Tomi Tölli Havaintoja maailmalta ja maailmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Teemaviikko

Ai niin, oli bileet!

Tiedättehän M/S Baltic Princessin? Hahhah, pelleilin vain, tottakai tiedätte. Meillä demareillapa oli kuntavaaliristeily siellä, minäkin olin mukana. Monet nokkelat ja ajassa kiinni olevat demariveljet ja sisaret kyselivätkin onko täällä tarjolla sitä pekonipastaa, hahhah, kylläpä nauratti. Minä vastasin (näin omien seurassa) että "saman verran kuin kokoomuksella eläkkeen perusosaan korotusta", hahhah, kylläpä sitten vasta naurettiinkin! 

Tuula Haatainen avasi varsinaisen humun puheessaan, jossa hän totesi meidän demareiden bileille tyypillisesti: 

Kaikki pelottaa

Tänään minua taas pelotti hieman. Tajusin että kohtalon hetken ovat päivää lähempänä. Ylimääräinen puoluekokous. Ihan vain minun vuokseni. Se tässä pahinta onkin. 

Viikko Antti Rinteenä alkaa!

Katsotaan hyväksyykö Uuden Suomen toimitus puheenaiheen "Äijäfeminismi", mutta toivon todella että hyväksyy. 

Tulevalla viikolla olen siis Antti Rinne, sosialidemokratian vahva uudistaja, demarien "jytkyn" tuleva sielu sekä tulenpalava äijäfeministi primus inter pares. Näiden lisäksi olen kaikkea muutakin mitä Antti Rinne on: hänessä tuntuu olevan ikuisesti uusia kerroksia, kuin Matti Vanhasen uuniperunasuhteessa ja seksuaalikäyttäytymisessä (sikäli kun siitä tiedämme).

Jee

Otin teemaksi aiheen "viikko parempana kuin yksikään teistä", mutta menetin niin helppoon tehtävään intoni varsin nopeasti. Foorumilla jossa ihmisten yksinkertaisuutta on mahdoton aliarvioida, jossa lauseen ensimmäisestä sanasta voi päätellä kirjoittajan olevan omaperäisyydellä rehennellen samaa mieltä kuin nekin joita hän kehottaa muissa kirjoituksissaan tottelemaan, ei vaan ole mikään temppu nousta kenenkään yläpuolelle. Niin kivaa kuin se yläpuolelle nousu noin yleensä onkin. 

Teistä ei vain ollut siihen. 

Hrmph...

 

Valitsijaksi tulisi valita edistyneempien siunauksella

On erittäin kiehtova pohja keskustelulle, että useimmat ihmiset eivät ansaitse äänioikeutta, koska heidän ainoa halunsa on haalia keskinkertaisuutensa peitteeksi erilaisia oikeuksia, joita he eivät edes osaa käyttää.

Uusi teemaviikko alkaa!

Aloitan syksyä odotellessa taas hiljalleen teemaviikkojen elvyttämisen, tällä kertaa ajattelin viettää sitä teemalla "Viikko parempana kuin kukaan teistä" ja se ei tule olemaan varmaan kovin vaikeaa. Olen nimittäin huomannut, ettei tänne kannata kirjoitella enää edes (omasta mielestä) hyviä vitsejä, saati taustoittaa yhtäkään kirjoitustaan. Taustoitettu ja mietitty teksti saa onelinereita avauksen vierestä kommenteikseen, sillä lonkalta ampuminen on se mitä rakastatte, se mitä saatte ja jää kollektiiviseen muistiinne asiana jonka ansaitsitte.

Donald Trump

Selkeät ennakkosuosikit ovat tässä vaiheessa erottuneet, he ovat Donald Trump ja Hillary Clinton, joiden välillä erot alkavat hälventyä. Mielenkiintoisen kurkistuksen amerikkalaisäänestäjän mielenlaatuun saa, kun katsoo vaalidataa koko tähänastisen kisan mitalta.

Suvaitsevaisuusviikon hetelmää ja muitakin mietintöjä

Teemaviikkoja on ollut vilkkaampiakin. Yritin lähinnä saada itseäni siihen moodiin, että voisin omista lähtökohdistani omaksua uudenlaisen ajattelumallin. Ongelma vain oli, että syvätasolla eroa Refugees welcome!- ja Rajat kiinni! -mielenosoittajilla ei sinänsä löydy. Kumpikin osapuoli haluaa auttaa maailman hädänalaisia ja kehittää samalla Suomesta parempaa yhteiskuntaa. Sen sijaan periaatteet joiden mukaan ratkaisuja tehdään ovat rakentuneet täysin erilaisille arvoille.

Fasismiviikon henkinen vilja

Tänään päättyvä fasismin teemaviikko saavutti blogissani valtaisan suosion. Liki 80 kommenttia keränneet, lähes päivittäiset kirjoitukset koskien fasismin olemusta innoittivat ihmisiä, saaden heidät arvioimaan tätä jaloa ja usein väärinymmärrettyä aatetta aiempaa myönteisemmin.

Oikeasti fasismissa kaikki voittavat

Useimmat ihmiset haluavat tasavertaisuutta vain että vaikuttaisivat hyviltä tyypeiltä. Ei ole muodikasta jakaa ihmisiä ryhmiin, ainakaan jos kuuluu itse sinne arvokkaimpaan päätyyn ja jos ei kuulu ja arvottaa silti, niin arvellaan että on masentunut tai jotain. Itseisarvoksi lasketaan olemassaolo sinänsä, eikä yhteiskunta lietso kansalaisiaan erilaisin palkitsemisjärjestelmin käyttämään täyttä potentiaaliaan valtakunnan nostamiseksi muiden vertaistensa yläpuolelle ja lopulta valloittamaan voittamattomina aiemmin näyttäytyneitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä