*

havaintojamatkanvarrelta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sananvapaus ja oikeus olla erimieltä

Sanktioilla eroon vääristä mielipiteistä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa sanaisan arkkunsa ja esittää puolivallattoman kommentin koskien sananvapautta tai pikemminkin sananvapauden rajoittamista.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235859-presidentti-niinisto-avasi-kesku...

Niinistö kumartaa punavihervasemmiston ja federalistien suuntaan, mutta näyttää samalla hanuriaan sille kansanosalle, joka ei ymmärrä EU-Euforian ja maahanmuuton rikastavaa vaikutusta ja yrittää esittää niitä ja yleistä valtapolitiikkaa koskevia vasta-argumentteja.

Suomalaiset toistensa tukassa - huono juttu

Tänään oli huono päivä. Niin on aina kun suomalaiset saadaan toisensa kimppuun solvaamaan, näyttämään keskisormea, demonisoimaan, kiukkuamaan, herjaamaan, halveksimaan, ilkkumaan tai rysyämään nyrkit pystyssä.  

Tässä tilanteessa kannattaa kuin kysyä: kenen etu se on?

Sananvapaus vai rajoitettua keskustelua?

Kaksi naista menetti henkensä Turun terrori-iskussa 18.8.2017. Euroopassa ruton lailla lisääntynyt terrorismi rantautui Suomeen. Keskustelu terrorismin estämisestä ja turvallisuudessa kääntyi kuitenkin pian epäolennaisuuksiin.

Parasta puhua kuin pitää sisällään vaikka ei ole mitään sanottavaa

Mamut, maahantunkeutuneet, ulkomaalaiset, tummat, suvakit, rasistit, natsit, kantasuomalaiset ja lukemattomia muita käsitteitä käytetään lehtikirjoituksissa, uutisissa ja varsinkin kirjoittajien kommenteissa. Mikä rakas lapsi on näiden monien nimien takana? Vaiko mikään? Löytyykö näille yhteistä nimittäjää? 

Sananen sananvastuusta

Median valtaenemmistö on omaksunut erittäin myönteisen linjan maahamme viime aikoina kohdistuneeseen massamaahanmuuttoon. Vastustelevat äänet on peloiteltu hiljaisiksi pykälillä, jotka koskevat ”kiihottamista kansanryhmää vastaan”.

"Mielipidemonopolikupla"

 

Meillä ihmisillä on luontainen pyrkimys mielipidemonopoliin omassa sosiaalisessa ympäristössämme. Toisinsanoen haluamme itsellemme yksinoikeuden määritellä oikean ja väärän sekä tehdä siitä vallitsevan, yleisen käsityksen.

Vaikka tämä tarve on luontainen, on se samalla kuitenkin vahingollinen sosiaalisille suhteillemme, sillä mielipidemonopoin muodostaminen vaatii joko pehmeän tai kovan väkivallan käyttöä erimielisiä kohtaan.

Sananvapautta sunnuntaiksi

Sananvapauden puolustajat sanovat ääneen ja kirjoittavat näkyviin ajatuksia, joita kaikki eivät uskalla esittää. Sananvapautta ei ole ilman sen puolustajia. Ilman sananvapautta ei ole mielipiteenvapautta. Ilman mielipiteenvapautta ei ole demokratiaa.

 

Miten se määritellään ja kenen toimesta?

Starting points for Combating Hate Speed online( Council of Europe 2012) on

137-sivuinen Euroopan neuvoston sivustolla jossa se on luettavana kampanja-aktivistikoulutuksesta.

Se koostuu kolmesta laajasta kirjoituksesta jossa tutkitaan verkon vihapuheen luonnetta, ilmenemismuotoja ja keinoja vihapuheen vastustamiseksi.

Kirjotusta laatimassa ovat olleet mm.

Tohtori Cavan Titley, Britanish Institute of Human Rights ja

Laszlo Földi.

Mitä takoittaa " suvaisevaisuuden harha "

 

Sateenkaariväen on ymmärrettävä islamisaation vaarat?

Suomeesa on kytemässä aikapommi ja kansan riveissä käydään julkisia ja epävirallista mielipeen vaihtoa:

Maahanmuutosta,/Pakolaisuudesta, rasismista ja vihapuheista, että myös kiihottaako jotkut ihmiset tai ryhmät, jopa puolueet ihmisiä kansan kiihotukseen tai jotain tiettyä etnistä ryhmää vastaan.?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä