Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Säätiö

Soinin perinnönjako?

Puhuvat Soinin perinnönjaosta (mm. Maaseudun Tulevaisuudessa). Mutta eihän sitä voi jakaa. Sehän on säätiöity. Puolutukirahoin hankittu omaisuus on vankasti säätiön poikien hallussa ja siihen säätiöön ei ole muilla asiaa. Senhän on Raimo Vistabackakin ilmoittanut.

Poliittiset säätiöt ovat maan tapa

Erityisesti MOT on tehnyt mielestäni ihailtavaa journalismia porautuessaan säätiöihin liittyviin ongelmiin, mutta vaikka väärinkäytöksiä paljastuu vähän väliä, lainsäädäntö vetää eri suuntaan.

Herää aiheellinen kysymys, että miksi näin on?

Väärinkäytöksiä:

Operaatio Lakaistaan maton alle on alkanut


En ryhdy nyt kommentoimaan tai kuvaamaan  Seppo Hauta-ahon nostamaa kannetta Perussuomalaisen puolueen johtoa vastaan ja sitä seurannutta oikeudenkäyntiä. Sitä koskevat faktat löydätte Sepon Hauta-ahon asiasta kirjoittamasta blogista, sen lopussa olevasta tallenteesta kesän 2013 puoluekokouksesta ja Ajankohtaisen kakkosen eilisestä ohjelmasta (löytyy Yle Areenasta).

Sen sijaan on mielenkiintoista seurata, mitä on tapahtunut tuon eilisen jälkeen, jolloin asiasta tuli julkinen.Oli kaksi asiaa, joita olisi voinut odottaa tapahtuvan:

Eikö bisnekset suju? Perusta säätiö!

 

Verottajan ulottumattomiin karkaa edelleen maailmanlaajuisesti järjettömiä summia. Niin järjettömiä, ettei sitä ”tavallinen taatelintallaaja” voi edes käsittää.

 

Joka vuosi laaditaan listoja siitä, kuka minäkin vuonna mahtaa olla maailman rikkain henkilö. Onko se Warren Buffet vai Bill Gates vai kenties tällä kertaa joku muu.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä