - erikoisjoukot ja Sälenin henki

Ruotsin tuntureilla, Sälenissä, kokousti tammikuussa pohjoismaisia valtiomiehiä ja virkamieskuntaa yhdessä sotilaiden kanssa pohtimassa yhteisiä turvallisuuskysymyksiä ja tulevaisuuden näkymiä.

*

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä