Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sirpa Pietikäinen

Sirpa Pietikäinen valittiin uudelleen - miksi?

Sirpa Pietikäinen oli EU-vaalien ääniharava! En ymmärrä  miksi? Ne kannanotot, joita häneltä olen lukenut ovat kyllä olleet Suomen ja suomalaisten kannalta kovin kielteisiä.

Hän on minusta aivan väärän puolueen ehdokkaana, hänhän on vihreämpi kuin pahimmat vihreät. Hänen olisi pitänyt olla Vihreitten listoilla, eikä suinkaan kokoomuksen.

Sirpa Pietikäisen virheelliset väitteet - Suomi turvaa lintujen pesimärauhan

Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen väitti eilen Suomen rikkovan EU-oikeutta lintujen suojelussa. Pietikäinen perustaa syytteensä siihen, että Suomessa on mahdollista suorittaa hakkuita myös pesimäaikana ja hän väittää, että komission antama vastaus Pietikäisen esittämään kirjalliseen kysymykseen osoittaa Suomen laiminlyöneen luonnonsuojeluun liittyvien velvoitteiden täytäntöönpanon.

EU rahoittaa Afrikan luonnonsuojelua 700 milj. eurolla vuosina 2014-2020

Mihin rahat menevät, kuka valvoo, kenen pitäisi olla kiinnostunut, mitä saadaan aikaiseksi?

Olen vuosia kartuttanut tietoani siitä, miten eläimiä kohdellaan Suomessa ja muualla Euroopassa. Haen aktiivisesti tietoa, olen monessa vapaaehtoistyöryhmässä mukana jäsenenä. Näen ja kuulen, usein liikaakin, negatiivista.

Europarlamentti pilkkaa demoratiaa

EU-parlamentin kaksi suurinta puoluetta, oikeisto ja sosialistit sekä neljänneksi suurin puolue liberaalit sopivat keskenään, että EU-kriittiselle EFDD ryhmälle ei anneta valiokunnan yhtä puheenjohtajan paikkaa, vaikka se aiemmin noudatetun suhteellisusperiaatteen mukaisesti sille kuuluu.

Kokoomuksen naiset pelastavat?

Kokoomuslaiset saivat monille yllätyksettömän puheenjohtajansa eroilmoituksen 1] – tie oli kuljettu loppuun. Monimutkainen solidaarisuuden ja konsensuksen kompensaatiohallitus oli ajautunut solmuun ja kädet oli nostettava pystyyn. Yritys oli ollut ideaalisuudessaan uusrakentava – jopa poikkeuksellisen kauaskatseinen. 

Talvivaara-huolia terveessä järjessä

Vastineeni Sirpa Pietikäisen Talvivaara-blogaukseen:

 

Nykyisenä Suomen kansalaisena olen surullisena seurannut Paskavaaran kaivoksen vaiheita. Sotkamon ja Kajaanin tilannetta aktiivisesti eri lähteistä seuranneena olen kuullut paikallisten ihmisten ja yrityksen edustajien huolia tilanteesta.

Nyt ei ole aika antaa tunnustusta ympäristöviranomaisille. Vieläkään ei ole otettu otettu käyttöön pakkokeinoja, joilla Paskavaaran toiminta voidaan saattaa lainmukaiseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä