Maahanmuutto http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132322/all Mon, 18 Sep 2017 17:14:29 +0300 fi Naispuolinen muslimi painostuksen kohteena http://jyrkisipila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243051-naispuolinen-muslimi-painostuksen-kohteena <p>Kun oppilaitoksessa on naispuolinen muslimi, alaikäinen tai aikuinen, ja hän meikkaa tai käyttää länsimaisia vaatteita tai ei käytä huivia tai ei rukoile niin usein kuin muut, tai tee sitä näkyvästi, on käytännössä selvä, että häntä kiusataan ja painostetaan monien mies- ja naispuolisten muslimien taholta, alaikäisten ja aikuisten.</p><p>Hänelle esimerkiksi kerrotaan, ettei hän ole oikea muslimi tai että hän on huono muslimi taikka että hän on huono ihminen tai huono nainen tai tyttö. Hänet saatetaan eristää, hänen kanssaan ei haluta olla tekemisissä.</p><p>Mies- ja poikamuslimeilta hän saattaa kuulla jatkuvasti monenlaista ehdottelua.</p><p>Hänet siis yritetään pakottaa ruotuun suomalaisessa koulussa vuonna 2017.</p><p>Tällainen erilainen muslimityttö tai -nainen on rohkea ihminen, joka on ottanut selvän harppauksen kohti kotoutumista Suomeen. Häntä pitäisi ehdottomasti tukea hänen vaikealla polullaan.</p><p>Tällainen muslimityttö tai -nainen ei ehkä useimmiten uskalla ryhtyä voimakkaasti puolustamaan itseään. Syy tähän on se, että hän pelkää kostoa koulun ulkopuolella. Hän pelkää sitä, että häneen jopa käydään käsiksi hänen erilaisuutensa tähden. Ja on todennäköisesti käytykin.</p><p>Samassa tilanteessa olevien tyttöjen ja naisten määrä kasvaa muslimien maahanmuuton kasvaessa. Poliitikkojen ja viranomaisten pitäisikin jo pohtia keinoja, joilla tämä ongelma ratkaistaan.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kun oppilaitoksessa on naispuolinen muslimi, alaikäinen tai aikuinen, ja hän meikkaa tai käyttää länsimaisia vaatteita tai ei käytä huivia tai ei rukoile niin usein kuin muut, tai tee sitä näkyvästi, on käytännössä selvä, että häntä kiusataan ja painostetaan monien mies- ja naispuolisten muslimien taholta, alaikäisten ja aikuisten.

Hänelle esimerkiksi kerrotaan, ettei hän ole oikea muslimi tai että hän on huono muslimi taikka että hän on huono ihminen tai huono nainen tai tyttö. Hänet saatetaan eristää, hänen kanssaan ei haluta olla tekemisissä.

Mies- ja poikamuslimeilta hän saattaa kuulla jatkuvasti monenlaista ehdottelua.

Hänet siis yritetään pakottaa ruotuun suomalaisessa koulussa vuonna 2017.

Tällainen erilainen muslimityttö tai -nainen on rohkea ihminen, joka on ottanut selvän harppauksen kohti kotoutumista Suomeen. Häntä pitäisi ehdottomasti tukea hänen vaikealla polullaan.

Tällainen muslimityttö tai -nainen ei ehkä useimmiten uskalla ryhtyä voimakkaasti puolustamaan itseään. Syy tähän on se, että hän pelkää kostoa koulun ulkopuolella. Hän pelkää sitä, että häneen jopa käydään käsiksi hänen erilaisuutensa tähden. Ja on todennäköisesti käytykin.

Samassa tilanteessa olevien tyttöjen ja naisten määrä kasvaa muslimien maahanmuuton kasvaessa. Poliitikkojen ja viranomaisten pitäisikin jo pohtia keinoja, joilla tämä ongelma ratkaistaan.

]]>
5 http://jyrkisipila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243051-naispuolinen-muslimi-painostuksen-kohteena#comments Islam Islam Suomessa Maahanmuutto Pakolaisuus Turvapaikanhakijat Mon, 18 Sep 2017 14:14:29 +0000 Jyrki Sipilä http://jyrkisipila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243051-naispuolinen-muslimi-painostuksen-kohteena
Jokainen ihminen on oikeutettu kohteluun yksilönä kotimaasta riippumatta http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242871-jokainen-ihminen-on-oikeutettu-kohteluun-yksilona-kotimaasta-riippumatta <p>Toissapäivänä perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio antoi palaa kritisoidessaan Suomen toimia niin vapaaehtoisen paluun tuen kuin pakkopalautusten osalta. Sopivasta tuesta kuin muustakin on hyvä keskustella, mutta jälleen kerran - jälleen kerran perussuomalainen poliitikko möläytti jotain sellaista, mitä ei tuolla tasolla pitäisi mennä sanomaan. Tavio totesi, että&nbsp;<em>ko</em>ska <em>Irak jatkaa palautusten estämistä, tulee Suomen ryhtyä vastatoimiin esimerkiksi asettamalla irakilaiset ehdottomaan maahantulokieltoon. &nbsp;</em></p><p>Todellisuudessa ihmisoikeuksien perusta on oikeus yhdenvertaiseen kohteluun ja vapaus syrjinnästä, joka perustuu muun muassa muttei ainoastaan vaikkapa kansallisuuteen, uskontoon, etnisyyteen ja niin edelleen. Se että Irak ei ole yhteistyöhaluinen, ei oikeuta meitä kohtelemaan irakilaisia näin. Maan tilanne ja toiminta ovat tietysti olennaisia tekijöitä, kun mietitään vaikkapa palautuksia ja oleskelulupia, mutta kategorinen kielto olisi ihmisoikeusloukkaus. TIetenkään tällaisella vaatimuksella ei ole mitään mahdollisuuksia muuttua toteutettavaksi politiikaksi, mutta jo sellaisen vaatiminen paljastaa ajatusmaailmasta yhtä sun toista.</p><p>Jos lähdemme siitä, että haluamme ihmisiä on kohdeltavan tasa-arvoisesti, sen on aina perustuttava yksilöön. Jokainen ihminen ansaitsee tulla aina kohdelluksi yleisten ja yhtäläisten kriteerien mukaan omien ansioidensa perusteella. Vaikka olisi olemassa sellainen selkeästi rajattava ryhmä, joka olisi monella tavalla ongelmissa ylikorostunut, meidän on aina annettava yksilöille mahdollisuus osoittaa toisin. Se että ihminen on jonkin helpommin tai vaikeammin rajattavan ryhmän jäsen, ei muuta hänen oikeuttaan tulla arvioiduksi yksilönä. Jos katsomme Irakin toimivan väärin, meidän on kohdistettava toimet Irakin valtioon ja sen viranomaisiin.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Toissapäivänä perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio antoi palaa kritisoidessaan Suomen toimia niin vapaaehtoisen paluun tuen kuin pakkopalautusten osalta. Sopivasta tuesta kuin muustakin on hyvä keskustella, mutta jälleen kerran - jälleen kerran perussuomalainen poliitikko möläytti jotain sellaista, mitä ei tuolla tasolla pitäisi mennä sanomaan. Tavio totesi, että koska Irak jatkaa palautusten estämistä, tulee Suomen ryhtyä vastatoimiin esimerkiksi asettamalla irakilaiset ehdottomaan maahantulokieltoon.  

Todellisuudessa ihmisoikeuksien perusta on oikeus yhdenvertaiseen kohteluun ja vapaus syrjinnästä, joka perustuu muun muassa muttei ainoastaan vaikkapa kansallisuuteen, uskontoon, etnisyyteen ja niin edelleen. Se että Irak ei ole yhteistyöhaluinen, ei oikeuta meitä kohtelemaan irakilaisia näin. Maan tilanne ja toiminta ovat tietysti olennaisia tekijöitä, kun mietitään vaikkapa palautuksia ja oleskelulupia, mutta kategorinen kielto olisi ihmisoikeusloukkaus. TIetenkään tällaisella vaatimuksella ei ole mitään mahdollisuuksia muuttua toteutettavaksi politiikaksi, mutta jo sellaisen vaatiminen paljastaa ajatusmaailmasta yhtä sun toista.

Jos lähdemme siitä, että haluamme ihmisiä on kohdeltavan tasa-arvoisesti, sen on aina perustuttava yksilöön. Jokainen ihminen ansaitsee tulla aina kohdelluksi yleisten ja yhtäläisten kriteerien mukaan omien ansioidensa perusteella. Vaikka olisi olemassa sellainen selkeästi rajattava ryhmä, joka olisi monella tavalla ongelmissa ylikorostunut, meidän on aina annettava yksilöille mahdollisuus osoittaa toisin. Se että ihminen on jonkin helpommin tai vaikeammin rajattavan ryhmän jäsen, ei muuta hänen oikeuttaan tulla arvioiduksi yksilönä. Jos katsomme Irakin toimivan väärin, meidän on kohdistettava toimet Irakin valtioon ja sen viranomaisiin.

 

 

]]>
21 http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242871-jokainen-ihminen-on-oikeutettu-kohteluun-yksilona-kotimaasta-riippumatta#comments Humanitaarinen maahanmuutto Maahanmuutto Perussuomalaiset Rasismi Syrjintä Fri, 15 Sep 2017 03:39:05 +0000 Veli-Pekka Leivo http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242871-jokainen-ihminen-on-oikeutettu-kohteluun-yksilona-kotimaasta-riippumatta
Meitä pidetään hölmöläisinä http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242845-meita-pidetaan-holmolaisina <p>Otimme sinisin silmin vastaan suuren määrän irakilaisia nuoria miehiä. He tulivat tänne lepäilemään. Eivät jaksa nousta sängystä ennen puolta päivää eivätkä oppia kieltämme, vaikka heille on sitä yritetty opettaa.</p><p>&nbsp;</p><p>Olin Malmin Al Birr Lähimmäisapu ry:ssä aloittelemassa Hygieniakurssia. Tehtävänäni on&nbsp; perehdyttää käytännönläheisesti elintarvikehygienian näkökulmasta mikrobeihin.</p><p>&nbsp;</p><p>Salissa oli noin 27 ihmistä, jotka olivat kiinnostuneita elintarvikehygienia-aiheesta. 19 jätti paperin, jossa vastasi kysymyksiimme Osa vastaajista oli tullut oppiakseen suomen kieltä. Suomenkielen kurssit ovat muualla. Kurssillamme tarvitaan suomenkielen perusteiden osaamista. Toivottavasti löytyy edes 10-13 sellaista, joilla&nbsp; on edellytykset osallistua. Sekä arabian että somalien kielen tulkit tulevat olemaan mukana. Hygieniahan ei ole mikään helppo aihe tänne tulleille. Useimmilla meistä se lie jo hallussa.</p><p>&nbsp;</p><p>Osa osallistujista oli irakilaisia, osa marokkolaisia ja osa somaleja, &nbsp;oli miehiä ja naisia.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;Ystäväni jakoi kirjoituksen, joka sai minut hämilleni. Teemmekö turhaa työtä? Yritämmekö, vaikka vastapuoli ei ehkä tietoa otakaan vastaan? Tällaisia kokemuksia on &nbsp;ainakin saanut vastaanottokeskuksessa työskennellyt henkilö.</p><p>&nbsp;</p><p>Minulle linkin herättävään kirjoitukseen jakoi henkilö, jolla on tietoa tänne saapuneista. Kaikkia ei tänne voi hyväksyä, mutta kun he osaavat ja tietävät miten täällä ihmisiin vaikutetaan. &nbsp;Rahaa saa valehtelemalla ja ponnistelematta, kaikkea on lupa kokeilla ja aina löytyy neuvojia ohjeistamaan, mitä vieraassa valtiossa kannattaa sanoa saadakseen turvapaikan ja maksimaaliset sosiaalietuudet.</p><p>&nbsp;</p><p>Haluttomuus oppia ja lähteä töihin voisi hyvin olla syy palauttamiseen, valehtelukin. Ei siihen sen kummallisempaa tarvita. Moni valehtelee turvapaikan tarpeensa. Irakissakin on turvallisia paikkoja. Voivat mennä sinne. Löytyy niitä turvallisia paikkoja muualtakin. Kaikkia emme voi elättää täällä.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.suomenuutiset.fi/vastaanottokeskuksessa-tyoskenteleva-opettaja-turvapaikkajarjestelma-perustuu-valheelle-tulijat-pitavat-meita-holmoina/">https://www.suomenuutiset.fi/vastaanottokeskuksessa-tyoskenteleva-opettaja-turvapaikkajarjestelma-perustuu-valheelle-tulijat-pitavat-meita-holmoina/</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Otimme sinisin silmin vastaan suuren määrän irakilaisia nuoria miehiä. He tulivat tänne lepäilemään. Eivät jaksa nousta sängystä ennen puolta päivää eivätkä oppia kieltämme, vaikka heille on sitä yritetty opettaa.

 

Olin Malmin Al Birr Lähimmäisapu ry:ssä aloittelemassa Hygieniakurssia. Tehtävänäni on  perehdyttää käytännönläheisesti elintarvikehygienian näkökulmasta mikrobeihin.

 

Salissa oli noin 27 ihmistä, jotka olivat kiinnostuneita elintarvikehygienia-aiheesta. 19 jätti paperin, jossa vastasi kysymyksiimme Osa vastaajista oli tullut oppiakseen suomen kieltä. Suomenkielen kurssit ovat muualla. Kurssillamme tarvitaan suomenkielen perusteiden osaamista. Toivottavasti löytyy edes 10-13 sellaista, joilla  on edellytykset osallistua. Sekä arabian että somalien kielen tulkit tulevat olemaan mukana. Hygieniahan ei ole mikään helppo aihe tänne tulleille. Useimmilla meistä se lie jo hallussa.

 

Osa osallistujista oli irakilaisia, osa marokkolaisia ja osa somaleja,  oli miehiä ja naisia.

 

 Ystäväni jakoi kirjoituksen, joka sai minut hämilleni. Teemmekö turhaa työtä? Yritämmekö, vaikka vastapuoli ei ehkä tietoa otakaan vastaan? Tällaisia kokemuksia on  ainakin saanut vastaanottokeskuksessa työskennellyt henkilö.

 

Minulle linkin herättävään kirjoitukseen jakoi henkilö, jolla on tietoa tänne saapuneista. Kaikkia ei tänne voi hyväksyä, mutta kun he osaavat ja tietävät miten täällä ihmisiin vaikutetaan.  Rahaa saa valehtelemalla ja ponnistelematta, kaikkea on lupa kokeilla ja aina löytyy neuvojia ohjeistamaan, mitä vieraassa valtiossa kannattaa sanoa saadakseen turvapaikan ja maksimaaliset sosiaalietuudet.

 

Haluttomuus oppia ja lähteä töihin voisi hyvin olla syy palauttamiseen, valehtelukin. Ei siihen sen kummallisempaa tarvita. Moni valehtelee turvapaikan tarpeensa. Irakissakin on turvallisia paikkoja. Voivat mennä sinne. Löytyy niitä turvallisia paikkoja muualtakin. Kaikkia emme voi elättää täällä. 

 

https://www.suomenuutiset.fi/vastaanottokeskuksessa-tyoskenteleva-opettaja-turvapaikkajarjestelma-perustuu-valheelle-tulijat-pitavat-meita-holmoina/

]]>
28 http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242845-meita-pidetaan-holmolaisina#comments Maahanmuutto Thu, 14 Sep 2017 10:41:42 +0000 Irja Laamanen http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242845-meita-pidetaan-holmolaisina
Sananen ARSA:sta http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242843-sananen-arsasta <p>Oletko kuullut <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Arakan_Rohingya_Salvation_Army">ARSA</a>:sta?&nbsp; Minä en ollut aiemmin, mutta nyt vähän otin selvää. Kyse on muslimeina esiintyvien ihmisten pelastusarmeijasta Myanmarin länsirannikon <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Rakhine">Rakhinen</a> osavaltiossa. Jos meilläkin toimiva ja&nbsp; tutumpi <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Pelastusarmeija">Pelastusarmeija</a> tarjoaa soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa vierasuskoisille, ARSA <a href="https://www.nytimes.com/2017/08/25/world/asia/myanmar-rakhine-killed-kofi-annan.html">tarjoaa</a> tulta, luoteja ja kuolemaa. Voinee sanoa, että ARSA ja Pelastusarmeija ovat hengellisesti tarkasteltuna eri jumalan palveluksessa.</p><p>ARSA:n <a href="http://www.channelnewsasia.com/news/asiapacific/rohingya-rebels-call-one-month-myanmar-ceasefire-as-exodus-grows-9202394?view=DEFAULT">hyökkäykset</a> ovat johtaneet Myanmarin armeijan vastaiskuun ja edelleen vailla Myanmarin kansalaisuutta olevien ihmisten joukkopakoon Bangladeshiin.</p><p>Mistä tässä kaikessa on kyse?&nbsp; Mistäpä minä täältä kaukaa tarkasti tietäisin, mutta voinhan uutisisten ja muun tiedon perusteella jotain veikkailuja esittää.</p><p>Onko kyse etnisestä puhdistuksesta? Nähdäkseni on. ARSA ehkä osaltaan pyrkii siihen Rakhinessa, mutta nyt Myanmarin hallitus pyrkii poistamaan valtiosta alueellaan asuvat vailla kansalaisuutta olevat ihmiset ja ARSA:n kapinalliset. Tästä tulee mieleen mm. Kosovo, jossa Serbia epäonnistui vastaantapaisessa ongelmanratkaisuyrityksessään. Kosovossakin muslimeina esiintyvät ihmiset tekivät aluksi ilkivaltaa muita ihmisiä kohtaan jne.</p><p>Tässä kohtaa vertailua voisi tehdä myös Keski-Afrikan tasavaltaan, jossa muslimeina esiintyvät ihmíset tekivät <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9l%C3%A9ka">ilkivaltaa</a> niitä kohtaan, jotka eivät esiintyneet muslimeina. Sitten jäkimmäinen joukko pyrki ajamaan kaikki muslimeina esiintyvät pois alueeltaan ja maastaan.</p><p>Onko ARSA terroristijärjestö?&nbsp; Ehkä ei, kapinallisjärjestö joka tapauksessa ja ilmeisestikin loukkaa alueen asukkaiden ihmisoikeuksia, esimerkiksi oikeutta säilyttää henkensä. Myanmarin hallitus <a href="http://www.president-office.gov.mm/en/?q=issues/rakhine-state-affairs/id-7664">nimittää</a> ARSA:n joukkoja kuitenkin terroristeiksi.</p><p>Kuvassa 1 näkyvää ARSA:n logoa ei löydy Wikipediasta kuin englanninkielisestä artikkelista. Olisikohan tarkoitettu ulkomaiseen käyttöön?&nbsp; Siinä esiteitty kartta ulottuu Rakhinen maakunnan rajojen ulkopuolellekin, ettei rauhaa välttämättä saataisi vaikka koko Rakhinen osavaltio luovuttaisiin ARSA:lle.</p><p>Liittyykö tämä ARSA-ongelma maahanmuuttoon? Liittyy, sillä ainakin iso osa muslimeina esiintyvistä Rakhinen asukkaista on muualta tulleita tai heidän jälkeläisiään. Näille ei ole myönnetty kansalaisuutta. Tältä osin voi nähdä yhtymäkohtia Suomessa tapahtuvaan laittomien maahantulijoiden poistamiseen. Miksei myös voi nähdä jotain yhtymäkohtia Norjasta varsin äskettäin tulleiden saamelaisten jälkeläsiin, jotka esiintyvät alkuperäsiasukkaina satoja tai tuhansia vuosia Suomessa asuneiden suomalaissukujen jälkeläisten edessä.&nbsp; Eli että tietty etninen ryhmä omii jonkin statuksen kokonaisuudessaan, vaikkei monillakaan sen edustajista olisi oikeasti tuota statusta.</p><p>Onko ARSA:ssa kyse monikulttuurisuudesta? Mitä ilmeisemmin on. Ehkä myös monikuttuurisuutta vastustavasta islamista.</p><p>Jos Suomessa olisi harjoitettu maltillista maahanmuuttopolitiikaa, meillä ei olisi mitään syytä olettaa Myanmarin tapahtumien toistumista täällä edes pienoiskoossa.</p><p>Onko ARSA:ssa kyse vihapuheesta?&nbsp; Ei ehkä, sillä ennemmin tuo näyttää vasta vihateoilta, puolin ja toisin.</p><p>Vielä pieni huomautus: joku voi ottaa nokkiinsa käyttämästäni termistä &quot;muslimina esiintyvä ihminen&quot;. Se on käytännön sanelemaa, koska useinkin muslimiksi luultu ihminen muuttuu ihan islamittomaksi, kun hänen rikoksena paljastetaan. Mistä minä voisi tietää, kuka on oikea muslimi ja kuka valemuslimi? Pääsääntönä näyttäisi olevan, että muslimina esiintyvän ihmisen mielestä toinen muslimina esiintyvä ihminen on täysin viaton aina.</p><p><strong>Linkkejä aiheeseen</strong></p><p><a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Arakanin_rohingyojen_pelastusarmeija" title="https://fi.wikipedia.org/wiki/Arakanin_rohingyojen_pelastusarmeija">https://fi.wikipedia.org/wiki/Arakanin_rohingyojen_pelastusarmeija</a> Wikipedian artikkeli suomeksi ARSA:sta.</p><p><a href="https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/09/11/rohingya-militants-in-burma-terrorists-or-freedom-fighters/?utm_term=.4ee8bc676d11" title="https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/09/11/rohingya-militants-in-burma-terrorists-or-freedom-fighters/?utm_term=.4ee8bc676d11">https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/09/11/rohingya-mi...</a> Uutisointia asiasta USA:ssa.</p><p><a href="http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242395-aung-san-suu-kyi-ihmisoikeusikonista-ihmishirvioksi" title="http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242395-aung-san-suu-kyi-ihmisoikeusikonista-ihmishirvioksi">http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242395-aung-san-suu-kyi...</a> Muslimina esiintyvän Husun artikkeli vahvistaa jotain edellä sanomaani.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Oletko kuullut ARSA:sta?  Minä en ollut aiemmin, mutta nyt vähän otin selvää. Kyse on muslimeina esiintyvien ihmisten pelastusarmeijasta Myanmarin länsirannikon Rakhinen osavaltiossa. Jos meilläkin toimiva ja  tutumpi Pelastusarmeija tarjoaa soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa vierasuskoisille, ARSA tarjoaa tulta, luoteja ja kuolemaa. Voinee sanoa, että ARSA ja Pelastusarmeija ovat hengellisesti tarkasteltuna eri jumalan palveluksessa.

ARSA:n hyökkäykset ovat johtaneet Myanmarin armeijan vastaiskuun ja edelleen vailla Myanmarin kansalaisuutta olevien ihmisten joukkopakoon Bangladeshiin.

Mistä tässä kaikessa on kyse?  Mistäpä minä täältä kaukaa tarkasti tietäisin, mutta voinhan uutisisten ja muun tiedon perusteella jotain veikkailuja esittää.

Onko kyse etnisestä puhdistuksesta? Nähdäkseni on. ARSA ehkä osaltaan pyrkii siihen Rakhinessa, mutta nyt Myanmarin hallitus pyrkii poistamaan valtiosta alueellaan asuvat vailla kansalaisuutta olevat ihmiset ja ARSA:n kapinalliset. Tästä tulee mieleen mm. Kosovo, jossa Serbia epäonnistui vastaantapaisessa ongelmanratkaisuyrityksessään. Kosovossakin muslimeina esiintyvät ihmiset tekivät aluksi ilkivaltaa muita ihmisiä kohtaan jne.

Tässä kohtaa vertailua voisi tehdä myös Keski-Afrikan tasavaltaan, jossa muslimeina esiintyvät ihmíset tekivät ilkivaltaa niitä kohtaan, jotka eivät esiintyneet muslimeina. Sitten jäkimmäinen joukko pyrki ajamaan kaikki muslimeina esiintyvät pois alueeltaan ja maastaan.

Onko ARSA terroristijärjestö?  Ehkä ei, kapinallisjärjestö joka tapauksessa ja ilmeisestikin loukkaa alueen asukkaiden ihmisoikeuksia, esimerkiksi oikeutta säilyttää henkensä. Myanmarin hallitus nimittää ARSA:n joukkoja kuitenkin terroristeiksi.

Kuvassa 1 näkyvää ARSA:n logoa ei löydy Wikipediasta kuin englanninkielisestä artikkelista. Olisikohan tarkoitettu ulkomaiseen käyttöön?  Siinä esiteitty kartta ulottuu Rakhinen maakunnan rajojen ulkopuolellekin, ettei rauhaa välttämättä saataisi vaikka koko Rakhinen osavaltio luovuttaisiin ARSA:lle.

Liittyykö tämä ARSA-ongelma maahanmuuttoon? Liittyy, sillä ainakin iso osa muslimeina esiintyvistä Rakhinen asukkaista on muualta tulleita tai heidän jälkeläisiään. Näille ei ole myönnetty kansalaisuutta. Tältä osin voi nähdä yhtymäkohtia Suomessa tapahtuvaan laittomien maahantulijoiden poistamiseen. Miksei myös voi nähdä jotain yhtymäkohtia Norjasta varsin äskettäin tulleiden saamelaisten jälkeläsiin, jotka esiintyvät alkuperäsiasukkaina satoja tai tuhansia vuosia Suomessa asuneiden suomalaissukujen jälkeläisten edessä.  Eli että tietty etninen ryhmä omii jonkin statuksen kokonaisuudessaan, vaikkei monillakaan sen edustajista olisi oikeasti tuota statusta.

Onko ARSA:ssa kyse monikulttuurisuudesta? Mitä ilmeisemmin on. Ehkä myös monikuttuurisuutta vastustavasta islamista.

Jos Suomessa olisi harjoitettu maltillista maahanmuuttopolitiikaa, meillä ei olisi mitään syytä olettaa Myanmarin tapahtumien toistumista täällä edes pienoiskoossa.

Onko ARSA:ssa kyse vihapuheesta?  Ei ehkä, sillä ennemmin tuo näyttää vasta vihateoilta, puolin ja toisin.

Vielä pieni huomautus: joku voi ottaa nokkiinsa käyttämästäni termistä "muslimina esiintyvä ihminen". Se on käytännön sanelemaa, koska useinkin muslimiksi luultu ihminen muuttuu ihan islamittomaksi, kun hänen rikoksena paljastetaan. Mistä minä voisi tietää, kuka on oikea muslimi ja kuka valemuslimi? Pääsääntönä näyttäisi olevan, että muslimina esiintyvän ihmisen mielestä toinen muslimina esiintyvä ihminen on täysin viaton aina.

Linkkejä aiheeseen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Arakanin_rohingyojen_pelastusarmeija Wikipedian artikkeli suomeksi ARSA:sta.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/09/11/rohingya-militants-in-burma-terrorists-or-freedom-fighters/?utm_term=.4ee8bc676d11 Uutisointia asiasta USA:ssa.

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242395-aung-san-suu-kyi-ihmisoikeusikonista-ihmishirvioksi Muslimina esiintyvän Husun artikkeli vahvistaa jotain edellä sanomaani.

 

 

 

 

 

 

]]>
10 http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242843-sananen-arsasta#comments Islam Maahanmuutto Terrorismi Thu, 14 Sep 2017 10:16:44 +0000 Risto Jääskeläinen http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242843-sananen-arsasta
Poliisi rysähti maahanmuuttokriitikon epäilyttävään ansaan http://minnakarkkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242838-poliisi-rysahti-maahanmuuttokriitikon-epailyttavaan-ansaan <p>Poliisin twiiteistä noussut some-hurrikaani on johtamassa poliisin some-käytäntöjen uudelleentarkasteluun. Hyvä niin. Viranomaisten on syytäkin olla somessa äärimmäisen tarkkana.</p><p>Etenkin ylikomisario Jari Taponen joutui maahanmuuttokriitikoiden hampaisiin puolustettuaan Twitterissä turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä. Some-herkkä aihe, johon etenkin poliisin tulisi suhtautua äärimmäisellä tarkkuudella. Lopputulos osoittaa, että poliisissa on välttämätöntä käydä laaja keskustelu viranomaisen some-käytännöistä.</p><p>Myrskyn silmässä oli Suomen luotetuin instanssi, jolta on toivottu persoonallistakin läsnäoloa somessa. Tukala tilanne.</p><p>Some-kohun taustalla ovat harkitsemattomat sanavalinnat ja some-kansan joko tahallinen tai tahaton väärinymmärrys. Etenkin Twitterin 140 merkin rajoissa jää usein tulkinnanvaraa, jolloin yksikin järkyttynyt reaktio riittää lietsomaan some-raivon. Seuraajat tarttuvat pöyristykseen, ja pian jaetaankin jo yhteistä kauhistusta samalla, kun twiittaajan alkuperäinen viesti unohtuu. Kokematon someilija kompastuu ansaan heti ja kiirehtii puolustamaan sanomaansa hätiköiden vain lisäten vettä vihamyllyyn.</p><p><strong>Tässä ei kuitenkaan ole koko totuus.</strong></p><p>Perussuomalaisen puolueen äänenkannattaja Suomen Uutiset julkaisi sivuillaan <a href="https://www.suomenuutiset.fi/pahkahulluin-twiittiketju-ikina-ylikomisario-taponen-vaatii-ikaisia-terroristeja-koulunpenkille/">hittijutun</a>, jonka otsikko oli harhaanjohtava. &rdquo;Pähkähulluin twiittiketju ikinä? Ylikomisario Taponen vaatii yli-ikäisiä terroristeja koulunpenkille&rdquo;, lehti julisti. Kyseenalaisesti muotoillulla uutisella on valtava määrä Facebook-jakoja: lähes 5&nbsp;000 kappaletta. Tämä sinetöi some-hurrikaanin.</p><p>Taposen kardinaalivirhe oli vastaus kauhistuneeseen kysymykseen siitä, kannattaako hän aikuisten terroristien pitämistä &rdquo;lastemme kouluissa&rdquo;. Taposen yli sata kommenttia kerännyt vastaus kuului: &rdquo;Hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!&rdquo;</p><p>Eihän se ihan putkeen mennyt.</p><p>Päin mäntyä journalismin näkökulmasta täräytti myös Suomen Uutiset, joka ei muuten kuulu Julkisen sanan neuvostoon (JSN), eikä siten ole sitoutunut noudattamaan journalistin ohjeita kuten muu suomalainen media puoluelehtiä myöten. Myöskään sen paperiversio Perussuomalainen-lehti ei ole JSN:n jäsen. Tavallinen some-käyttäjä tai uutiskuluttaja tuskin kuitenkaan tajuaa tätä, vaan lukee tekstiä kuin journalistisin pelisäännöin rakennettua uutista.</p><p>Amerikkalainen valeuutissivusto <a href="https://www.infowars.com/finnish-police-chief-terrorists-should-be-allowed-in-schools-to-expand-tolerance/">Infowars</a> tarttui twiittiin. Kun vielä kuulin Taposen esimiehen epäilyt, mielessä heräsi väkisinkin kysymys siitä, kuinka masinoitu hyökkäys some-hurrikaani lopulta oli. Esimies eli Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg sanoi minulle pohtineensa, onko Taposen varsinaisen asemapaikan ja some-kohun välillä joku yhteys. Hän huomautti, että juuri Taponen joutui kesällä kantamaan kovan vastuun Rautatientorin maahanmuuttovastaisen leirin purkamisesta. Himberg puhui &rdquo;erittäin mielenkiintoisesta ilmiöstä&rdquo; ja &rdquo;melkein kampanjalta näyttävästä mustamaalauksesta&rdquo;.</p><p>Taponen näyttää muutenkin olevan niin sanotuissa maahanmuuttokriittisissä piireissä tuttu ja netin perusteella myös varsin vihattu mies. Häntä on moitittu jo aiemmin muun muassa MV-lehdessä ja Hommaforumilla.</p><p>Sain Taposelta eilen aamulla puhelun. Hän vaati <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229989-poliisijohto-kaynyt-rakentavan-keskustelun-jari-taposen-ja-jussi-huhtelan-kanssa">jatkojuttuumme</a> korjausta kohtaan, jossa selitimme jupakan taustaa. Kohta kuului näin: &rdquo;Taponen linjasi, että aikuisia turvapaikanhakijoita ei tulisi poistaa alaikäisten joukosta Suomen kouluista, vaan päinvastoin heidän koulussa pysymistään tulisi tukea.&rdquo;</p><p>Taponen huomautti, että hän on puolustanut vain turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä &ndash; ei sitä, millaisissa tiloissa opetus tulisi antaa.</p><p>Tein juttuun korjauksen. Sille oli perusteet.</p><p>Samalla pyysin häneltä asiantuntijahaastattelua, josta on nyt syntymässä artikkeli. Jari Taponen on virkavapaalla Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnan yksiköstä tehdäkseen tutkimusta. Yksikön johtajana hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa terrorismin torjunnasta ja turvapaikanhakijoihin liittyvistä haasteista.</p><p>Tällä somessa sairaaksi haukutulla asiantuntijalla oli painavaa sanottavaa tärkeästä yhteiskunnallisesta kysymyksestä: siitä, miten ihmisen yhteiskuntakelpoisuutta voi parantaa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Poliisin twiiteistä noussut some-hurrikaani on johtamassa poliisin some-käytäntöjen uudelleentarkasteluun. Hyvä niin. Viranomaisten on syytäkin olla somessa äärimmäisen tarkkana.

Etenkin ylikomisario Jari Taponen joutui maahanmuuttokriitikoiden hampaisiin puolustettuaan Twitterissä turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä. Some-herkkä aihe, johon etenkin poliisin tulisi suhtautua äärimmäisellä tarkkuudella. Lopputulos osoittaa, että poliisissa on välttämätöntä käydä laaja keskustelu viranomaisen some-käytännöistä.

Myrskyn silmässä oli Suomen luotetuin instanssi, jolta on toivottu persoonallistakin läsnäoloa somessa. Tukala tilanne.

Some-kohun taustalla ovat harkitsemattomat sanavalinnat ja some-kansan joko tahallinen tai tahaton väärinymmärrys. Etenkin Twitterin 140 merkin rajoissa jää usein tulkinnanvaraa, jolloin yksikin järkyttynyt reaktio riittää lietsomaan some-raivon. Seuraajat tarttuvat pöyristykseen, ja pian jaetaankin jo yhteistä kauhistusta samalla, kun twiittaajan alkuperäinen viesti unohtuu. Kokematon someilija kompastuu ansaan heti ja kiirehtii puolustamaan sanomaansa hätiköiden vain lisäten vettä vihamyllyyn.

Tässä ei kuitenkaan ole koko totuus.

Perussuomalaisen puolueen äänenkannattaja Suomen Uutiset julkaisi sivuillaan hittijutun, jonka otsikko oli harhaanjohtava. ”Pähkähulluin twiittiketju ikinä? Ylikomisario Taponen vaatii yli-ikäisiä terroristeja koulunpenkille”, lehti julisti. Kyseenalaisesti muotoillulla uutisella on valtava määrä Facebook-jakoja: lähes 5 000 kappaletta. Tämä sinetöi some-hurrikaanin.

Taposen kardinaalivirhe oli vastaus kauhistuneeseen kysymykseen siitä, kannattaako hän aikuisten terroristien pitämistä ”lastemme kouluissa”. Taposen yli sata kommenttia kerännyt vastaus kuului: ”Hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!”

Eihän se ihan putkeen mennyt.

Päin mäntyä journalismin näkökulmasta täräytti myös Suomen Uutiset, joka ei muuten kuulu Julkisen sanan neuvostoon (JSN), eikä siten ole sitoutunut noudattamaan journalistin ohjeita kuten muu suomalainen media puoluelehtiä myöten. Myöskään sen paperiversio Perussuomalainen-lehti ei ole JSN:n jäsen. Tavallinen some-käyttäjä tai uutiskuluttaja tuskin kuitenkaan tajuaa tätä, vaan lukee tekstiä kuin journalistisin pelisäännöin rakennettua uutista.

Amerikkalainen valeuutissivusto Infowars tarttui twiittiin. Kun vielä kuulin Taposen esimiehen epäilyt, mielessä heräsi väkisinkin kysymys siitä, kuinka masinoitu hyökkäys some-hurrikaani lopulta oli. Esimies eli Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg sanoi minulle pohtineensa, onko Taposen varsinaisen asemapaikan ja some-kohun välillä joku yhteys. Hän huomautti, että juuri Taponen joutui kesällä kantamaan kovan vastuun Rautatientorin maahanmuuttovastaisen leirin purkamisesta. Himberg puhui ”erittäin mielenkiintoisesta ilmiöstä” ja ”melkein kampanjalta näyttävästä mustamaalauksesta”.

Taponen näyttää muutenkin olevan niin sanotuissa maahanmuuttokriittisissä piireissä tuttu ja netin perusteella myös varsin vihattu mies. Häntä on moitittu jo aiemmin muun muassa MV-lehdessä ja Hommaforumilla.

Sain Taposelta eilen aamulla puhelun. Hän vaati jatkojuttuumme korjausta kohtaan, jossa selitimme jupakan taustaa. Kohta kuului näin: ”Taponen linjasi, että aikuisia turvapaikanhakijoita ei tulisi poistaa alaikäisten joukosta Suomen kouluista, vaan päinvastoin heidän koulussa pysymistään tulisi tukea.”

Taponen huomautti, että hän on puolustanut vain turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä – ei sitä, millaisissa tiloissa opetus tulisi antaa.

Tein juttuun korjauksen. Sille oli perusteet.

Samalla pyysin häneltä asiantuntijahaastattelua, josta on nyt syntymässä artikkeli. Jari Taponen on virkavapaalla Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnan yksiköstä tehdäkseen tutkimusta. Yksikön johtajana hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa terrorismin torjunnasta ja turvapaikanhakijoihin liittyvistä haasteista.

Tällä somessa sairaaksi haukutulla asiantuntijalla oli painavaa sanottavaa tärkeästä yhteiskunnallisesta kysymyksestä: siitä, miten ihmisen yhteiskuntakelpoisuutta voi parantaa.

]]>
265 http://minnakarkkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242838-poliisi-rysahti-maahanmuuttokriitikon-epailyttavaan-ansaan#comments Kotimaa Maahanmuutto Poliisi Some Terrorismi Turvapaikanhakijat Thu, 14 Sep 2017 08:33:31 +0000 Minna Karkkola http://minnakarkkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242838-poliisi-rysahti-maahanmuuttokriitikon-epailyttavaan-ansaan
Tarveharkinta ei välttämättä ole pahasta http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242812-tarveharkinta-ei-valttamatta-ole-pahasta <p>Taloussanomat kertoi 12.9, että syyskuun alussa kansanedustajat <strong>Emma Kari</strong> (vihr), <strong>Tytti Tuppurainen</strong> (sd) ja <strong>Juhana Vartiainen</strong> (kok) olivat <strong>Anna Kontulan</strong> (vas) johdolla allekirjoittaneet lakialoitteen, jonka tarkoituksena on lakkauttaa saatavuusharkinta (ETA-alueen ulkopuolisten maiden osalta). Uutisen mukaan elinkeinoelämä on pitkään kannattanut saatavuusharkinnan poistoa. Tärkeimpänä perusteluna on käytetty sitä, että se lisäisi työvoimaa, jota Suomi kipeästi tarvitsee.</p> <p>Ulkopuolista oudoksuttaa aloitteen takana oleva epäpyhä allianssi. Olisi voinut kuvitella, että maahanmuutto, jos mikä, on asia, jossa pääomapiirien ja työväen (jota ainakin vasemmisto sanoo edustavansa) edut ovat vastakkaisia. Johtaahan maahanmuutto (työvoiman tarjonnan kasvu) väistämättä palkkojen laskuun ja pääoman tuottoasteen kasvuun. Toki usein yritetään asiaa kaunistella kertomalla, että maahanmuutossa kaikki voittavat: maahanmuuttajat tuovat mukanaan verotuloja, joilla paikataan kestävyysvaje ja maksetaan kantaväestön eläkkeet. Tämä verotulo- argumentti on ensi kuulemalta uskottavan oloinen, mutta ei kestä lähempää tarkastelua. Maahanmuuttajat kasvattavat toki verotuloja, mutta samaan hengenvetoon on pakko lisätä, että he kasvattavat myös julkisen sektorin menoja. Pitäähän heille tuottaa samalla tavalla julkisia palveluksia ja tulonsiirtoja (sosiaaliturvaa), kuin kantaväestöllekin. Kuvitellaan vaikka, että maahanmuuton vuoksi väestö kasvaisi kaksinkertaiseksi. Eikö ole ilmeistä, että julkiset menot kaksinkertaistuisivat (julkisen sektorin kokoon ei liity ilmeisiä skaalaetuja)! Itse asiassa ainakin lyhyellä tähtäimellä julkisen menot kasvavat enemmän kuin maahanmuuttajien lukumäärä, minkä näkee helposti, kun silmäilee tilastoja maahanmuuttajien työllisyysosuuksista, tulotasosta ja kunnallisten palveluiden kustannuksista.</p> <p>Selvää tietenkin on, että yritykset haluavat vapauttaa maahanmuuton täysin, mutta on aiheellista kysyä, onko valtiovallan tehtävä markkinataloudessa &rdquo;järjestää&rdquo; yrityksille työvoimaa. Jos yritys ei nykypalkkatasolla saa työvoimaan Suomesta, niin mitä sitten! Mitä kansalaiset häviävät, jos yritys perustaa työpaikkansa vaikka Intiaan. Sinne menevät palkat ja voitot, mutta eivät ne kantaväestölle tulisi, vaikka yritys tulisi Suomeen. Kansantalouden nettosäästämisaste on käytännössä nolla, joten jos yrityksiä perustetaan Suomeen, ne ovat nettomääräisesti ulkomaisen pääoman varassa. Ulkomaiset pääomapiirit saavat tietenkin pääomatulonsa, mutta yritysveron suhteen voi tuskin odottaa paljon enempää, kuin mihin Caruna Oy näyttää pystyvän. Maahanmuutto kasvattaa varmasti kokonaistuotantoa (eli BKT:ta), mutta ei elintasoa (nuppia kohden laskettuja tuloja). Mutta mitä iloa meille olisi siitä, että Suomen BKT olisi 400 miljardia euroa! Eivät leipäjonot siitä mihinkään lyhenisi.</p> <p>Suorissa sijoituksissa Suomeen on tietenkin hyvät puolensakin ajatelleen teknologisen tietämyksen leviämistä, markkinoille pääsyn helpottamisesta ja osallistumista kansainväliseen työnjakoon. On kuitenkin pakko kysyä, pitääkö kaiken tapahtua yritysten ehdoilla. Jos maahanmuutosta poistetaan tarveharkinta ja kaikki esteet, määräävät yritykset itse asiassa väestön määrän ja koko yhdyskuntarakenteen kehityksen. Ajatus tuntuu hieman pelottavalta, koska yhteiskunta on muutakin kuin joukko yrityksiä ja työpaikkoja. Ja hyödykkeiden ja ihmisten &rdquo;vapaa liikkuvuus&rdquo; ei taida sittenkään olla ihan sama asia.</p> <p>Ehkä ongelmallisin piirre tarveharkinnan poistamisessa olisi siinä, että silloin nostettaisiin kädet pystyyn kotiperäisten työllisyyden esteiden purkamisesta. Suomen ongelma ei kai niinkään ole &rdquo;ihmisten puute&rdquo; vaan se, että nykyisillä palkoilla, veroasteilla, tulonsiiroilla, asuntohinnoilla on lähes mahdoton työskennellä kasvukeskuksissa tai edes pendelöidä niihin. Mikä siinä on niin vaikeaa, että meillä ei voi olla järjestelmää, jossa omalla palkallaan tulee toimeen (niin että palkka menee työn tekijälle eikä verokarhulle) ja työtä kannattaa sekä tehdä että tarjota työhaluisille. Kontula &amp; kump. voisivat käyttää liike-energiaansa tämän asian pohtimiseen, ennen kuin he lähtevät hakemaan apua kaukomailta.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Taloussanomien artikkeli: <a href="http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005363467.html" title="http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005363467.html">http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005363467.html</a></p> <p>Ville Niinistö ja eläkkeet: <a href="https://twitter.com/VilleNiinisto/status/905081431503843329">https://twitter.com/VilleNiinisto/status/905081431503843329</a></p> <p>Dataa tuloista ja työllisyydestä: <a href="http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2017/06/Maahanmuutto-talouden-ongelma-vai-ongelmien-ratkaisu-pdf.pdf">http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2017/06/Maahanmuutto-talouden-ongelma-vai-ongelmien-ratkaisu-pdf.pdf</a></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Taloussanomat kertoi 12.9, että syyskuun alussa kansanedustajat Emma Kari (vihr), Tytti Tuppurainen (sd) ja Juhana Vartiainen (kok) olivat Anna Kontulan (vas) johdolla allekirjoittaneet lakialoitteen, jonka tarkoituksena on lakkauttaa saatavuusharkinta (ETA-alueen ulkopuolisten maiden osalta). Uutisen mukaan elinkeinoelämä on pitkään kannattanut saatavuusharkinnan poistoa. Tärkeimpänä perusteluna on käytetty sitä, että se lisäisi työvoimaa, jota Suomi kipeästi tarvitsee.

Ulkopuolista oudoksuttaa aloitteen takana oleva epäpyhä allianssi. Olisi voinut kuvitella, että maahanmuutto, jos mikä, on asia, jossa pääomapiirien ja työväen (jota ainakin vasemmisto sanoo edustavansa) edut ovat vastakkaisia. Johtaahan maahanmuutto (työvoiman tarjonnan kasvu) väistämättä palkkojen laskuun ja pääoman tuottoasteen kasvuun. Toki usein yritetään asiaa kaunistella kertomalla, että maahanmuutossa kaikki voittavat: maahanmuuttajat tuovat mukanaan verotuloja, joilla paikataan kestävyysvaje ja maksetaan kantaväestön eläkkeet. Tämä verotulo- argumentti on ensi kuulemalta uskottavan oloinen, mutta ei kestä lähempää tarkastelua. Maahanmuuttajat kasvattavat toki verotuloja, mutta samaan hengenvetoon on pakko lisätä, että he kasvattavat myös julkisen sektorin menoja. Pitäähän heille tuottaa samalla tavalla julkisia palveluksia ja tulonsiirtoja (sosiaaliturvaa), kuin kantaväestöllekin. Kuvitellaan vaikka, että maahanmuuton vuoksi väestö kasvaisi kaksinkertaiseksi. Eikö ole ilmeistä, että julkiset menot kaksinkertaistuisivat (julkisen sektorin kokoon ei liity ilmeisiä skaalaetuja)! Itse asiassa ainakin lyhyellä tähtäimellä julkisen menot kasvavat enemmän kuin maahanmuuttajien lukumäärä, minkä näkee helposti, kun silmäilee tilastoja maahanmuuttajien työllisyysosuuksista, tulotasosta ja kunnallisten palveluiden kustannuksista.

Selvää tietenkin on, että yritykset haluavat vapauttaa maahanmuuton täysin, mutta on aiheellista kysyä, onko valtiovallan tehtävä markkinataloudessa ”järjestää” yrityksille työvoimaa. Jos yritys ei nykypalkkatasolla saa työvoimaan Suomesta, niin mitä sitten! Mitä kansalaiset häviävät, jos yritys perustaa työpaikkansa vaikka Intiaan. Sinne menevät palkat ja voitot, mutta eivät ne kantaväestölle tulisi, vaikka yritys tulisi Suomeen. Kansantalouden nettosäästämisaste on käytännössä nolla, joten jos yrityksiä perustetaan Suomeen, ne ovat nettomääräisesti ulkomaisen pääoman varassa. Ulkomaiset pääomapiirit saavat tietenkin pääomatulonsa, mutta yritysveron suhteen voi tuskin odottaa paljon enempää, kuin mihin Caruna Oy näyttää pystyvän. Maahanmuutto kasvattaa varmasti kokonaistuotantoa (eli BKT:ta), mutta ei elintasoa (nuppia kohden laskettuja tuloja). Mutta mitä iloa meille olisi siitä, että Suomen BKT olisi 400 miljardia euroa! Eivät leipäjonot siitä mihinkään lyhenisi.

Suorissa sijoituksissa Suomeen on tietenkin hyvät puolensakin ajatelleen teknologisen tietämyksen leviämistä, markkinoille pääsyn helpottamisesta ja osallistumista kansainväliseen työnjakoon. On kuitenkin pakko kysyä, pitääkö kaiken tapahtua yritysten ehdoilla. Jos maahanmuutosta poistetaan tarveharkinta ja kaikki esteet, määräävät yritykset itse asiassa väestön määrän ja koko yhdyskuntarakenteen kehityksen. Ajatus tuntuu hieman pelottavalta, koska yhteiskunta on muutakin kuin joukko yrityksiä ja työpaikkoja. Ja hyödykkeiden ja ihmisten ”vapaa liikkuvuus” ei taida sittenkään olla ihan sama asia.

Ehkä ongelmallisin piirre tarveharkinnan poistamisessa olisi siinä, että silloin nostettaisiin kädet pystyyn kotiperäisten työllisyyden esteiden purkamisesta. Suomen ongelma ei kai niinkään ole ”ihmisten puute” vaan se, että nykyisillä palkoilla, veroasteilla, tulonsiiroilla, asuntohinnoilla on lähes mahdoton työskennellä kasvukeskuksissa tai edes pendelöidä niihin. Mikä siinä on niin vaikeaa, että meillä ei voi olla järjestelmää, jossa omalla palkallaan tulee toimeen (niin että palkka menee työn tekijälle eikä verokarhulle) ja työtä kannattaa sekä tehdä että tarjota työhaluisille. Kontula & kump. voisivat käyttää liike-energiaansa tämän asian pohtimiseen, ennen kuin he lähtevät hakemaan apua kaukomailta.

 

Taloussanomien artikkeli: http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005363467.html

Ville Niinistö ja eläkkeet: https://twitter.com/VilleNiinisto/status/905081431503843329

Dataa tuloista ja työllisyydestä: http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2017/06/Maahanmuutto-talouden-ongelma-vai-ongelmien-ratkaisu-pdf.pdf

 

 

 

 

 

]]>
30 http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242812-tarveharkinta-ei-valttamatta-ole-pahasta#comments Maahanmuutto Tarveharkinta Verotus Wed, 13 Sep 2017 18:16:24 +0000 Matti Viren http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242812-tarveharkinta-ei-valttamatta-ole-pahasta
Turvapaikanhakijoille opetetaan täysin vääriä tapoja http://jpiri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242787-turvapaikanhakijoille-opetetaan-taysin-vaaria-tapoja <p>Stop deportations, refugees hospitality club finland, anariksiti yms tahot antavat turvapaikanhakijoille toimillaan ja kannustuksellaan sellainen kuvan, että turvapaikanhakijat olisivat voittamattomia koska poliisi kipittää kiltisti käskyjen mukaan suomalaisten ajatuksia ja puhetta hillitsemään. Takkutukat ja maailman halaajat opettavat, että kaikkeen pitää aina sanoa &nbsp;että &quot;tämä on rasismia&quot; ja kaikkea pitää vaatia eikä virallisia päätöksiä tarvitse noudattaa.</p><p>&nbsp;</p><p>Turvapaikanhakijat oppivat siis siihen että heillä on oikeus vaatia kaikkea, heidän pitää syyttää kaikkea rasismista, virkavaltaa ei pidä kunnioittaa (koska se on rasismia jos poliisi tekee tai sanoo jotain heille) ja kaiken tämän lisäksi heillä on oikeus saada asunnot, ruuat ja rahat tekemättä yhtään mitään.</p><p>&nbsp;</p><p>Poliisi perustama vihapuheyksikkö jahtaa suomalaista vihapuhetta silmät kiiluen joka myös antaa turvapaikanhakijoille kuvan, että heistä tai heidän tuomista ongelmista ei saa puhua mitään.</p><p>&nbsp;</p><p>Virkavallan, kansanedustajien, median yms tahojen tuottama kivapuhe, on pessyt monen ihmisen aivosolut luulemaan, että turvapaikanhakijoista ei olisi mitään ongelmia suomelle. Ja jos niitä olisi, niin niitä vähätellään ja siitä syytetään heti ensimmäisenä suomalaisia, rahanpuutetta ja järjestelmää.<br /><br />Tuutista tuuttaa pihalle edustajien toimesta kuorossa aina että &rdquo;ei saa antaa pelolle valtaa&rdquo; ja samaan aikaan eduskunnassa mietitään vartioiden aseistamista.</p><p><br />Only terrorists have demands. People have goals... Just saying.<br />&nbsp;</p><p>Katsoin tänään mielenkiintoisia pätkiä youtubesta jossa eräs tubettaja paneutu asioihin hänen näkökulmastaan. Jaan erään videon tähän alle, suosittelen.<br />&nbsp;</p><p>https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8iNumDWB3rk?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/8iNumDWB3rk?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Stop deportations, refugees hospitality club finland, anariksiti yms tahot antavat turvapaikanhakijoille toimillaan ja kannustuksellaan sellainen kuvan, että turvapaikanhakijat olisivat voittamattomia koska poliisi kipittää kiltisti käskyjen mukaan suomalaisten ajatuksia ja puhetta hillitsemään. Takkutukat ja maailman halaajat opettavat, että kaikkeen pitää aina sanoa  että "tämä on rasismia" ja kaikkea pitää vaatia eikä virallisia päätöksiä tarvitse noudattaa.

 

Turvapaikanhakijat oppivat siis siihen että heillä on oikeus vaatia kaikkea, heidän pitää syyttää kaikkea rasismista, virkavaltaa ei pidä kunnioittaa (koska se on rasismia jos poliisi tekee tai sanoo jotain heille) ja kaiken tämän lisäksi heillä on oikeus saada asunnot, ruuat ja rahat tekemättä yhtään mitään.

 

Poliisi perustama vihapuheyksikkö jahtaa suomalaista vihapuhetta silmät kiiluen joka myös antaa turvapaikanhakijoille kuvan, että heistä tai heidän tuomista ongelmista ei saa puhua mitään.

 

Virkavallan, kansanedustajien, median yms tahojen tuottama kivapuhe, on pessyt monen ihmisen aivosolut luulemaan, että turvapaikanhakijoista ei olisi mitään ongelmia suomelle. Ja jos niitä olisi, niin niitä vähätellään ja siitä syytetään heti ensimmäisenä suomalaisia, rahanpuutetta ja järjestelmää.

Tuutista tuuttaa pihalle edustajien toimesta kuorossa aina että ”ei saa antaa pelolle valtaa” ja samaan aikaan eduskunnassa mietitään vartioiden aseistamista.


Only terrorists have demands. People have goals... Just saying.
 

Katsoin tänään mielenkiintoisia pätkiä youtubesta jossa eräs tubettaja paneutu asioihin hänen näkökulmastaan. Jaan erään videon tähän alle, suosittelen.
 

https://www.youtube.com/watch?v=8iNumDWB3rk

]]>
8 http://jpiri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242787-turvapaikanhakijoille-opetetaan-taysin-vaaria-tapoja#comments Maahanmuutto Turvapaikanhakija Wed, 13 Sep 2017 10:06:11 +0000 Juhani Piri http://jpiri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242787-turvapaikanhakijoille-opetetaan-taysin-vaaria-tapoja
Viha- ja järkipuheen ero sumentunut, tonttulassa puurot ja vellit sekaisin http://kariimmonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242762-viha-ja-jarkipuheen-ero-sumentunut-tonttulassa-puurot-ja-vellit-sekaisin <p>Pulinassa yksipuolisesta vihapuheessa ei ole mitään järkeä, täysi raskaansarjan häpeällinen järjetön moka, jolla Suomen hallituksesta käsin on pyritty täysin typerästi ohjaillen suitsemaan pakkopaidalla kansanedustajien vapautta puhua.&nbsp; Mitäs demokratiaa tämä on?!</p><p>Tuollainen ilmaisunvapautta vastustava tiukkapipoinen suhtautuminen on täysin sairaan vastuuntunnotonta perustuslakia vastaan olevaa diktaattorimaisuutta, juuri siellä missä pitäisi aina avoimesti valvoa koko Suomen kansan parhaaksi. Turvallisuuden takia yksistään hullu talon isäntä haluaisi tukkia vahtikoiriensa suut, koska se ainoastaan avaisi ryöstäjille helpomman mahdollisuuden!</p><p>Täten olisikohan syytä nyt kaikella auttavalla tavalla perehtyä hieman paremmin siihen ihan oikeasti korrektiin Islamin oppiin ja sen luonteeseen, jossa esim. Imaami opettaa kuinka monella eri tavalla voit piestä oman vaimosi. Tähän samaan henkeen vahvasti kuuluu miten naisia saa hyvin kaltoin seksuaalisesti kohdella, raiskata kodeissa ja kodin ulkopuolella Islamilaisessa yhteiskunnassa.&nbsp; Uhriksi joutunut nainen pääasiassa aina tuomitaan siihen kaikkeen syypäänä rangaistukseen, monesti kuolemaan. &nbsp;Islamissa naisella ei ole mitään arvoa.</p><p>Se on osa käytännön hyväksyttyä 100% Islamia, että nuoret miehet omina laumoinaan, nyt myös länsimaissa, kuin urhoollisena pakkomielteisenä miehuuden suorituksena, kaupungilla kulkiessaan omista mielivaltaisista syistänsä raiskaavat valitsemiansa naisia porukalla, ja tietysti uhriksi joutunut avuton nainen on siihen kaikkeen syyllinen, aina ei edes siitä selviä hengissä.</p><p>Yhtään unohtamatta islamilaisen valtion sisällä tapahtuvista käsittämättömistä kauheuksista, jota on kodeissa ja kotien ulkopuolella oleva lasten raaka seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa nämä monet täysin viattomat pienet puolustuskyvyttömät uhrit vammautuvat ja kuolevat siihen, jotkut jo ihan sylivauvoina.</p><p>Pitäisi nyt jo vähemmästäkin täysin heräten tajuta pintaa syvemmälle, minkälaisen karmean kaltaisen vakavan täysin barbaarisen hengen ja hengellisyyden kanssa ollaan alun pitäen kohdakkain tekemisissä!&nbsp;</p><p>Oikeaoppisessa Islamin harjoittamisessa Koraani, Muhammed ja Allah siunaten turvaa miehille vapaasti tehdä tuollaisia mielivaltaisia kauhutekoja lähiomaisiaan kohtaan omissa kodeissansa ja kauttaaltaan muualla koko yhteiskunnassa, jota muslimit täysin hallitsevat!&nbsp;</p><p>Länsimaisten sinisilmäisten untuvikkojen tulisi omaksi parhaaksensa tajuta, että nykyaikana on Muslimivaltioita, joissa pienimmistäkin rikoksista rangaistuksena esim. verille ruoskitaan, käsiä ja jalkoja katkotaan, naulitaan ristille, elävältä haudataan, kivitetään kuoliaaksi yms. Ei tarvitse kun nuorukaisen kuunnella korvalappustereoilla musiikkia ja pää siitä hartioilta putoaa.&nbsp;</p><p>Kerran olin Länsi-Afrikassa, jossa pieni poika kovalla vauhdilla juostessaan nappasi käteensä konsulin autosta sivupeilin ja hyppäsi sukeltaen alas piiloon ison laivalaiturin alle, jonne konepistoolilla ammuttiin hänen peräänsä&hellip;</p><p>Islamin opissa on hallitsevalla tavalla vangittuna sisällä tuo alhaisesti siekailematon käytännön barbaarimaisuus, jonka julmuutta korkein vallassa oleva Muslimien papisto tiukasti suojelee maassa vallitsevan pakkorauhan ylläpitämiseksi, joka on silkassa hirviömäisessä kauheudessaan raakuutta ja verta täynnä.</p><p>On täysin tillin tallin sinisilmäistä hulluutta ajatella, että oikeaoppisessa Islamissa Koraaniin kirjoitetut pohjimmaiset perusopit jotenkin muuttuisivat muslimien muuttaessa länsimaihin, kuten Suomeen!</p><p>Siksi onkin täyttä vaarallisinta hölmöyttä tuomita näiden asioiden esille tuomista vihapuheena, varsinkin eduskunnassa, jotta kansa ei saisi olla faktoista valveutunutta omaksi turvallisuudeksensa! Ne kyllä kuulostavat kivikauden aikaiselta henkiseltä kehitykseltä, mutta raakaa todellisuutta yhä tänään, esim. Saudi-Arabiassa, pahin kaikista.</p><p>Islam tällä samalla historiallisella barbaarisella kauhutavallaan, joka kiistämättömästi täyttä arkipäivää monissa muslimimaissa, käy nyt 100% avointa sotaa, jolla haluaa nousta esille alistamaan länsimaat omaksi Kalifaatiksi, kuten koko Euroopan! Terroristit saavat Islamin hyökkäävälle ideologialle antautuneista taustavoimista tukea, Allahin pääpahiksista!</p><p>Rahoittaminen ei ole heille ongelma saadakseen länsimaahan äärimuslimeille sotilaallinen tukikohta. Euroopassa ja USA:ssa on Moskeijoita, joista löytynyt asekätköjä. Ranska on sulkenut suuren määrän Moskeijoita. Puhe sisällissodasta on siellä roikkuen ilmassa, koska ranskalaiset haluavat oman kotimaansa takaisin.</p><p>Siksi Hölmölässä nyt kaikkien täysien untuvikko uuveloiden täytyy herätä ja pystyä erottamaan vihapuhe järkipuheesta, eikä rakkaassa Joulupukin maassamme tonttuilla, laittaen kaikki puurot ja vellit sekaisin!</p><p>Note! Ei pidä unohtaa, eikä olla yhtään tietämätön siitä todellisuudesta, että Islamilaisissa valtioissa on valtavia määriä, satoja miljoonia ihmisiä, jotka ovat vain nimellisesti muslimeja. He ovat elämässään syvällä sydämessään enemmän kuin raskaasti murheellisia, koska ympärillä oleva yhteiskunta ei siihen suo heille mitään muuta sallittua vaihtoehtoa!</p><p>He tilanteen pakosta ovat pelkästään pinnallisesti muslimien muotomenoissa mukana, sen he tekevät yksistään juuri yhteiskunnassa vallitsevan kauhun tuottamasta pelosta. Nimittäin Islamin raakaan oppiin kuuluu, että ei saa vaihtaa uskontoa, muuten mestataan!</p><p>Siksipä maahanmuuttajien joukossa on paljon aitoja ihan rehellisiä kunnon loikkareita, jotka suuresti huokaisevat helpotuksesta päästä eroon Islamin tyrannimaisesta vankeudesta ja haluaisivat aloittaa kokonaan aivan uuden elämän länsimaassa. He toivoisivat saada olla muslimivallan vaikutuksesta kokonaan erossa, täysin rauhassa ja siitä mahdollisimman kaukana.</p><p>Eivät kaikki tulvillaan olevien matujen joukoissa ole rikkaan Globaalisen eliitin -&rdquo;NWO&rdquo; tahallisesti tehtailemia ja ajamia laittomia elintasopakolaisia elämään tarkoituksella yksin sossun yms. varassa, jotta länsimainen valtio suurenevassa syöksykierteessään vain lisää/liikaa ylivelkaantuisi raskaasta painolastista, joka ei nimenomaan yhtään halua tai ei kykene tekemään yhteiskunnassa mitään itsensä elättävää työtä. Ainoastaan pysyisivät verorahoilla ja valtion lisälainoilla jatkuvasti pelkästään kokonaan elätettävinä!</p><p>Toitotetaan niin kipeästi matuja tarvittavan alipalkattuihin töihin! Kuitenkin isä matulla on jo lähtöön paljon suurempi perhe kuin keskiverto suomalaisella. Vaikka joutuisi alipalkattuna alkamaan täysin hyvin pienellä, mutta nopeasti kasvavalla pesueellaan, olisi sillä alipalkallaan visusti vain koko ajan Sossun/Kelan huollettavana.</p><p>Hallitus kymmeniä miljoonia upottaen yrittää auttaa matuja saamaan tarvittavaa ammatillista koulutusta, jossa on omat haasteensa ja merkittävät vedenjakajansa, kuka todella haluaa olla hyödyllisenä osana yhteiskuntaa?! Jos kunnolla opittu ja hankittu taito työntekoon ei maita, suonettakoon välittömästi passitus kotimaihinsa oppimaan tahtoa siihen!</p><p>On erittäin vakavasti muistettava, että tänään monien kantasuomalaisten perheiden lapsien opiskelut keskeytyvät varojen puutteessa, joka ei ole yhtään oikein Suomen hallitukselta!</p><p>Note! Tämä on kuitenkin hyvin tärkeätä tietää, että kuinka tahansa, vaikka vähemmässä määrässä, silti matujen joukossa on myös hyvin koulutettuja mukana, jotka HUOM! tuskin nyt kuitenkaan hukkasivat omat paperinsa! Heille länsimaassa avautuu aivan uusi maailma ja vapaus.</p><p>En nyt olisi sellaista heiltä kieltämässä, etenkin jos Isisiä pakoon lähtivät, koska pystyvät muutenkin täyttämään kysytyt normit, mitkä vaaditaan oikealta maahan muuttavalta siirtolaiselta, joka haluaa sulautua maassa olevaan yhteiskuntaan osaksi kantaväestöä.</p><p>Siksipä joillekin näille uutta rauhallista elämää odottaville, etenkin Islamista loikanneille voi olla perin äärettömän epämukavaa ja kalvavaa ajatella, että esim. paikallinen Imaami haluaisikin tietää heistä, kuten kaikista matuista maassa, vaikka Moskeijaan eivät tulisikaan.</p><p>Nimittäin ei ole yhtään tähtiin kirjoitettu, että ns. kunnon maltillinen Islam länsimaassa mitenkään hyväksi näkee yhdenkään muslimin luopuvan uskostansa. Jokainen maltillisten muslimien Imaami aivan tasan tarkkaan täysin tietää, mitä Koraani siitä jyrkän selkeästi sanoo, kuin kanuunasta tuomio kuoleman rangaistuksena. Taasen Muslimien kunniamurhat ovat aivan oma eri lukunsa, mutta eivät harvinaisia länsimaissa.</p><p>Huom!&nbsp;Islamista ja sen opeista kokonaan luopuminen on äärimmäisesti vaikea vakava asia! Keskustelin tästä kerran Moskeijassa käyvän maltillisen muslimin kanssa, he silti pitävät tietyistä asioista tiukasti kiinni.</p><p>Huom! Siksipä myös heidän vuoksensa, vaikka vain nimellisten muslimien hyväksi, mutta myös ex-muslimien tähden, Suomen hallituksen tulee selkeästi tajuta, että juuri siksi vahtikoirien tulee saada vapaasti haukkua ääri-islamin suhteen, KOSKA sen kuumakallet todistetusti ovat kaikkialla maailmassa uskonsa harjoittamisessa aivan ihan omaa toista joukkoansa!</p><p>He käyvät Islamin hyväksi siekailematonta hyökkäyssotaa, jossa koko ajan salassa toivotaan ja juonitaan, että täydellä halulla saisivat kiihkeästi Allahin siunaamana päästää ulos sisimmästään täyttä vihaa täynnä olevan barbaarimaisuutensa valtoimena rehottamaan länsimaisessa yhteiskunnassa, kuten juuri Suomessa!</p><p>Kuitenkin pohjimmiltaan kristityssä Suomen maassamme, vaikka perin surkeassa hengellisessä tilassa, hyvin kiitollisena on aivan oma erikoinen joukkonsa rakkaat entiset muslimit, jotka saivat kuulla Elämän Leipää, juoda Elämän Hengestä ja tulivat Jeesuksessa Kristuksessa henkilökohtaisesti elävään uskoon. He ovat käyneet kasteella ja liittyneet hyvin aktiivisesti seurakuntaan uutena hengellisenä kotinansa, hyljäten Islamin. Kotimaissaan heidät tapettaisiin!</p><p>Esim. Vapaaseurakunnissa ei nyt ihan helpolla lasketa kaikkia kasteelle. Siellä tuntevat ensin ajan kanssa toisensa. Se on suurta armoa ihmisen elämässä, kun Jumalan rakkaus saa voittaa Allahin vihan.</p><p>On tietysti niitäkin, jotka kielteisen päätöksen saatuaan ilmoittavat kirkonkirjoilla kääntyneeksi kristinuskoon. Kuitenkin yhtä lailla heille kuin toisille uskoon tulleille, aivan jokaiselle ex-muslimille, kuin myös nykyiselle nimelliselle tapamuslimille, heille helpostikin Isisin/Islamin terroristien salainen piilevä toiminta Suomessa aiheuttaa epämukavuutta!</p><p>Maassamme on näkyvästi tapahtunut Koraanin opin mukaan verisesti haavoittava puukotus kuolemia tuottavana riehumisena, se on heille enemmän kuin kauhistus kotimaassamme tapahtua. He tulivat tänne tuosta kaikesta saadakseen turvapaikan!</p><p>Note! Islamin uskossa luopiot ovat kohteita, joilta Allahin rangaistuksena ensimmäisenä päät putoavat!</p><p>Islam vähemmästäkin on tapattanut satoja miljoonia muslimeja vuosien saatossa, koska eivät oman elämänsä käytännössä täyttäneet Koraanissa olevia Muhammedin seuraamisen vaatimuksia Allahin kunniaksi. Ei kovin kauan sitten Isis mestasi säälimättä miekalla muslimeja, joiden polvillansa tehty rukous ääneen Allahille ei terroristeja miellyttänyt!</p><p>Ai, että Isis ei mitenkään liity Islamiin?! HÄH! Isis on Islamin Koraanista kasvanut aito julmuuden hedelmä!</p><p>Täysin George Soroksen (NWO) paperinukke, Angela Merkel, saksalaisten ja eurooppalaisten petturi, kykenee toitottamaan, että &quot;Islamissa itsessään ei ole yhtään mitään vikaa!&quot; Pyrkiikö hän pitämään tuollaisella jippomaisella retoriikan silmänkääntötempulla kansaa täysin typerinä? Eikö muka kansa oikeasta elämästä yhtään mitään havaiten tajua, että kauhea vika ja hirviömäinen julmuus ovat juuri Islamin 100% Koraania noudattavissa äärimuslimeissa, jotka ovat täynnä suurta mielipuolista sokeata vihaa!</p><p>Tietenkin on valtavan paljon näitä rauhaa rakastavia muslimeja, jotka pelkästään ovat nimellisiä ja tiettyyn tasoon harjoittavia tapamuslimeja, mutta kuitenkaan he eivät kykene puhdistamaan Koraania miksikään kiltiksi Islamin uskonnon käsikirjaksi.</p><p>Islamista nuo kaikki hulluudet ja kauhuteot lähtevät, niitä suorittavat Muhammedin suomilla valtuuksilla sille kaikelle antautuneet verta ja lihaa olevat ihmiset. Koraanista ei missään löydy, että Allah rakastaa, varsinkaan vääräuskoista!</p><p>Yleensäkin, ketään nykyisestä tai entisestä uskonnostansa, ammatistansa tai opinnoistaan yhtään mitään erottelematta, niille kaikille tänään maassamme oleville matuille, jotka selvisivät lähtemällä henkihieverissä Isisiä kotikonnuiltansa pakoon, se olisi suureksi kauhuksensa karvas pala kohdata Isis/terroristien voimistuvampi vaikutus yhtään missään muodossa ja toiminnassa täällä Suomessa!</p><p>Heille on perin epämukavaa, että vuosia on jo täysin hyvin tiedetty, että Isis värvää Suomesta uusia sotilaita Irakiin ja Syyriaan ja ovat onnistuneetkin siinä. Uskoisin, että kansa haluaisi antaa Poliisille ja Supolle kaikki tarvittavat rahat, että tuokin olisi saatu tykkänään lopetettua! Tämä on silti pieni maa, pitäisi olla mahdollista.</p><p>Isisiä karkuun lähteneille matuille se on jo mielen maailmaan Suomen hallituksen taholta jo täysin järjetön karhunpalvelus, että vihapuheen nimikkeellä pyritään vaimentamaan Islamin hälyttävät tosi faktat Koraanista, sen aiheuttamista tämän päivän kauhuista, jotka tapahtuvat maailmalla Allahin kunniaksi!</p><p>Ne eivät suinkaan katoa, jos lopetetaan niistä puhuminen. Päinvastoin vaitonaisuus ja koko asialle lepsu asenne täällä Suomessa tekee piilossa olevista terroristeista vaan paljon rohkeampia liikkumaan eteenpäin pahoissa aikeissansa aina itse verisiin tekoihin asti.</p><p>Hallitustasomme politiikka ei näiden asioiden suhteen millään tavoin saa olla, eikä koskaan kehittyen tulla pinnallisuudessaan ja sokeudessa niin tärähtänyttä, että menettää sen vuoksi kansan silmissä aidon katu-uskottavuutensa. Jos mikä, niin sellainen aktivoiden laukaisee maassamme aidot Härmäläiset liikkeelle, koska heidän mielestänsä pitäähän maassamme tällaisissa aisoissa aina tietenkin selkeä käytännön tolkku olla!</p><p>Kyllä turvapaikan myöntäneessä valtiossa vahtikoirien tulee saada olla Islamin suhteen vapaasti täysin valppaita haukkumaan, siihen yhä lisääntyvästi maassamme aihetta on. Se on kantasuomalaisten ja turvapaikan saaneiden matujen turvallisuuden parhaaksi, KOSKA nyt ei ole mikään aika maassamme päätäntävallan herpaantua nukkumaan!</p><p>Jos pasuuna ei anna selkeätä ääntä, niin kuka silloin valmistautuu taisteluun?! Se sota ja taistelu Islamista lähtevän vihan suhteen Euroopan maissa on täyttä todellisuutta. Siellä on EU:n jäsenmaita, joissa armeija on jatkuvasti aseistettuna kaduilla vartioimassa kansalaisten turvallisuutta!</p><p>Euroopassa Islamin kuumakallet huutavat, että &rdquo;Eurooppa kuuluu Allahille!&rdquo; Naapurissamme Ruotsi saa tehdä kaikkensa, että kehitys ei luisuisi yhä syvemmälle muslimien barbaarimaisuuteen ja täyteen Kalifaattiin! Siellä on jo yli puolensataa NO-GO aluetta, jotka eivät enää ole poliisien kontrollissa. Monet poliisit eroavat viroistansa, niin paha on tilanne todellisuudessa!</p><p>Allahin oikea oppi kohta maahan tultuansa vaati suvivirttä pois kouluista, nyt kadulla verta ja ihmisuhreja.</p><p>Pitääkö kaikessa kehityksessä Suomen täysin järjettömästi olla aina se koko maailmaa kiertävän suuren paskaputkenpää?! Yksistään sen vuoksi, että poliitikot ovat niin lelluja, että eivät osaa eivätkä uskalla tehdä mitään toisin eritavalla mitä muut maat tekevät, vaan seurataan itsetuhoisilla päätöksillä heidän onnetonta esimerkkiänsä kansalle vahinkoa tuottavana järkyttävänä kohtalona.</p><p>Esim. tänään kiitettävän esimerkillisesti sukulaiskansamme Unkarin poliittinen johto ei elä missään itsepetoksessa! Ainakaan iso raha ja tulevaisuuden mahdolliset EU:n hienot korkeat työpaikat eivät ole pystyneet houkutellen douppaamaan heidän ajatusmaailmansa, jota kaikkialla globalistit haluavat aikanamme vääntää ja kääntää tavalla tai toisella tiukkaan diktaattorimaiseen NWO:n ruotuun.</p><p>He tarvitsevat isoilla palkoilla aivoissaan sumennettuja poliitikkoja kilteiksi orjiksensa, joiden puolesta kyllä ajatellaan kaikki valmiiksi.</p><p>Euroopan maissa kiertää Islamista syntynyt Koraania kaikessa noudattava hulluudenputki, josta ääri-islamin kuumakallet aivan vapaasti haluavat puheissaan ja teoissaan päästä laskemaan juuri tuo kaikki barbaarinen raivoava vihansa ja murhaava villiytensä Euroopan kantaväestöä kohtaan. Tietenkin myös suomalaisia kohtaan, koko elämämme ja kansamme tuhoamiseksi!</p><p>Silloin on se suurin virhe tehty, kun liian monta uskoansa harjoittavaa muslimia on päästetty pysyvästi maahan!</p><p>Islamilaisessa raa&rsquo;assa sodassa Allahin hyväksi kuuluu hyvin vahvasti ihmisten käyttö suojakilpenä, jossa täysin siekailemattomasti naisia ja lapsia laitetaan vihollisen tulitukseen, että pelkurimaiset terroristit saavat heidän takana urhoollisesti piileskellä. Aivan samasta asiasta on kysymys täysin hallitsemattomassa maahanmuutossa, jossa suuret laumat palvelevat ihmiskilpenä, jonka suojassa nämä Allahin urhoolliset soluttautumalla kulkeutuvat länsimaihin.&nbsp;Siellä he täysin omille tavoillensa uskollisena haluavat raukkamaisesti päästä iskemään varomattoman ja puolustuskyvyttömän länsimaisen väestön kimppuun.</p><p>Siis voiko syyttää, että mahdollisesti kenties monella suomalaisella käy mielessä, että mistä saisi aseen ja ampumaradan sillä harjoitella?</p><p>On täysin tiedostettava, että kaikilla maltillisilla muslimeilla ei kantti kestä, jos Isis terroristit pääsevät muslimiyhteisöjen sisällä valtaan. Kautta ajan historian sen vallan he hyvin onnistuneesti itsellensä anastavat viime kädessä sapelin voimalla, jokaista niskuroivaa muslimia henkilöön katsomatta!</p><p>Maltillisen mahdollisuus pysyä elävien kirjoissa on silloin vain kuumakallen tahtoa tiukasti noudattaen. Tästä Marko Polo historiasta vakavasti meitä muistuttaa, että &rdquo;äärimuslimi mestaa, mutta maltillinen pitää jaloista kiinni.&rdquo;</p><p>Kautta Islamin olemassa olon, missä tahansa vieraan maan kulttuurissa eri uskonnon keskellä paljoksi kasvanut ja yhteen kasaantunut muslimiväestö, on juuri sitä mitä Allahin kuumakallet vain toivovat! KOSKA he tarvitsevat helposti pelolla hallittavaa ainesta suorittamaan maassa vallankumous uudelle Islamin Kalifaatille!</p><p>HUOM! Jos heille ei tarjottimella sallien tarjota käskyläisiksi riittävästi maltillisia muslimeja, mikään vallankumous ei tule koskaan maassa onnistumaan!</p><p>Sitä paitsi vaikka kuinka monta Isis/terroristia piileskelee Suomessa, he eivät kuitenkaan tajua kansan syvissä riveissä olevaa juuri aitojen Härmäläisten ajatusta ja voimaa. Siksipä juuri hallituksella ei ole varaa torkkua eikä uinahtaa, jolla vain tasoittaisi tietä Islamin pahuudelle kaduillamme aloittamaan täyden sodan.</p><p>Eurooppa, kuten Ruotsi on siitä esimerkkejä täynnä! Islam käy täyttä hyökkäyssotaa Allahin kunniaksi. Siksi Suomen Puolustusvoimien tulee saada olla aina ensimmäisenä ajan hermolla valveilla, etteivät rakkaat kansalaiset itse häijyinä lähde mihinkään syntyneeseen käytännön tyhjiöön tappelemaan Suomi Neidon puolesta! Koska, maamme aitoja Härmäläisiä ei silloin täydeltä rähinältä pidättele yhtään mikään.</p><p>Kerran TV:n uutisissa oli haastattelu kahdesta raavaasta pohjalaisesta miehestä. Heiltä kysyttiin, että mitä mieltä olisitte, jos Venäjä yrittäisi valloittaa Suomen? Sieltä tuli heti kanttiinsa jämäkkä vastaus: &rdquo;Tervetuloa, meillä on haulikot valmiina!&rdquo;</p><p>Ei pidä unohtaa, että Irakissa ja Syyriassa käydyissä sodissa, niiden hirviömäisissä raakuuksissa valloitettua väestöä kohtaan, siellä ovat myös olleet Isisin nokkamiehinä johtajia, jotka suomalaisia. Sieltä niitä taistelijoita on palautunut takaisin Suomeen ja kiilautuvat etunenässä asuntojonoon saamaan asunnot, lapsillensa koulutukset yms.</p><p>Kuinkahan monet asunnottomat köyhät suomalaiset ensi talvena viettävät yönsä ulkona, jopa kuoliaaksi paleltuen?!</p><p>Länsimaat, kuten Suomen Parlamentin päätäntävalta on Islamista sokaistunut, eikä näe kunnolla. Sitähän juuri globaaliset NWO:n ihmiset eksyttävällä tavalla haluavat! Toisin oli kun punakommunistit halusivat valloittaa koko Suomen, silloin kaikki suomalaiset yhdessä tajusivat taistella, koska tiedettiin miten kävisi jos Venäjä olisi saanut tahtonsa läpi.</p><p>Ääri-islamistit eivät ole tavoitteessaan yhtään sen erilaisempia, mutta käsikirjanaan käyttävät hyvin vahvasti juuri tätä vanhaa historiasta opittua tehokasta tekniikkaa, &rdquo;Troijan Hevosta&rdquo;, hiljaa huomaamattomasti soluttautumalla ja piiloutumalla maltillisesti käyttäytyvien muslimien joukossa maahan, vain odottamaan sopivaa tilaisuuttansa.</p><p>Siksipä sitä suuremmalla syyllä antaa vahtikoirien olla rauhassa valveilla ja jatkuvasti ääneen haukkua maan turvallisuuden vuoksi! Äänettömyys olisi kuumakalleille heikkouden merkki. Sen he tilaisuutena röyhkeästi hyväksi käyttäisivät, jos vastuullisessa vartiovuorossa oleva uinahtanut Parlamentaarinen päätäntävalta liikkuen toimii vain sen verran, mitä suorituksena tapahtuu, kun itseänsä yhdeltä kyljeltä kääntää toiselle kyljelle ja sikeästi jatkaa kuorsaamistaan. &rdquo;Troijan Hevonen&rdquo; avaisi silloin luukkunsa.</p><p>Haloo, haloo, kyllä on syytä todellisiin järkiperäisiin korjauksiin vihapuheista! Itse asiassa esim. hallituksella ei ole yhtään mitään syytä katsoa nenänvartta alas kippuraan niitä kantasuomalaisia ja myös matuja, jotka ihan oikeasti ovat hallitukselle ihan syystä vihaisia, että vasta Turun puukotuksen jälkeen herättiin toimimaan!&nbsp;</p><p>Ihan kuin siihen kaikkeen ei olisi ollut riittävästi aikaa ja aihetta pelkästään Euroopassa tapahtuvien asioiden perusteella, jotka kolkuttavat jo ovellamme niin läheltä kuin naapuristamme Ruotsista. Kaikki kehityksenä on ollut täysin selkeästi ennakoitavissa!</p><p>Eläkkeellä oleva Poliisihallituksen Päällikkö Mikko Paatero rohkeasti mediassa esille tullen varoitti, että Suomi ei välty, vaan ajan kysymys, koska tänne rantautuu! Nyt Islamin villi hulluus on rantautunut ja vuodattanut verta maassamme, ihmisiä haavoittunut ja kuollut sen uhreina.</p><p>Vakavaa aihetta on tehokkaasti nyt käytännössä toimia ja saada ajankohtaisesti kaikki tarvittavat lainsäädännöt pikaisesti kuntoon, vaikka häpeällisesti ja täysin käsittämättömästi myöhäisenä sytytyksenä hallitukselta jälkijunassa. Haloo, haloo, virkavaltahan pystyy ainoastaan operoimaan lain sallimissa puitteissa!</p><p>Kaikella rauhaa rakastavalla ihanalla kotimaamme kantaväestöllä, on varmasti perin mielenkiintoinen adjektiivien runsas yltäkylläisyys, mitä he ajattelevat, koska lait eivät olleet lainkaan valmiina, vaan vasta heräten alettiin Turun jälkeen sorvata, että kaikki vaaralliset ja uhkana olevat matut pystytään karkottamaan välittömästi pois maasta!</p><p>Monessakin suhteessa olen elämässäni oppinut sanonnan: &rdquo;Bensaa on helpompi käsitellä, kun se ei ole tulessa!&rdquo;&nbsp;</p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Indonesian muslimijohtaja: &rdquo;Lopettakaa eurooppalainen itsepetos, väkivalta liittyy Islamiin 8.9.2017 <a href="http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/08/indonesian-muslimijohtaja-lopettakaa-eurooppalainen-itsepetos-vakivalta-liittyy-islamiin/" title="http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/08/indonesian-muslimijohtaja-lopettakaa-eurooppalainen-itsepetos-vakivalta-liittyy-islamiin/">http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/08/indonesian-muslimijohtaja-...</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>&quot;Isis on Koraanin laillinen lapsi&quot; Maanantai 25.1.2016 <a href="http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml">http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml</a> &nbsp;</p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Wienin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että islamistinen terrori pohjautuu islamin teologiaan 9.9.2017 <a href="http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/09/wienin-yliopistossa-tehty-tutkimus-osoittaa-etta-islamistinen-terrori-pohjautuu-islamin-teologiaan/" title="http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/09/wienin-yliopistossa-tehty-tutkimus-osoittaa-etta-islamistinen-terrori-pohjautuu-islamin-teologiaan/">http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/09/wienin-yliopistossa-tehty-...</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Mitä on radikalisoitunut islam? AUGUST 25, 2017 / BELTSASSAR <a href="https://beltsassar.com/2017/08/25/mita-on-radikalisoitunut-islam/" title="https://beltsassar.com/2017/08/25/mita-on-radikalisoitunut-islam/">https://beltsassar.com/2017/08/25/mita-on-radikalisoitunut-islam/</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>KRP:n päällikkö: Turun puukottajalla kytköksiä Isisiin - suunnitteli myös kahta muuta iskua Torstai 7.9.2017 <a href="http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709072200379467_u0.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709072200379467_u0.shtml">http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709072200379467_u0.shtml</a></p><p>------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Useimmat poliitikot eivät näytä lainkaan ymmärtävän tilanteen vakavuutta 7.9.2017 21:26 Laura Huhtasaari <a href="http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242500-useimmat-poliitikot-eivat-nayta-lainkaan-ymmartavan-tilanteen-vakavuutta" title="http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242500-useimmat-poliitikot-eivat-nayta-lainkaan-ymmartavan-tilanteen-vakavuutta">http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242500-useimmat-poliitik...</a></p><p>-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Laura Huhtasaari lehdille: &rdquo;Minä sen sijaan olen vihainen, erittäin vihainen&rdquo; 10.9.2017 <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229744-laura-huhtasaari-lehdille-mina-sen-sijaan-olen-vihainen-erittain-vihainen" title="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229744-laura-huhtasaari-lehdille-mina-sen-sijaan-olen-vihainen-erittain-vihainen">https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229744-laura-huhtasaari-lehdille-mina-s...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Orban: &rdquo;Meistä ei koskaan tule maahanmuuttajamaata&rdquo; 10.9.2017</p><p><a href="https://blogit.kansalainen.fi/orban-meista-ei-koskaan-tule-maahanmuuttajamaata/" title="https://blogit.kansalainen.fi/orban-meista-ei-koskaan-tule-maahanmuuttajamaata/">https://blogit.kansalainen.fi/orban-meista-ei-koskaan-tule-maahanmuuttaj...</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Puolalaiset lähtisivät ennemmin EU:sta kuin ottaisivat vastaan muslimipakolaisia</p><p>Tutkimuslaitos IBRiS:n kesäkuussa suorittamassa mielipidekyselyssä kävi ilmi, että puolalaiset mieluummin näkisivät maansa lähtevän Euroopan unionista kuin ottavan vastaan pakolaisia muslimimaista. 13.07.2017 <a href="http://beta.oikeamedia.com/o1-28330" title="http://beta.oikeamedia.com/o1-28330">http://beta.oikeamedia.com/o1-28330</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>France to Shut Down 100 to 160 Mosques; War-grade Weapons Found in Some Written by Selwyn Duke, Wednesday, 10 February 2016</p><p><a href="https://www.thenewamerican.com/world-news/item/22526-france-to-shut-down-100-to-160-mosques-war-grade-weapons-found-in-some" title="https://www.thenewamerican.com/world-news/item/22526-france-to-shut-down-100-to-160-mosques-war-grade-weapons-found-in-some">https://www.thenewamerican.com/world-news/item/22526-france-to-shut-down...</a></p><p>------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>French Now Preparing For &ldquo;Civil War&rdquo; Against Muslims To Take Country Back Posted by Martin Walsh | Sep 15, 2016 &nbsp;</p><p><a href="https://conservativedailypost.com/french-now-preparing-for-civil-war-against-muslims-to-take-country-back/" title="https://conservativedailypost.com/french-now-preparing-for-civil-war-against-muslims-to-take-country-back/">https://conservativedailypost.com/french-now-preparing-for-civil-war-aga...</a></p><p>-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Väyrynen syyttää valtiojohtoa vastuunpakoilusta turvapaikanhakijakysymyksessä 09.09.2017</p><p>http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/väyrynen-syyttää-valtiojohtoa-vastuunpakoilusta-turvapaikanhakijakysymyksessä-1.204903&nbsp;</p><p>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Laura Huhta&shy;saari: &rdquo;Vihapuhesyytöksillä halutaan estää keskustelu niistä ongelmista, jotka jokainen aikuinen suomalainen omin silmin näkee&rdquo; syyskuu 7, 2017 &nbsp;</p><p><a href="https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-vihapuhesyytoksilla-halutaan-estaa-keskustelu-niista-ongelmista-jokainen-aikuinen-suomalainen-omin-silmin-nakee/" title="https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-vihapuhesyytoksilla-halutaan-estaa-keskustelu-niista-ongelmista-jokainen-aikuinen-suomalainen-omin-silmin-nakee/">https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-vihapuhesyytoksilla-halutaan-est...</a></p><p>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Naisjärjestö: Kunniamurhia tehdään myös Suomessa Keskiviikko 28.7.2010 <a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010072812103146_uu.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010072812103146_uu.shtml">http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010072812103146_uu.shtml</a></p><p>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Islamissa naisella ei ole mitään arvoa!</p><p>Council Of Islamic Ideology Says &#39;The Existence Of Women Is Against The Will Of Allah&#39; &nbsp;02.10.2014 <a href="http://www.pulse.ng/communities/religion/pakistan-council-of-islamic-ideology-says-the-existence-of-women-is-against-the-will-of-allah-id3170286.html" title="http://www.pulse.ng/communities/religion/pakistan-council-of-islamic-ideology-says-the-existence-of-women-is-against-the-will-of-allah-id3170286.html">http://www.pulse.ng/communities/religion/pakistan-council-of-islamic-ide...</a></p><p>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>HITTING WIVES IS ILLEGAL, NOT &lsquo;A BEAUTIFUL BLESSING&rsquo; SAYS TOP COP. KELLY BURKE</p><p>The Daily Telegraph, April 13, 2017 <a href="http://www.dailytelegraph.com.au/news/nsw/hitting-wives-a-beautiful-blessing-from-allah-says-sydney-muslim-womens-group/news-story/3f7ba05642ed2d399edd979d9624bfed" title="http://www.dailytelegraph.com.au/news/nsw/hitting-wives-a-beautiful-blessing-from-allah-says-sydney-muslim-womens-group/news-story/3f7ba05642ed2d399edd979d9624bfed">http://www.dailytelegraph.com.au/news/nsw/hitting-wives-a-beautiful-bles...</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>How to discipline your wife: Sick Saudi &lsquo;therapist&rsquo; tells men to beat and intimidate women WIFE-BEATING advice is being dished out by a Saudi family therapist in vulgar videos on the internet. By ZOIE O&#39;BRIEN, PUBLISHED: 06:07, Sun, Apr 24, 2016</p><p><a href="http://www.express.co.uk/news/world/663777/How-to-discipline-your-wife-Sick-Saudi-therapist-tells-men-to-beat-and-intimidate-women" title="http://www.express.co.uk/news/world/663777/How-to-discipline-your-wife-Sick-Saudi-therapist-tells-men-to-beat-and-intimidate-women">http://www.express.co.uk/news/world/663777/How-to-discipline-your-wife-S...</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>ISIS chiefs: &lsquo;Women will become Muslim if 10 jihadis rape her&rsquo; TWISTED jihadis have been told raping their non-Islamic women captives will turn them Muslim. By LAURA MOWAT PUBLISHED: 12:45, Tue, Jan 19, 2016 <a href="http://www.express.co.uk/news/world/636088/ISIS-chiefs-Women-become-Muslim-10-jihadis-rape-her" title="http://www.express.co.uk/news/world/636088/ISIS-chiefs-Women-become-Muslim-10-jihadis-rape-her">http://www.express.co.uk/news/world/636088/ISIS-chiefs-Women-become-Musl...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Why do Muslim nations treat women like second class citizens, not allowing education for girls, requiring women to be fully covered (even their hair and faces), throwing acid on them, etc? The Muslim Perspective <a href="https://www.godcontention.org/muslim/why-do-muslim-nations-treat-women-like-second-class-citizens" title="https://www.godcontention.org/muslim/why-do-muslim-nations-treat-women-like-second-class-citizens">https://www.godcontention.org/muslim/why-do-muslim-nations-treat-women-l...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>Europe: Muslim Atrocities against Women? So What! by Uzay Bulut, May 21, 2017 <a href="https://www.gatestoneinstitute.org/10381/europe-women-muslim-atrocities" title="https://www.gatestoneinstitute.org/10381/europe-women-muslim-atrocities">https://www.gatestoneinstitute.org/10381/europe-women-muslim-atrocities</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>Historialliset faktat nyt kuitenkin kertovat, että Muhammed oli pedofiili, zoofiili ja sukurutsan ehdoton kannattaja sekä himomurhaaja. Lue lisää:</p><p><a href="http://www.taikaluukku.com/products/muhammedin-esimerkin-voimalla/" title="http://www.taikaluukku.com/products/muhammedin-esimerkin-voimalla/">http://www.taikaluukku.com/products/muhammedin-esimerkin-voimalla/</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Muslimivaikuttaja Iltalehdelle: Tällainen Turun jihadistiverkosto oikeasti on - radikaalisaarnoja yleisissä moskeijoissa Lauantai 26.08.2017</p><p><a href="http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754_u0.shtml" title="http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754_u0.shtml">http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754_u0.shtml</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Mika Niikko: Ei ohituskaistaa jihadisteille &ndash; &rdquo;Suomen estettävä taistelijoiden paluu&rdquo; elokuu 30, 2017 20:03 <a href="https://www.suomenuutiset.fi/niikko-ohituskaistaa-jihadisteille-suomen-estettava-taistelijoiden-paluu/" title="https://www.suomenuutiset.fi/niikko-ohituskaistaa-jihadisteille-suomen-estettava-taistelijoiden-paluu/">https://www.suomenuutiset.fi/niikko-ohituskaistaa-jihadisteille-suomen-e...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>YK määräsi ulkomaisiin sotiin lähtevät taistelijat laittomiksi. YK voi käyttää jopa voimatoimia, jos jokin maa sallii kansalaistensa omatoimisen lähdön ulkomaisiin konflikteihin. 24.9.2014 <a href="https://yle.fi/uutiset/3-7490667" title="https://yle.fi/uutiset/3-7490667">https://yle.fi/uutiset/3-7490667</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Ex-poliisiylijohtaja Mikko Paatero soimaa hallitusta: &rdquo;Lopettakaa virheellisen tiedon antaminen&rdquo; 25.8.2017 <a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228418-ex-poliisiylijohtaja-soimaa-hallitusta-lopettakaa-virheellisen-tiedon-antaminen" title="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228418-ex-poliisiylijohtaja-soimaa-hallitusta-lopettakaa-virheellisen-tiedon-antaminen">https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228418-ex-poliisiylijohtaja-soimaa-hall...</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Maahanmuuttajien ammatillista koulutusta avustettu jo 20 miljoonalla eurolla &ndash; opetusministeri Grahn-Laasonen antoi vielä 5,5 miljoonaa lisää elokuu 11, 2017</p><p><a href="https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttajien-ammatillista-koulutusta-avustettu-jo-20-miljoonalla-eurolla-opetusministeri-grahn-laasonen-antoi-viela-55-miljoonaa-lisaa/" title="https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttajien-ammatillista-koulutusta-avustettu-jo-20-miljoonalla-eurolla-opetusministeri-grahn-laasonen-antoi-viela-55-miljoonaa-lisaa/">https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttajien-ammatillista-koulutusta-av...</a></p><p>---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kantasuomalaisilla nuorilla:</p><p>Opinnot keskeytyvät usein rahanpuutteen takia &ndash; järjestöt vaativat ilmaisia oppimateriaaleja toisen asteen opiskelijoille Moni nuori keskeyttää lukio- tai ammatillisen koulutuksen, koska heillä ei ole varaa opetusmateriaaleihin. Uusi kansalaisaloite vaatii viranomaisilta helpotusta tilanteeseen. 16.8.2017 <a href="https://yle.fi/uutiset/3-9778211" title="https://yle.fi/uutiset/3-9778211">https://yle.fi/uutiset/3-9778211</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>Kantasuomalaisilla lapsilla:</p><p>Riikka on yksi Suomen yli 100 000 köyhästä lapsesta &ndash; &rdquo;Loppukuusta äiti saattoi sanoa, että juokaa maitoa vähän hitaammin&rdquo; Suomessa on yli 126 000 vähävaraista lasta. Yksi heistä on Riikka. &rdquo;Ajattelin pitkään, että perheeni köyhyys on minun vikani.&rdquo;</p><p><a href="http://www.hs.fi/elama/art-2000002909620.html" title="http://www.hs.fi/elama/art-2000002909620.html">http://www.hs.fi/elama/art-2000002909620.html</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>George Soros Plans New World Order EU Superstate Coup July 3, 2016 Baxter Dmitry <a href="http://yournewswire.com/george-soros-plans-new-world-order-eu-superstate-coup/" title="http://yournewswire.com/george-soros-plans-new-world-order-eu-superstate-coup/">http://yournewswire.com/george-soros-plans-new-world-order-eu-superstate...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Obama ja Hillary ovat olleet täydellisiä George Soroksen NWO:n kätyreitä</p><p>Fact Check: Were Obama and Hillary Founders of ISIS? You Bet by KENNETH R. TIMMERMAN12 Aug 2016 <a href="http://www.breitbart.com/national-security/2016/08/12/fact-check-obama-hillary-founders-isis-bet/" title="http://www.breitbart.com/national-security/2016/08/12/fact-check-obama-hillary-founders-isis-bet/">http://www.breitbart.com/national-security/2016/08/12/fact-check-obama-h...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Looks Like George Soros Owns Hillary Clinton As Well As Angela Merkel, Patrick Cleburne Wed, Aug 17, 2016 <a href="http://russia-insider.com/en/politics/all-lies-matter/ri16046" title="http://russia-insider.com/en/politics/all-lies-matter/ri16046">http://russia-insider.com/en/politics/all-lies-matter/ri16046</a></p><p>------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>SOROS PUPPET ANGELA MERKEL WANTS TO TURN GERMANY INTO WEIMAR, LET DEUTSCHE BANK GO BUST September 27, 2016 <a href="http://theunhivedmind.com/wordpress4/soros-puppet-angela-merkel-wants-to-turn-germany-into-weimar-let-deutsche-bank-go-bust/" title="http://theunhivedmind.com/wordpress4/soros-puppet-angela-merkel-wants-to-turn-germany-into-weimar-let-deutsche-bank-go-bust/">http://theunhivedmind.com/wordpress4/soros-puppet-angela-merkel-wants-to...</a></p><p>------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>&#39;LIAR&#39; Angela Merkel hit with tomatoes in angry demonstration days before German election</p><p>By ALLAN HALL IN BERLIN PUBLISHED: 08:53, Wed, Sep 6, 2017 <a href="http://www.express.co.uk/news/world/850535/Angela-Merkel-Germany-election-angry-demonstration-tomatoes-Heidelberg" title="http://www.express.co.uk/news/world/850535/Angela-Merkel-Germany-election-angry-demonstration-tomatoes-Heidelberg">http://www.express.co.uk/news/world/850535/Angela-Merkel-Germany-electio...</a></p><p>---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>George Soros on ison luokan rikollinen</p><p>10 Dark Secrets Of George Soros, MORRIS M. OCTOBER 21, 2016 <a href="http://listverse.com/2016/10/21/10-dark-secrets-of-george-soros/" title="http://listverse.com/2016/10/21/10-dark-secrets-of-george-soros/">http://listverse.com/2016/10/21/10-dark-secrets-of-george-soros/</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>Soroksella ei kuitenkaan ole kaikki nappiinsa onnistunut</p><p>Rothschild Agent Soros&acute; Frustrations with NWO Failure and &ldquo;Dictator&rdquo; Trump Who Wants Relationships instead of Wars worldwide December 31, 2016 by Anders <a href="http://new.euro-med.dk/20161231-rothschild-agent-soros-frustrations-with-nwo-failure-and-dictator-trump-who-wants-relationships-instead-of-wars-worldwide.php" title="http://new.euro-med.dk/20161231-rothschild-agent-soros-frustrations-with-nwo-failure-and-dictator-trump-who-wants-relationships-instead-of-wars-worldwide.php">http://new.euro-med.dk/20161231-rothschild-agent-soros-frustrations-with...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>KAUHISTUS! YK:n pitäisi olla paikka kaikkien kansojen valvotulle turvallisuudelle, mutta kuitenkin nyt siellä ihan virallisesti mielipuolisen ylimielisesti vaan suunnitellaan maapallon väestölle järkyttävän hirveätä kohtaloa, joka ei tietenkään koske upporikasta NWO:n eliittiä!</p><p>Agenda 21 - tie orjuuteenko? 4.7.2011 08:36 Paavo Virtaniemi <a href="http://paavovirtaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77350-agenda-21-tie-orjuuteenko" title="http://paavovirtaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77350-agenda-21-tie-orjuuteenko">http://paavovirtaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77350-agenda-21-tie-orju...</a></p><p>---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>&quot;Agenda 21&quot; The UN&#39;s diabolical plan for the world is explained on the &quot;Glenn Beck Show&quot; <a href="https://youtu.be/esJY2SK_4tE" title="https://youtu.be/esJY2SK_4tE">https://youtu.be/esJY2SK_4tE</a></p><p>--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>Agenda 21&#39;s Globalist Death Plan for Humanity <a href="https://youtu.be/hN7mQ1u230I" title="https://youtu.be/hN7mQ1u230I">https://youtu.be/hN7mQ1u230I</a></p><p>------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>Yksityistäminen valmistaa Suomea Uuteen maailmanjärjestykseen APRIL 14, 2016 <a href="https://beltsassar.com/2016/04/14/yksityistaminen-valmistaa-suomea-uuteen-maailmanjarjestykseen/" title="https://beltsassar.com/2016/04/14/yksityistaminen-valmistaa-suomea-uuteen-maailmanjarjestykseen/">https://beltsassar.com/2016/04/14/yksityistaminen-valmistaa-suomea-uutee...</a></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</p><p>Eurosta tuli hirviö</p><p>29.7.2017 Martti Issakainen <a href="http://marttiissakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240640-eurosta-tuli-hirvio" title="http://marttiissakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240640-eurosta-tuli-hirvio">http://marttiissakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240640-eurosta-tuli-hirvio</a></p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pulinassa yksipuolisesta vihapuheessa ei ole mitään järkeä, täysi raskaansarjan häpeällinen järjetön moka, jolla Suomen hallituksesta käsin on pyritty täysin typerästi ohjaillen suitsemaan pakkopaidalla kansanedustajien vapautta puhua.  Mitäs demokratiaa tämä on?!

Tuollainen ilmaisunvapautta vastustava tiukkapipoinen suhtautuminen on täysin sairaan vastuuntunnotonta perustuslakia vastaan olevaa diktaattorimaisuutta, juuri siellä missä pitäisi aina avoimesti valvoa koko Suomen kansan parhaaksi. Turvallisuuden takia yksistään hullu talon isäntä haluaisi tukkia vahtikoiriensa suut, koska se ainoastaan avaisi ryöstäjille helpomman mahdollisuuden!

Täten olisikohan syytä nyt kaikella auttavalla tavalla perehtyä hieman paremmin siihen ihan oikeasti korrektiin Islamin oppiin ja sen luonteeseen, jossa esim. Imaami opettaa kuinka monella eri tavalla voit piestä oman vaimosi. Tähän samaan henkeen vahvasti kuuluu miten naisia saa hyvin kaltoin seksuaalisesti kohdella, raiskata kodeissa ja kodin ulkopuolella Islamilaisessa yhteiskunnassa.  Uhriksi joutunut nainen pääasiassa aina tuomitaan siihen kaikkeen syypäänä rangaistukseen, monesti kuolemaan.  Islamissa naisella ei ole mitään arvoa.

Se on osa käytännön hyväksyttyä 100% Islamia, että nuoret miehet omina laumoinaan, nyt myös länsimaissa, kuin urhoollisena pakkomielteisenä miehuuden suorituksena, kaupungilla kulkiessaan omista mielivaltaisista syistänsä raiskaavat valitsemiansa naisia porukalla, ja tietysti uhriksi joutunut avuton nainen on siihen kaikkeen syyllinen, aina ei edes siitä selviä hengissä.

Yhtään unohtamatta islamilaisen valtion sisällä tapahtuvista käsittämättömistä kauheuksista, jota on kodeissa ja kotien ulkopuolella oleva lasten raaka seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa nämä monet täysin viattomat pienet puolustuskyvyttömät uhrit vammautuvat ja kuolevat siihen, jotkut jo ihan sylivauvoina.

Pitäisi nyt jo vähemmästäkin täysin heräten tajuta pintaa syvemmälle, minkälaisen karmean kaltaisen vakavan täysin barbaarisen hengen ja hengellisyyden kanssa ollaan alun pitäen kohdakkain tekemisissä! 

Oikeaoppisessa Islamin harjoittamisessa Koraani, Muhammed ja Allah siunaten turvaa miehille vapaasti tehdä tuollaisia mielivaltaisia kauhutekoja lähiomaisiaan kohtaan omissa kodeissansa ja kauttaaltaan muualla koko yhteiskunnassa, jota muslimit täysin hallitsevat! 

Länsimaisten sinisilmäisten untuvikkojen tulisi omaksi parhaaksensa tajuta, että nykyaikana on Muslimivaltioita, joissa pienimmistäkin rikoksista rangaistuksena esim. verille ruoskitaan, käsiä ja jalkoja katkotaan, naulitaan ristille, elävältä haudataan, kivitetään kuoliaaksi yms. Ei tarvitse kun nuorukaisen kuunnella korvalappustereoilla musiikkia ja pää siitä hartioilta putoaa. 

Kerran olin Länsi-Afrikassa, jossa pieni poika kovalla vauhdilla juostessaan nappasi käteensä konsulin autosta sivupeilin ja hyppäsi sukeltaen alas piiloon ison laivalaiturin alle, jonne konepistoolilla ammuttiin hänen peräänsä…

Islamin opissa on hallitsevalla tavalla vangittuna sisällä tuo alhaisesti siekailematon käytännön barbaarimaisuus, jonka julmuutta korkein vallassa oleva Muslimien papisto tiukasti suojelee maassa vallitsevan pakkorauhan ylläpitämiseksi, joka on silkassa hirviömäisessä kauheudessaan raakuutta ja verta täynnä.

On täysin tillin tallin sinisilmäistä hulluutta ajatella, että oikeaoppisessa Islamissa Koraaniin kirjoitetut pohjimmaiset perusopit jotenkin muuttuisivat muslimien muuttaessa länsimaihin, kuten Suomeen!

Siksi onkin täyttä vaarallisinta hölmöyttä tuomita näiden asioiden esille tuomista vihapuheena, varsinkin eduskunnassa, jotta kansa ei saisi olla faktoista valveutunutta omaksi turvallisuudeksensa! Ne kyllä kuulostavat kivikauden aikaiselta henkiseltä kehitykseltä, mutta raakaa todellisuutta yhä tänään, esim. Saudi-Arabiassa, pahin kaikista.

Islam tällä samalla historiallisella barbaarisella kauhutavallaan, joka kiistämättömästi täyttä arkipäivää monissa muslimimaissa, käy nyt 100% avointa sotaa, jolla haluaa nousta esille alistamaan länsimaat omaksi Kalifaatiksi, kuten koko Euroopan! Terroristit saavat Islamin hyökkäävälle ideologialle antautuneista taustavoimista tukea, Allahin pääpahiksista!

Rahoittaminen ei ole heille ongelma saadakseen länsimaahan äärimuslimeille sotilaallinen tukikohta. Euroopassa ja USA:ssa on Moskeijoita, joista löytynyt asekätköjä. Ranska on sulkenut suuren määrän Moskeijoita. Puhe sisällissodasta on siellä roikkuen ilmassa, koska ranskalaiset haluavat oman kotimaansa takaisin.

Siksi Hölmölässä nyt kaikkien täysien untuvikko uuveloiden täytyy herätä ja pystyä erottamaan vihapuhe järkipuheesta, eikä rakkaassa Joulupukin maassamme tonttuilla, laittaen kaikki puurot ja vellit sekaisin!

Note! Ei pidä unohtaa, eikä olla yhtään tietämätön siitä todellisuudesta, että Islamilaisissa valtioissa on valtavia määriä, satoja miljoonia ihmisiä, jotka ovat vain nimellisesti muslimeja. He ovat elämässään syvällä sydämessään enemmän kuin raskaasti murheellisia, koska ympärillä oleva yhteiskunta ei siihen suo heille mitään muuta sallittua vaihtoehtoa!

He tilanteen pakosta ovat pelkästään pinnallisesti muslimien muotomenoissa mukana, sen he tekevät yksistään juuri yhteiskunnassa vallitsevan kauhun tuottamasta pelosta. Nimittäin Islamin raakaan oppiin kuuluu, että ei saa vaihtaa uskontoa, muuten mestataan!

Siksipä maahanmuuttajien joukossa on paljon aitoja ihan rehellisiä kunnon loikkareita, jotka suuresti huokaisevat helpotuksesta päästä eroon Islamin tyrannimaisesta vankeudesta ja haluaisivat aloittaa kokonaan aivan uuden elämän länsimaassa. He toivoisivat saada olla muslimivallan vaikutuksesta kokonaan erossa, täysin rauhassa ja siitä mahdollisimman kaukana.

Eivät kaikki tulvillaan olevien matujen joukoissa ole rikkaan Globaalisen eliitin -”NWO” tahallisesti tehtailemia ja ajamia laittomia elintasopakolaisia elämään tarkoituksella yksin sossun yms. varassa, jotta länsimainen valtio suurenevassa syöksykierteessään vain lisää/liikaa ylivelkaantuisi raskaasta painolastista, joka ei nimenomaan yhtään halua tai ei kykene tekemään yhteiskunnassa mitään itsensä elättävää työtä. Ainoastaan pysyisivät verorahoilla ja valtion lisälainoilla jatkuvasti pelkästään kokonaan elätettävinä!

Toitotetaan niin kipeästi matuja tarvittavan alipalkattuihin töihin! Kuitenkin isä matulla on jo lähtöön paljon suurempi perhe kuin keskiverto suomalaisella. Vaikka joutuisi alipalkattuna alkamaan täysin hyvin pienellä, mutta nopeasti kasvavalla pesueellaan, olisi sillä alipalkallaan visusti vain koko ajan Sossun/Kelan huollettavana.

Hallitus kymmeniä miljoonia upottaen yrittää auttaa matuja saamaan tarvittavaa ammatillista koulutusta, jossa on omat haasteensa ja merkittävät vedenjakajansa, kuka todella haluaa olla hyödyllisenä osana yhteiskuntaa?! Jos kunnolla opittu ja hankittu taito työntekoon ei maita, suonettakoon välittömästi passitus kotimaihinsa oppimaan tahtoa siihen!

On erittäin vakavasti muistettava, että tänään monien kantasuomalaisten perheiden lapsien opiskelut keskeytyvät varojen puutteessa, joka ei ole yhtään oikein Suomen hallitukselta!

Note! Tämä on kuitenkin hyvin tärkeätä tietää, että kuinka tahansa, vaikka vähemmässä määrässä, silti matujen joukossa on myös hyvin koulutettuja mukana, jotka HUOM! tuskin nyt kuitenkaan hukkasivat omat paperinsa! Heille länsimaassa avautuu aivan uusi maailma ja vapaus.

En nyt olisi sellaista heiltä kieltämässä, etenkin jos Isisiä pakoon lähtivät, koska pystyvät muutenkin täyttämään kysytyt normit, mitkä vaaditaan oikealta maahan muuttavalta siirtolaiselta, joka haluaa sulautua maassa olevaan yhteiskuntaan osaksi kantaväestöä.

Siksipä joillekin näille uutta rauhallista elämää odottaville, etenkin Islamista loikanneille voi olla perin äärettömän epämukavaa ja kalvavaa ajatella, että esim. paikallinen Imaami haluaisikin tietää heistä, kuten kaikista matuista maassa, vaikka Moskeijaan eivät tulisikaan.

Nimittäin ei ole yhtään tähtiin kirjoitettu, että ns. kunnon maltillinen Islam länsimaassa mitenkään hyväksi näkee yhdenkään muslimin luopuvan uskostansa. Jokainen maltillisten muslimien Imaami aivan tasan tarkkaan täysin tietää, mitä Koraani siitä jyrkän selkeästi sanoo, kuin kanuunasta tuomio kuoleman rangaistuksena. Taasen Muslimien kunniamurhat ovat aivan oma eri lukunsa, mutta eivät harvinaisia länsimaissa.

Huom! Islamista ja sen opeista kokonaan luopuminen on äärimmäisesti vaikea vakava asia! Keskustelin tästä kerran Moskeijassa käyvän maltillisen muslimin kanssa, he silti pitävät tietyistä asioista tiukasti kiinni.

Huom! Siksipä myös heidän vuoksensa, vaikka vain nimellisten muslimien hyväksi, mutta myös ex-muslimien tähden, Suomen hallituksen tulee selkeästi tajuta, että juuri siksi vahtikoirien tulee saada vapaasti haukkua ääri-islamin suhteen, KOSKA sen kuumakallet todistetusti ovat kaikkialla maailmassa uskonsa harjoittamisessa aivan ihan omaa toista joukkoansa!

He käyvät Islamin hyväksi siekailematonta hyökkäyssotaa, jossa koko ajan salassa toivotaan ja juonitaan, että täydellä halulla saisivat kiihkeästi Allahin siunaamana päästää ulos sisimmästään täyttä vihaa täynnä olevan barbaarimaisuutensa valtoimena rehottamaan länsimaisessa yhteiskunnassa, kuten juuri Suomessa!

Kuitenkin pohjimmiltaan kristityssä Suomen maassamme, vaikka perin surkeassa hengellisessä tilassa, hyvin kiitollisena on aivan oma erikoinen joukkonsa rakkaat entiset muslimit, jotka saivat kuulla Elämän Leipää, juoda Elämän Hengestä ja tulivat Jeesuksessa Kristuksessa henkilökohtaisesti elävään uskoon. He ovat käyneet kasteella ja liittyneet hyvin aktiivisesti seurakuntaan uutena hengellisenä kotinansa, hyljäten Islamin. Kotimaissaan heidät tapettaisiin!

Esim. Vapaaseurakunnissa ei nyt ihan helpolla lasketa kaikkia kasteelle. Siellä tuntevat ensin ajan kanssa toisensa. Se on suurta armoa ihmisen elämässä, kun Jumalan rakkaus saa voittaa Allahin vihan.

On tietysti niitäkin, jotka kielteisen päätöksen saatuaan ilmoittavat kirkonkirjoilla kääntyneeksi kristinuskoon. Kuitenkin yhtä lailla heille kuin toisille uskoon tulleille, aivan jokaiselle ex-muslimille, kuin myös nykyiselle nimelliselle tapamuslimille, heille helpostikin Isisin/Islamin terroristien salainen piilevä toiminta Suomessa aiheuttaa epämukavuutta!

Maassamme on näkyvästi tapahtunut Koraanin opin mukaan verisesti haavoittava puukotus kuolemia tuottavana riehumisena, se on heille enemmän kuin kauhistus kotimaassamme tapahtua. He tulivat tänne tuosta kaikesta saadakseen turvapaikan!

Note! Islamin uskossa luopiot ovat kohteita, joilta Allahin rangaistuksena ensimmäisenä päät putoavat!

Islam vähemmästäkin on tapattanut satoja miljoonia muslimeja vuosien saatossa, koska eivät oman elämänsä käytännössä täyttäneet Koraanissa olevia Muhammedin seuraamisen vaatimuksia Allahin kunniaksi. Ei kovin kauan sitten Isis mestasi säälimättä miekalla muslimeja, joiden polvillansa tehty rukous ääneen Allahille ei terroristeja miellyttänyt!

Ai, että Isis ei mitenkään liity Islamiin?! HÄH! Isis on Islamin Koraanista kasvanut aito julmuuden hedelmä!

Täysin George Soroksen (NWO) paperinukke, Angela Merkel, saksalaisten ja eurooppalaisten petturi, kykenee toitottamaan, että "Islamissa itsessään ei ole yhtään mitään vikaa!" Pyrkiikö hän pitämään tuollaisella jippomaisella retoriikan silmänkääntötempulla kansaa täysin typerinä? Eikö muka kansa oikeasta elämästä yhtään mitään havaiten tajua, että kauhea vika ja hirviömäinen julmuus ovat juuri Islamin 100% Koraania noudattavissa äärimuslimeissa, jotka ovat täynnä suurta mielipuolista sokeata vihaa!

Tietenkin on valtavan paljon näitä rauhaa rakastavia muslimeja, jotka pelkästään ovat nimellisiä ja tiettyyn tasoon harjoittavia tapamuslimeja, mutta kuitenkaan he eivät kykene puhdistamaan Koraania miksikään kiltiksi Islamin uskonnon käsikirjaksi.

Islamista nuo kaikki hulluudet ja kauhuteot lähtevät, niitä suorittavat Muhammedin suomilla valtuuksilla sille kaikelle antautuneet verta ja lihaa olevat ihmiset. Koraanista ei missään löydy, että Allah rakastaa, varsinkaan vääräuskoista!

Yleensäkin, ketään nykyisestä tai entisestä uskonnostansa, ammatistansa tai opinnoistaan yhtään mitään erottelematta, niille kaikille tänään maassamme oleville matuille, jotka selvisivät lähtemällä henkihieverissä Isisiä kotikonnuiltansa pakoon, se olisi suureksi kauhuksensa karvas pala kohdata Isis/terroristien voimistuvampi vaikutus yhtään missään muodossa ja toiminnassa täällä Suomessa!

Heille on perin epämukavaa, että vuosia on jo täysin hyvin tiedetty, että Isis värvää Suomesta uusia sotilaita Irakiin ja Syyriaan ja ovat onnistuneetkin siinä. Uskoisin, että kansa haluaisi antaa Poliisille ja Supolle kaikki tarvittavat rahat, että tuokin olisi saatu tykkänään lopetettua! Tämä on silti pieni maa, pitäisi olla mahdollista.

Isisiä karkuun lähteneille matuille se on jo mielen maailmaan Suomen hallituksen taholta jo täysin järjetön karhunpalvelus, että vihapuheen nimikkeellä pyritään vaimentamaan Islamin hälyttävät tosi faktat Koraanista, sen aiheuttamista tämän päivän kauhuista, jotka tapahtuvat maailmalla Allahin kunniaksi!

Ne eivät suinkaan katoa, jos lopetetaan niistä puhuminen. Päinvastoin vaitonaisuus ja koko asialle lepsu asenne täällä Suomessa tekee piilossa olevista terroristeista vaan paljon rohkeampia liikkumaan eteenpäin pahoissa aikeissansa aina itse verisiin tekoihin asti.

Hallitustasomme politiikka ei näiden asioiden suhteen millään tavoin saa olla, eikä koskaan kehittyen tulla pinnallisuudessaan ja sokeudessa niin tärähtänyttä, että menettää sen vuoksi kansan silmissä aidon katu-uskottavuutensa. Jos mikä, niin sellainen aktivoiden laukaisee maassamme aidot Härmäläiset liikkeelle, koska heidän mielestänsä pitäähän maassamme tällaisissa aisoissa aina tietenkin selkeä käytännön tolkku olla!

Kyllä turvapaikan myöntäneessä valtiossa vahtikoirien tulee saada olla Islamin suhteen vapaasti täysin valppaita haukkumaan, siihen yhä lisääntyvästi maassamme aihetta on. Se on kantasuomalaisten ja turvapaikan saaneiden matujen turvallisuuden parhaaksi, KOSKA nyt ei ole mikään aika maassamme päätäntävallan herpaantua nukkumaan!

Jos pasuuna ei anna selkeätä ääntä, niin kuka silloin valmistautuu taisteluun?! Se sota ja taistelu Islamista lähtevän vihan suhteen Euroopan maissa on täyttä todellisuutta. Siellä on EU:n jäsenmaita, joissa armeija on jatkuvasti aseistettuna kaduilla vartioimassa kansalaisten turvallisuutta!

Euroopassa Islamin kuumakallet huutavat, että ”Eurooppa kuuluu Allahille!” Naapurissamme Ruotsi saa tehdä kaikkensa, että kehitys ei luisuisi yhä syvemmälle muslimien barbaarimaisuuteen ja täyteen Kalifaattiin! Siellä on jo yli puolensataa NO-GO aluetta, jotka eivät enää ole poliisien kontrollissa. Monet poliisit eroavat viroistansa, niin paha on tilanne todellisuudessa!

Allahin oikea oppi kohta maahan tultuansa vaati suvivirttä pois kouluista, nyt kadulla verta ja ihmisuhreja.

Pitääkö kaikessa kehityksessä Suomen täysin järjettömästi olla aina se koko maailmaa kiertävän suuren paskaputkenpää?! Yksistään sen vuoksi, että poliitikot ovat niin lelluja, että eivät osaa eivätkä uskalla tehdä mitään toisin eritavalla mitä muut maat tekevät, vaan seurataan itsetuhoisilla päätöksillä heidän onnetonta esimerkkiänsä kansalle vahinkoa tuottavana järkyttävänä kohtalona.

Esim. tänään kiitettävän esimerkillisesti sukulaiskansamme Unkarin poliittinen johto ei elä missään itsepetoksessa! Ainakaan iso raha ja tulevaisuuden mahdolliset EU:n hienot korkeat työpaikat eivät ole pystyneet houkutellen douppaamaan heidän ajatusmaailmansa, jota kaikkialla globalistit haluavat aikanamme vääntää ja kääntää tavalla tai toisella tiukkaan diktaattorimaiseen NWO:n ruotuun.

He tarvitsevat isoilla palkoilla aivoissaan sumennettuja poliitikkoja kilteiksi orjiksensa, joiden puolesta kyllä ajatellaan kaikki valmiiksi.

Euroopan maissa kiertää Islamista syntynyt Koraania kaikessa noudattava hulluudenputki, josta ääri-islamin kuumakallet aivan vapaasti haluavat puheissaan ja teoissaan päästä laskemaan juuri tuo kaikki barbaarinen raivoava vihansa ja murhaava villiytensä Euroopan kantaväestöä kohtaan. Tietenkin myös suomalaisia kohtaan, koko elämämme ja kansamme tuhoamiseksi!

Silloin on se suurin virhe tehty, kun liian monta uskoansa harjoittavaa muslimia on päästetty pysyvästi maahan!

Islamilaisessa raa’assa sodassa Allahin hyväksi kuuluu hyvin vahvasti ihmisten käyttö suojakilpenä, jossa täysin siekailemattomasti naisia ja lapsia laitetaan vihollisen tulitukseen, että pelkurimaiset terroristit saavat heidän takana urhoollisesti piileskellä. Aivan samasta asiasta on kysymys täysin hallitsemattomassa maahanmuutossa, jossa suuret laumat palvelevat ihmiskilpenä, jonka suojassa nämä Allahin urhoolliset soluttautumalla kulkeutuvat länsimaihin. Siellä he täysin omille tavoillensa uskollisena haluavat raukkamaisesti päästä iskemään varomattoman ja puolustuskyvyttömän länsimaisen väestön kimppuun.

Siis voiko syyttää, että mahdollisesti kenties monella suomalaisella käy mielessä, että mistä saisi aseen ja ampumaradan sillä harjoitella?

On täysin tiedostettava, että kaikilla maltillisilla muslimeilla ei kantti kestä, jos Isis terroristit pääsevät muslimiyhteisöjen sisällä valtaan. Kautta ajan historian sen vallan he hyvin onnistuneesti itsellensä anastavat viime kädessä sapelin voimalla, jokaista niskuroivaa muslimia henkilöön katsomatta!

Maltillisen mahdollisuus pysyä elävien kirjoissa on silloin vain kuumakallen tahtoa tiukasti noudattaen. Tästä Marko Polo historiasta vakavasti meitä muistuttaa, että ”äärimuslimi mestaa, mutta maltillinen pitää jaloista kiinni.”

Kautta Islamin olemassa olon, missä tahansa vieraan maan kulttuurissa eri uskonnon keskellä paljoksi kasvanut ja yhteen kasaantunut muslimiväestö, on juuri sitä mitä Allahin kuumakallet vain toivovat! KOSKA he tarvitsevat helposti pelolla hallittavaa ainesta suorittamaan maassa vallankumous uudelle Islamin Kalifaatille!

HUOM! Jos heille ei tarjottimella sallien tarjota käskyläisiksi riittävästi maltillisia muslimeja, mikään vallankumous ei tule koskaan maassa onnistumaan!

Sitä paitsi vaikka kuinka monta Isis/terroristia piileskelee Suomessa, he eivät kuitenkaan tajua kansan syvissä riveissä olevaa juuri aitojen Härmäläisten ajatusta ja voimaa. Siksipä juuri hallituksella ei ole varaa torkkua eikä uinahtaa, jolla vain tasoittaisi tietä Islamin pahuudelle kaduillamme aloittamaan täyden sodan.

Eurooppa, kuten Ruotsi on siitä esimerkkejä täynnä! Islam käy täyttä hyökkäyssotaa Allahin kunniaksi. Siksi Suomen Puolustusvoimien tulee saada olla aina ensimmäisenä ajan hermolla valveilla, etteivät rakkaat kansalaiset itse häijyinä lähde mihinkään syntyneeseen käytännön tyhjiöön tappelemaan Suomi Neidon puolesta! Koska, maamme aitoja Härmäläisiä ei silloin täydeltä rähinältä pidättele yhtään mikään.

Kerran TV:n uutisissa oli haastattelu kahdesta raavaasta pohjalaisesta miehestä. Heiltä kysyttiin, että mitä mieltä olisitte, jos Venäjä yrittäisi valloittaa Suomen? Sieltä tuli heti kanttiinsa jämäkkä vastaus: ”Tervetuloa, meillä on haulikot valmiina!”

Ei pidä unohtaa, että Irakissa ja Syyriassa käydyissä sodissa, niiden hirviömäisissä raakuuksissa valloitettua väestöä kohtaan, siellä ovat myös olleet Isisin nokkamiehinä johtajia, jotka suomalaisia. Sieltä niitä taistelijoita on palautunut takaisin Suomeen ja kiilautuvat etunenässä asuntojonoon saamaan asunnot, lapsillensa koulutukset yms.

Kuinkahan monet asunnottomat köyhät suomalaiset ensi talvena viettävät yönsä ulkona, jopa kuoliaaksi paleltuen?!

Länsimaat, kuten Suomen Parlamentin päätäntävalta on Islamista sokaistunut, eikä näe kunnolla. Sitähän juuri globaaliset NWO:n ihmiset eksyttävällä tavalla haluavat! Toisin oli kun punakommunistit halusivat valloittaa koko Suomen, silloin kaikki suomalaiset yhdessä tajusivat taistella, koska tiedettiin miten kävisi jos Venäjä olisi saanut tahtonsa läpi.

Ääri-islamistit eivät ole tavoitteessaan yhtään sen erilaisempia, mutta käsikirjanaan käyttävät hyvin vahvasti juuri tätä vanhaa historiasta opittua tehokasta tekniikkaa, ”Troijan Hevosta”, hiljaa huomaamattomasti soluttautumalla ja piiloutumalla maltillisesti käyttäytyvien muslimien joukossa maahan, vain odottamaan sopivaa tilaisuuttansa.

Siksipä sitä suuremmalla syyllä antaa vahtikoirien olla rauhassa valveilla ja jatkuvasti ääneen haukkua maan turvallisuuden vuoksi! Äänettömyys olisi kuumakalleille heikkouden merkki. Sen he tilaisuutena röyhkeästi hyväksi käyttäisivät, jos vastuullisessa vartiovuorossa oleva uinahtanut Parlamentaarinen päätäntävalta liikkuen toimii vain sen verran, mitä suorituksena tapahtuu, kun itseänsä yhdeltä kyljeltä kääntää toiselle kyljelle ja sikeästi jatkaa kuorsaamistaan. ”Troijan Hevonen” avaisi silloin luukkunsa.

Haloo, haloo, kyllä on syytä todellisiin järkiperäisiin korjauksiin vihapuheista! Itse asiassa esim. hallituksella ei ole yhtään mitään syytä katsoa nenänvartta alas kippuraan niitä kantasuomalaisia ja myös matuja, jotka ihan oikeasti ovat hallitukselle ihan syystä vihaisia, että vasta Turun puukotuksen jälkeen herättiin toimimaan! 

Ihan kuin siihen kaikkeen ei olisi ollut riittävästi aikaa ja aihetta pelkästään Euroopassa tapahtuvien asioiden perusteella, jotka kolkuttavat jo ovellamme niin läheltä kuin naapuristamme Ruotsista. Kaikki kehityksenä on ollut täysin selkeästi ennakoitavissa!

Eläkkeellä oleva Poliisihallituksen Päällikkö Mikko Paatero rohkeasti mediassa esille tullen varoitti, että Suomi ei välty, vaan ajan kysymys, koska tänne rantautuu! Nyt Islamin villi hulluus on rantautunut ja vuodattanut verta maassamme, ihmisiä haavoittunut ja kuollut sen uhreina.

Vakavaa aihetta on tehokkaasti nyt käytännössä toimia ja saada ajankohtaisesti kaikki tarvittavat lainsäädännöt pikaisesti kuntoon, vaikka häpeällisesti ja täysin käsittämättömästi myöhäisenä sytytyksenä hallitukselta jälkijunassa. Haloo, haloo, virkavaltahan pystyy ainoastaan operoimaan lain sallimissa puitteissa!

Kaikella rauhaa rakastavalla ihanalla kotimaamme kantaväestöllä, on varmasti perin mielenkiintoinen adjektiivien runsas yltäkylläisyys, mitä he ajattelevat, koska lait eivät olleet lainkaan valmiina, vaan vasta heräten alettiin Turun jälkeen sorvata, että kaikki vaaralliset ja uhkana olevat matut pystytään karkottamaan välittömästi pois maasta!

Monessakin suhteessa olen elämässäni oppinut sanonnan: ”Bensaa on helpompi käsitellä, kun se ei ole tulessa!” 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indonesian muslimijohtaja: ”Lopettakaa eurooppalainen itsepetos, väkivalta liittyy Islamiin 8.9.2017 http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/08/indonesian-muslimijohtaja-lopettakaa-eurooppalainen-itsepetos-vakivalta-liittyy-islamiin/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Isis on Koraanin laillinen lapsi" Maanantai 25.1.2016 http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012520987585_ul.shtml  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Wienin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että islamistinen terrori pohjautuu islamin teologiaan 9.9.2017 http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/09/wienin-yliopistossa-tehty-tutkimus-osoittaa-etta-islamistinen-terrori-pohjautuu-islamin-teologiaan/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitä on radikalisoitunut islam? AUGUST 25, 2017 / BELTSASSAR https://beltsassar.com/2017/08/25/mita-on-radikalisoitunut-islam/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KRP:n päällikkö: Turun puukottajalla kytköksiä Isisiin - suunnitteli myös kahta muuta iskua Torstai 7.9.2017 http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709072200379467_u0.shtml

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Useimmat poliitikot eivät näytä lainkaan ymmärtävän tilanteen vakavuutta 7.9.2017 21:26 Laura Huhtasaari http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242500-useimmat-poliitikot-eivat-nayta-lainkaan-ymmartavan-tilanteen-vakavuutta

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laura Huhtasaari lehdille: ”Minä sen sijaan olen vihainen, erittäin vihainen” 10.9.2017 https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229744-laura-huhtasaari-lehdille-mina-sen-sijaan-olen-vihainen-erittain-vihainen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orban: ”Meistä ei koskaan tule maahanmuuttajamaata” 10.9.2017

https://blogit.kansalainen.fi/orban-meista-ei-koskaan-tule-maahanmuuttajamaata/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puolalaiset lähtisivät ennemmin EU:sta kuin ottaisivat vastaan muslimipakolaisia

Tutkimuslaitos IBRiS:n kesäkuussa suorittamassa mielipidekyselyssä kävi ilmi, että puolalaiset mieluummin näkisivät maansa lähtevän Euroopan unionista kuin ottavan vastaan pakolaisia muslimimaista. 13.07.2017 http://beta.oikeamedia.com/o1-28330

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

France to Shut Down 100 to 160 Mosques; War-grade Weapons Found in Some Written by Selwyn Duke, Wednesday, 10 February 2016

https://www.thenewamerican.com/world-news/item/22526-france-to-shut-down-100-to-160-mosques-war-grade-weapons-found-in-some

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

French Now Preparing For “Civil War” Against Muslims To Take Country Back Posted by Martin Walsh | Sep 15, 2016  

https://conservativedailypost.com/french-now-preparing-for-civil-war-against-muslims-to-take-country-back/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Väyrynen syyttää valtiojohtoa vastuunpakoilusta turvapaikanhakijakysymyksessä 09.09.2017

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/väyrynen-syyttää-valtiojohtoa-vastuunpakoilusta-turvapaikanhakijakysymyksessä-1.204903 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laura Huhta­saari: ”Vihapuhesyytöksillä halutaan estää keskustelu niistä ongelmista, jotka jokainen aikuinen suomalainen omin silmin näkee” syyskuu 7, 2017  

https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-vihapuhesyytoksilla-halutaan-estaa-keskustelu-niista-ongelmista-jokainen-aikuinen-suomalainen-omin-silmin-nakee/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naisjärjestö: Kunniamurhia tehdään myös Suomessa Keskiviikko 28.7.2010 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010072812103146_uu.shtml

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Islamissa naisella ei ole mitään arvoa!

Council Of Islamic Ideology Says 'The Existence Of Women Is Against The Will Of Allah'  02.10.2014 http://www.pulse.ng/communities/religion/pakistan-council-of-islamic-ideology-says-the-existence-of-women-is-against-the-will-of-allah-id3170286.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

HITTING WIVES IS ILLEGAL, NOT ‘A BEAUTIFUL BLESSING’ SAYS TOP COP. KELLY BURKE

The Daily Telegraph, April 13, 2017 http://www.dailytelegraph.com.au/news/nsw/hitting-wives-a-beautiful-blessing-from-allah-says-sydney-muslim-womens-group/news-story/3f7ba05642ed2d399edd979d9624bfed

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

How to discipline your wife: Sick Saudi ‘therapist’ tells men to beat and intimidate women WIFE-BEATING advice is being dished out by a Saudi family therapist in vulgar videos on the internet. By ZOIE O'BRIEN, PUBLISHED: 06:07, Sun, Apr 24, 2016

http://www.express.co.uk/news/world/663777/How-to-discipline-your-wife-Sick-Saudi-therapist-tells-men-to-beat-and-intimidate-women

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ISIS chiefs: ‘Women will become Muslim if 10 jihadis rape her’ TWISTED jihadis have been told raping their non-Islamic women captives will turn them Muslim. By LAURA MOWAT PUBLISHED: 12:45, Tue, Jan 19, 2016 http://www.express.co.uk/news/world/636088/ISIS-chiefs-Women-become-Muslim-10-jihadis-rape-her

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Why do Muslim nations treat women like second class citizens, not allowing education for girls, requiring women to be fully covered (even their hair and faces), throwing acid on them, etc? The Muslim Perspective https://www.godcontention.org/muslim/why-do-muslim-nations-treat-women-like-second-class-citizens

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Europe: Muslim Atrocities against Women? So What! by Uzay Bulut, May 21, 2017 https://www.gatestoneinstitute.org/10381/europe-women-muslim-atrocities

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Historialliset faktat nyt kuitenkin kertovat, että Muhammed oli pedofiili, zoofiili ja sukurutsan ehdoton kannattaja sekä himomurhaaja. Lue lisää:

http://www.taikaluukku.com/products/muhammedin-esimerkin-voimalla/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Muslimivaikuttaja Iltalehdelle: Tällainen Turun jihadistiverkosto oikeasti on - radikaalisaarnoja yleisissä moskeijoissa Lauantai 26.08.2017

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754_u0.shtml

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mika Niikko: Ei ohituskaistaa jihadisteille – ”Suomen estettävä taistelijoiden paluu” elokuu 30, 2017 20:03 https://www.suomenuutiset.fi/niikko-ohituskaistaa-jihadisteille-suomen-estettava-taistelijoiden-paluu/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YK määräsi ulkomaisiin sotiin lähtevät taistelijat laittomiksi. YK voi käyttää jopa voimatoimia, jos jokin maa sallii kansalaistensa omatoimisen lähdön ulkomaisiin konflikteihin. 24.9.2014 https://yle.fi/uutiset/3-7490667

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ex-poliisiylijohtaja Mikko Paatero soimaa hallitusta: ”Lopettakaa virheellisen tiedon antaminen” 25.8.2017 https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228418-ex-poliisiylijohtaja-soimaa-hallitusta-lopettakaa-virheellisen-tiedon-antaminen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Maahanmuuttajien ammatillista koulutusta avustettu jo 20 miljoonalla eurolla – opetusministeri Grahn-Laasonen antoi vielä 5,5 miljoonaa lisää elokuu 11, 2017

https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttajien-ammatillista-koulutusta-avustettu-jo-20-miljoonalla-eurolla-opetusministeri-grahn-laasonen-antoi-viela-55-miljoonaa-lisaa/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kantasuomalaisilla nuorilla:

Opinnot keskeytyvät usein rahanpuutteen takia – järjestöt vaativat ilmaisia oppimateriaaleja toisen asteen opiskelijoille Moni nuori keskeyttää lukio- tai ammatillisen koulutuksen, koska heillä ei ole varaa opetusmateriaaleihin. Uusi kansalaisaloite vaatii viranomaisilta helpotusta tilanteeseen. 16.8.2017 https://yle.fi/uutiset/3-9778211

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Kantasuomalaisilla lapsilla:

Riikka on yksi Suomen yli 100 000 köyhästä lapsesta – ”Loppukuusta äiti saattoi sanoa, että juokaa maitoa vähän hitaammin” Suomessa on yli 126 000 vähävaraista lasta. Yksi heistä on Riikka. ”Ajattelin pitkään, että perheeni köyhyys on minun vikani.”

http://www.hs.fi/elama/art-2000002909620.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

George Soros Plans New World Order EU Superstate Coup July 3, 2016 Baxter Dmitry http://yournewswire.com/george-soros-plans-new-world-order-eu-superstate-coup/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obama ja Hillary ovat olleet täydellisiä George Soroksen NWO:n kätyreitä

Fact Check: Were Obama and Hillary Founders of ISIS? You Bet by KENNETH R. TIMMERMAN12 Aug 2016 http://www.breitbart.com/national-security/2016/08/12/fact-check-obama-hillary-founders-isis-bet/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Looks Like George Soros Owns Hillary Clinton As Well As Angela Merkel, Patrick Cleburne Wed, Aug 17, 2016 http://russia-insider.com/en/politics/all-lies-matter/ri16046

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

SOROS PUPPET ANGELA MERKEL WANTS TO TURN GERMANY INTO WEIMAR, LET DEUTSCHE BANK GO BUST September 27, 2016 http://theunhivedmind.com/wordpress4/soros-puppet-angela-merkel-wants-to-turn-germany-into-weimar-let-deutsche-bank-go-bust/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'LIAR' Angela Merkel hit with tomatoes in angry demonstration days before German election

By ALLAN HALL IN BERLIN PUBLISHED: 08:53, Wed, Sep 6, 2017 http://www.express.co.uk/news/world/850535/Angela-Merkel-Germany-election-angry-demonstration-tomatoes-Heidelberg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

George Soros on ison luokan rikollinen

10 Dark Secrets Of George Soros, MORRIS M. OCTOBER 21, 2016 http://listverse.com/2016/10/21/10-dark-secrets-of-george-soros/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Soroksella ei kuitenkaan ole kaikki nappiinsa onnistunut

Rothschild Agent Soros´ Frustrations with NWO Failure and “Dictator” Trump Who Wants Relationships instead of Wars worldwide December 31, 2016 by Anders http://new.euro-med.dk/20161231-rothschild-agent-soros-frustrations-with-nwo-failure-and-dictator-trump-who-wants-relationships-instead-of-wars-worldwide.php

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

KAUHISTUS! YK:n pitäisi olla paikka kaikkien kansojen valvotulle turvallisuudelle, mutta kuitenkin nyt siellä ihan virallisesti mielipuolisen ylimielisesti vaan suunnitellaan maapallon väestölle järkyttävän hirveätä kohtaloa, joka ei tietenkään koske upporikasta NWO:n eliittiä!

Agenda 21 - tie orjuuteenko? 4.7.2011 08:36 Paavo Virtaniemi http://paavovirtaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77350-agenda-21-tie-orjuuteenko

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Agenda 21" The UN's diabolical plan for the world is explained on the "Glenn Beck Show" https://youtu.be/esJY2SK_4tE

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Agenda 21's Globalist Death Plan for Humanity https://youtu.be/hN7mQ1u230I

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Yksityistäminen valmistaa Suomea Uuteen maailmanjärjestykseen APRIL 14, 2016 https://beltsassar.com/2016/04/14/yksityistaminen-valmistaa-suomea-uuteen-maailmanjarjestykseen/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Eurosta tuli hirviö

29.7.2017 Martti Issakainen http://marttiissakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240640-eurosta-tuli-hirvio

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

]]>
0 http://kariimmonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242762-viha-ja-jarkipuheen-ero-sumentunut-tonttulassa-puurot-ja-vellit-sekaisin#comments ISIS Islam Maahanmuutto NWO Vihapuhe Tue, 12 Sep 2017 18:28:48 +0000 Kari Immonen http://kariimmonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242762-viha-ja-jarkipuheen-ero-sumentunut-tonttulassa-puurot-ja-vellit-sekaisin
Aikooko Britannia loukata ihmisoikeussopimuksia? http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242452-aikooko-britannia-loukata-ihmisoikeussopimuksia <p>Minulla ei yleensä ole tapana kirjoittaa ulkopolitiikkaa eikä ottaa kantaa muiden maiden kuin Suomen asioihin koska katson tietämykseni niistä olevan niin heikko. Koska kuitenkin pidän itseäni jonkinlaisena ihmisoikeusaktivistina niin päätin nyt kuitenkin kirjoittaa tämän, ehkä jopa täysin metsään menevän, kirjoituksen Britannian tuoreista suunnitelmista joiden mukaan&nbsp;<a href="https://yle.fi/uutiset/3-9817388">Britannia aikoo rajoittaa huonommin koulutettujen EU-kansalaisten pääsyä maahan</a>.</p><p>Britanniassahan ei ole varsinaista perustuslakia kuten Suomessa. Suomi ei mielestäni voisikaan perustuslakiaan rikkomatta saattaa voimaan tuollaista rajoitusta jollaista Britannia on nyt pykäämässä.</p><p>Ovatko tuollaiset Britannian suunnittelemat rajoitukset sitten kaikkien niiden ihmisoikeus-sopimusten mukaisia joita Britanniakin on sitoutunut noudattamaan?</p><p>Ihmisoikeussopimuksia pitää ylipäätään nähdäkseni tulkita pääsääntöisesti yksittäisen ihmisen eduksi ja valtion vahingoksi kuin toisinpäin. Sitä millaisen koulutuksen ihminen on hankkinut, kyennyt hankkimaan, on nähdäkseni merkittävästi sidoksissa kyseisen ihmisen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, tai sitä voidaan jopa jossain määrin pitää henkilökohtaisena ominaisuutena. Voidaanko tämä huomioiden ihmisen oikeutta päästä johonkin ihmisoikeus-sopimuksia kunnioittavaan maahan lähteä rajoittamaan pelkästään hänen hankkimansa koulutuksen perusteella?</p><p>Niin - eihän Britannia nyt kuitenkaan rajoita oikeutta päästä maahan vaan on rajoittamassa oikeutta oleskella maassa henkilöön liittyvän syyn perusteella. Julkisuudessa olleen tiedon mukaan merkitystä oleskeluluvan pituuteen olisi vain henkilön koulutuksella. Merkitystä ei siis olisi esimerkiksi sillä kuinka pitkäaikainen työsopimus henkilöllä Britanniassa on.</p><p>Ehkä ajatukseni johtopäätelmineen on täysin virheellinen.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Minulla ei yleensä ole tapana kirjoittaa ulkopolitiikkaa eikä ottaa kantaa muiden maiden kuin Suomen asioihin koska katson tietämykseni niistä olevan niin heikko. Koska kuitenkin pidän itseäni jonkinlaisena ihmisoikeusaktivistina niin päätin nyt kuitenkin kirjoittaa tämän, ehkä jopa täysin metsään menevän, kirjoituksen Britannian tuoreista suunnitelmista joiden mukaan Britannia aikoo rajoittaa huonommin koulutettujen EU-kansalaisten pääsyä maahan.

Britanniassahan ei ole varsinaista perustuslakia kuten Suomessa. Suomi ei mielestäni voisikaan perustuslakiaan rikkomatta saattaa voimaan tuollaista rajoitusta jollaista Britannia on nyt pykäämässä.

Ovatko tuollaiset Britannian suunnittelemat rajoitukset sitten kaikkien niiden ihmisoikeus-sopimusten mukaisia joita Britanniakin on sitoutunut noudattamaan?

Ihmisoikeussopimuksia pitää ylipäätään nähdäkseni tulkita pääsääntöisesti yksittäisen ihmisen eduksi ja valtion vahingoksi kuin toisinpäin. Sitä millaisen koulutuksen ihminen on hankkinut, kyennyt hankkimaan, on nähdäkseni merkittävästi sidoksissa kyseisen ihmisen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, tai sitä voidaan jopa jossain määrin pitää henkilökohtaisena ominaisuutena. Voidaanko tämä huomioiden ihmisen oikeutta päästä johonkin ihmisoikeus-sopimuksia kunnioittavaan maahan lähteä rajoittamaan pelkästään hänen hankkimansa koulutuksen perusteella?

Niin - eihän Britannia nyt kuitenkaan rajoita oikeutta päästä maahan vaan on rajoittamassa oikeutta oleskella maassa henkilöön liittyvän syyn perusteella. Julkisuudessa olleen tiedon mukaan merkitystä oleskeluluvan pituuteen olisi vain henkilön koulutuksella. Merkitystä ei siis olisi esimerkiksi sillä kuinka pitkäaikainen työsopimus henkilöllä Britanniassa on.

Ehkä ajatukseni johtopäätelmineen on täysin virheellinen.

]]>
17 http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242452-aikooko-britannia-loukata-ihmisoikeussopimuksia#comments Britannia Ihmisoikeudet Maahanmuutto Thu, 07 Sep 2017 05:33:07 +0000 Juhani Vehmaskangas http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242452-aikooko-britannia-loukata-ihmisoikeussopimuksia
Saksassa vaalipetoksesta bisnes! http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242423-saksassa-vaalipetoksesta-bisnes <p>Berliiniläinen start-up yritys julistaa vaalipetoksen bisnekseksi. Internet-portaali <a href="https://www.votebuddy.de/">VoteBuddy.de</a> on keksinyt markkinaraon vaalipetoksesta. Sivusto tarjoaa palvelua, jossa saksalainen äänioikeutettu voi siirtää äänioikeutensa henkilölle, jolla ei Saksassa ole äänioikeutta.</p><p>VoteBuddy.de sivuston etusivulla istuu kaksi miestä, joista äänioiketettu ei halua äänestää ja mies jolla ei ole äänioikeutta. Sivusto tarjoaa lainvastaista äänioikeuden luovutusta henkilöltä toiselle. Äänioikeuden luovutuksen kerrotaan tapahtuvan <a href="https://www.bundeswahlleiter.de/bundestagswahlen/2017/informationen-waehler/briefwahl.html">esivaalikuorella</a>, jonka äänioikeutettu luovuttaja antaa äänioikeuden saajan täytettäväksi.</p><p>Sivusto mainostaa tarjoamaansa palvelu &rdquo;Win-Win&rdquo; &ndash; tilanteena kaikille osallistujille. Sivustoa kohtaan on tehty ainakin yksi rikosilmoitus <a href="https://dejure.org/gesetze/StGB/107a.html">vaalipetoksesta</a>. Sivusto ilmoittaa saavansa tulonsa minoksista ja mainostuotteiden myynnistä <a href="https://www.votebuddy.de/shop">online-kaupassaan</a>.</p><p>Sivuston <a href="https://www.votebuddy.de/fragen">usein kysyttyä</a> osiossa selvitetään toiminnan oikeudellista puolta avoimesti:</p><p>&rdquo;Koska äänioikeudenluovutus on Saksan lakien mukaan kiellettyä on toimintamme keskus ja serveri New Yorkissa&rdquo;.</p><p><strong>Sivusto rekisteröitiin lauantaina. </strong></p><p>Saksassa äänioikeus on kansalaisuussidonnainen ja juuri siksi sivusto on aiheuttanut suuren huolen täyttämän keskustelun. Tarjouksen kritiikki tulee joka suunnasta, vaikka sivusto on avattiin yleisölle vasta maanantaina. Sivuston reksiteröinti on tehty Timo Meissner:in nimiin. Herra Meissner asuu tietojen mukaan New Yorkissa osoitteessa, jossa <a href="https://www.davincivirtual.com/loc/us/new-york/new-york-city-virtual-offices/facility-521">US-yritys tarjoaa virtuaalitoimistoja</a>.</p><p>Ammattilaisten sivusto LinkedIn mukaan on Meissner &ndash; niminen henkilö asuu New Yorkissa ja on töissä tai yhteyksissä ainakin<a href="https://www.giz.de/de/html/index.html"> Deutschen Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH</a> (GIZ) nimisen Saksan valtion ylläpitämän ja tukeman yrityksen kanssa. Ennen VoteBuddy &ndash; yrityksen tomitusjohtajan pestiä oli Meissner GIZ &ndash; organisaatiossa Junior-konsultti ammatillisen koulutuksen alalla. Lisäksi Meissner ilmoittaa olevansa tekemisissä Friedrich-Ebert-Stiftung nimisen Saksan SPD &ndash; puoluetta lähellä olevaan säätiön kanssa, jossa Meissner työskenteli lokakuusta 2011 aina huhtikuuhun 2013 projektiassitenttina tiedotusosastolla.</p><p><strong>Sivuston motiivi </strong></p><p>Sivusto ilmoittaa motiivikseen: &rdquo;Yksi kolmasosa äänioikeutetuista Saksassa eivät äänestä &ndash; koska heillä ei ole aikaa tai eivät yksikertaisesti tiedä koska heidän tulisi äänestää. Toisaalta Saksassa elää melkein kahdeksan miljoonaa aikuista, joilla ei ole äänioikeutta. Tämä jouko tekee melkein kymmenen prosenttia koko väkiluvusta. Nämä ihmiset ovat suljettu demokrattisen vaikutusmahdollisuuden ulkopuolelle, vaikka heillä on halua osallistua päätöksiin. VoteBuddy tuo nämä ihmiset yhteen Win-Win-tilanteeseen, jossa kaikki osallistuja voittavat&rdquo;.</p><p>&nbsp;</p><p>Loput selivityksestäni voitte lukea täällä: <a href="https://blogit.kansalainen.fi/saksassa-vaalipetoksesta-bisnes/" title="https://blogit.kansalainen.fi/saksassa-vaalipetoksesta-bisnes/">https://blogit.kansalainen.fi/saksassa-vaalipetoksesta-bisnes/</a></p><p>&nbsp;</p><p><strong>Onko tämä kaikki vain huono vitsi vai tulkittavissa terroriteoksi Saksan vaalien alla ?</strong></p><p><strong>Vai kenties kohdistettu yritys vaikuttaa Euroopan useissa maissa keskusteluun nostettuun maahanmuuttaja &ndash; äänioikeuteen ? </strong></p><p>&nbsp;</p><p>Kiitos</p><p>Hämis</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Berliiniläinen start-up yritys julistaa vaalipetoksen bisnekseksi. Internet-portaali VoteBuddy.de on keksinyt markkinaraon vaalipetoksesta. Sivusto tarjoaa palvelua, jossa saksalainen äänioikeutettu voi siirtää äänioikeutensa henkilölle, jolla ei Saksassa ole äänioikeutta.

VoteBuddy.de sivuston etusivulla istuu kaksi miestä, joista äänioiketettu ei halua äänestää ja mies jolla ei ole äänioikeutta. Sivusto tarjoaa lainvastaista äänioikeuden luovutusta henkilöltä toiselle. Äänioikeuden luovutuksen kerrotaan tapahtuvan esivaalikuorella, jonka äänioikeutettu luovuttaja antaa äänioikeuden saajan täytettäväksi.

Sivusto mainostaa tarjoamaansa palvelu ”Win-Win” – tilanteena kaikille osallistujille. Sivustoa kohtaan on tehty ainakin yksi rikosilmoitus vaalipetoksesta. Sivusto ilmoittaa saavansa tulonsa minoksista ja mainostuotteiden myynnistä online-kaupassaan.

Sivuston usein kysyttyä osiossa selvitetään toiminnan oikeudellista puolta avoimesti:

”Koska äänioikeudenluovutus on Saksan lakien mukaan kiellettyä on toimintamme keskus ja serveri New Yorkissa”.

Sivusto rekisteröitiin lauantaina.

Saksassa äänioikeus on kansalaisuussidonnainen ja juuri siksi sivusto on aiheuttanut suuren huolen täyttämän keskustelun. Tarjouksen kritiikki tulee joka suunnasta, vaikka sivusto on avattiin yleisölle vasta maanantaina. Sivuston reksiteröinti on tehty Timo Meissner:in nimiin. Herra Meissner asuu tietojen mukaan New Yorkissa osoitteessa, jossa US-yritys tarjoaa virtuaalitoimistoja.

Ammattilaisten sivusto LinkedIn mukaan on Meissner – niminen henkilö asuu New Yorkissa ja on töissä tai yhteyksissä ainakin Deutschen Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) nimisen Saksan valtion ylläpitämän ja tukeman yrityksen kanssa. Ennen VoteBuddy – yrityksen tomitusjohtajan pestiä oli Meissner GIZ – organisaatiossa Junior-konsultti ammatillisen koulutuksen alalla. Lisäksi Meissner ilmoittaa olevansa tekemisissä Friedrich-Ebert-Stiftung nimisen Saksan SPD – puoluetta lähellä olevaan säätiön kanssa, jossa Meissner työskenteli lokakuusta 2011 aina huhtikuuhun 2013 projektiassitenttina tiedotusosastolla.

Sivuston motiivi

Sivusto ilmoittaa motiivikseen: ”Yksi kolmasosa äänioikeutetuista Saksassa eivät äänestä – koska heillä ei ole aikaa tai eivät yksikertaisesti tiedä koska heidän tulisi äänestää. Toisaalta Saksassa elää melkein kahdeksan miljoonaa aikuista, joilla ei ole äänioikeutta. Tämä jouko tekee melkein kymmenen prosenttia koko väkiluvusta. Nämä ihmiset ovat suljettu demokrattisen vaikutusmahdollisuuden ulkopuolelle, vaikka heillä on halua osallistua päätöksiin. VoteBuddy tuo nämä ihmiset yhteen Win-Win-tilanteeseen, jossa kaikki osallistuja voittavat”.

 

Loput selivityksestäni voitte lukea täällä: https://blogit.kansalainen.fi/saksassa-vaalipetoksesta-bisnes/

 

Onko tämä kaikki vain huono vitsi vai tulkittavissa terroriteoksi Saksan vaalien alla ?

Vai kenties kohdistettu yritys vaikuttaa Euroopan useissa maissa keskusteluun nostettuun maahanmuuttaja – äänioikeuteen ?

 

Kiitos

Hämis

]]>
2 http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242423-saksassa-vaalipetoksesta-bisnes#comments Äänioikeus Maahanmuutto Saksa Vaalipetos Vaalit Wed, 06 Sep 2017 10:09:58 +0000 Juha Hämäläinen http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242423-saksassa-vaalipetoksesta-bisnes
Suomalaiset itse ovat suurin turvallisuusuhka Suomessa http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242334-suomalaiset-itse-ovat-suurin-turvallisuusuhka-suomessa <p>Ymmärrän hyvin&nbsp;Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin näkemyksen siitä, että me suomalaiset itse olemme nykyisin suurin turvallisuusuhka Suomessa. &quot;Ääri-islamistit yrittävät värvätä turvapaikan&shy;hakijoita sekä syrjäytyneitä suomalaisia. &quot; Nerg toteaa, ja on varmasti oikeassa.</p><p>Silloin kun ihmisellä on vakavia mielenterveyden ongelmia ja/tai hän on pahasti syrjäytynyt niin hän on varmasti helposti houkuteltavissa ääriliikkeen jäseneksi, kuten toimimaan mukana ääri-islamistisessa toiminnassa, tai äärioikeistossa, jopa väkivaltaisesti.</p><p>Kun syrjäytynyt ja kenties mielenterveysongelmista kärsivä kokee yhteiskuntaa tai jotakin ryhmää kohtaan <a href="http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/242310-hyvin-menestyvat-maahanmuuttajat">pelkoa ja vihaa</a> niin hän saattaa olla valmis tekoihin joita tervejärkinen kansalainen ei voi ymmärtää.</p><p>Kun tarkastellaan menneitä tapahtumia niin voidaan todeta, että Suomessa eniten kauhua ja pelkoa ovat herättäneet kantasuomalaisten teot: kouluampumiset, perhesurmat, Myyrmannin pommi, jne. Moni saattaa vielä muistaa senkin kuinka nuorisojoukko joskus aikoinaan puukotti ohikulkijoita Turun teillä.</p><p>Suomalainen syrjäytymiskehitys ja epäonnistunut kotouttaminen lisäävät kaikenlaisten iskujen mahdollisuutta. Olen varma siitä, että moni perhesurmakin olisi Suomessa vältetty jos yhteiskunnassamme olisi oikeanlaisia keinoja tilanteisiin puuttumiseen, etenkin ennaltaehkäisyyn. Mikä on Suomessa mennyt pieleen kun koulukiusattu tai rahavaikeuksiin joutunut näkee niin usein parhaana vaihtoehtona itsensä ja muiden surmaamisen. Osa tosin surmaa vain itsensä mutta vahingoittaa siinä samalla muita, ainakin henkisesti.</p><p>Tilannetta Suomessa ei missään määrin paranna ainakaan se, että liian usein, väitän, että jopa pääsääntöisesti, mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt unohdetaan jäämään yksin koteihinsa. Kodeissaan he sitten syövät pillereitä ja potevat yksinäisyyttä - miettivät mitä tekisivät, sikäli kuin mitään jaksavat miettiä. Osa varmasti miettii myös äärimmäisiä tekoja. Noille ihmisille pitäisi järjestää järkevää toimintaa. Tekemistä päiviin! Ongelmana vain on, että se maksaa. Suomessa tyypillisesti maksetaan mieluummin seurausten hoitamisesta kuin ennaltaehkäisystä. Vaikkakin nykykäytäntö on pitkässä juoksussa kalliinpaa.</p><p>Yhteiskuntamme pitäisikin kaikin keinoin panostaa syrjäytymisen ehkäisemiseen. Myös kantasuomalaisten kohdalla. Nykylinjan jatkaminen jossa heikompiosaisilta aina vaan viedään lisää ja lisää johtaa pian myös suomalaisten radikalisoitumiseen ja suomalaissyntyiseen terrorismiin. Vaikka suomalaiset perinteisesti ovat hillittyä ja hiljaista kansaa niin kyllä varmasti tänäkin päivänä moni tykönään miettiin rajujakin toimenpiteitä yhteiskunnallisen tilanteen muuttamiseksi. Ovatko poliittiset päättäjät sokeita, vai vain heikkonäköisiä?</p><p>Raha ratkaiseen. Ennalta ehkäisy olisi parasta hoitoa, myös terrorismin, radikalisoitumisen, ja ylipäätään kaiken väkivallan vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. Rahaa kuitenkin laitetaan suuria määriä hoitoon panostamatta juuri mitään ennaltaehkäisyyn josta rahaa pikemminkin otetaan pois - onko hyvä näin?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ymmärrän hyvin Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin näkemyksen siitä, että me suomalaiset itse olemme nykyisin suurin turvallisuusuhka Suomessa. "Ääri-islamistit yrittävät värvätä turvapaikan­hakijoita sekä syrjäytyneitä suomalaisia. " Nerg toteaa, ja on varmasti oikeassa.

Silloin kun ihmisellä on vakavia mielenterveyden ongelmia ja/tai hän on pahasti syrjäytynyt niin hän on varmasti helposti houkuteltavissa ääriliikkeen jäseneksi, kuten toimimaan mukana ääri-islamistisessa toiminnassa, tai äärioikeistossa, jopa väkivaltaisesti.

Kun syrjäytynyt ja kenties mielenterveysongelmista kärsivä kokee yhteiskuntaa tai jotakin ryhmää kohtaan pelkoa ja vihaa niin hän saattaa olla valmis tekoihin joita tervejärkinen kansalainen ei voi ymmärtää.

Kun tarkastellaan menneitä tapahtumia niin voidaan todeta, että Suomessa eniten kauhua ja pelkoa ovat herättäneet kantasuomalaisten teot: kouluampumiset, perhesurmat, Myyrmannin pommi, jne. Moni saattaa vielä muistaa senkin kuinka nuorisojoukko joskus aikoinaan puukotti ohikulkijoita Turun teillä.

Suomalainen syrjäytymiskehitys ja epäonnistunut kotouttaminen lisäävät kaikenlaisten iskujen mahdollisuutta. Olen varma siitä, että moni perhesurmakin olisi Suomessa vältetty jos yhteiskunnassamme olisi oikeanlaisia keinoja tilanteisiin puuttumiseen, etenkin ennaltaehkäisyyn. Mikä on Suomessa mennyt pieleen kun koulukiusattu tai rahavaikeuksiin joutunut näkee niin usein parhaana vaihtoehtona itsensä ja muiden surmaamisen. Osa tosin surmaa vain itsensä mutta vahingoittaa siinä samalla muita, ainakin henkisesti.

Tilannetta Suomessa ei missään määrin paranna ainakaan se, että liian usein, väitän, että jopa pääsääntöisesti, mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt unohdetaan jäämään yksin koteihinsa. Kodeissaan he sitten syövät pillereitä ja potevat yksinäisyyttä - miettivät mitä tekisivät, sikäli kuin mitään jaksavat miettiä. Osa varmasti miettii myös äärimmäisiä tekoja. Noille ihmisille pitäisi järjestää järkevää toimintaa. Tekemistä päiviin! Ongelmana vain on, että se maksaa. Suomessa tyypillisesti maksetaan mieluummin seurausten hoitamisesta kuin ennaltaehkäisystä. Vaikkakin nykykäytäntö on pitkässä juoksussa kalliinpaa.

Yhteiskuntamme pitäisikin kaikin keinoin panostaa syrjäytymisen ehkäisemiseen. Myös kantasuomalaisten kohdalla. Nykylinjan jatkaminen jossa heikompiosaisilta aina vaan viedään lisää ja lisää johtaa pian myös suomalaisten radikalisoitumiseen ja suomalaissyntyiseen terrorismiin. Vaikka suomalaiset perinteisesti ovat hillittyä ja hiljaista kansaa niin kyllä varmasti tänäkin päivänä moni tykönään miettiin rajujakin toimenpiteitä yhteiskunnallisen tilanteen muuttamiseksi. Ovatko poliittiset päättäjät sokeita, vai vain heikkonäköisiä?

Raha ratkaiseen. Ennalta ehkäisy olisi parasta hoitoa, myös terrorismin, radikalisoitumisen, ja ylipäätään kaiken väkivallan vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. Rahaa kuitenkin laitetaan suuria määriä hoitoon panostamatta juuri mitään ennaltaehkäisyyn josta rahaa pikemminkin otetaan pois - onko hyvä näin?

]]>
13 http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242334-suomalaiset-itse-ovat-suurin-turvallisuusuhka-suomessa#comments ääri-islam Kantasuomalaiset Maahanmuutto Turvallisuus Turvallisuusuhka Mon, 04 Sep 2017 10:07:00 +0000 Juhani Vehmaskangas http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242334-suomalaiset-itse-ovat-suurin-turvallisuusuhka-suomessa
Voi parkaa, ISIS-kurkunleikkaajaa http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242213-voi-parkaa-isis-kurkunleikkaajaa <p><object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TqF8QQuWJV0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/TqF8QQuWJV0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></p><p>Alkuvuodesta Sisäministeriössä on pohdittu, millä sosiaalipolitiikan keinolla mahdollisesti islamilaisen kalifaatin toimintaan osallistuneet uskonnolliset ekstremistit saataisiin taas integroitumaan sellaiseen verrattain maalliseen yhteiskuntaan, jossa ihmisoikeuksilla vielä on merkitystä? Aprikoitiinpa samassa aivoriihessä myös sitä, voitaisiinko nämä paluumuuttajat työntää sote-palveluissa kaikkien muiden avuntarvitsijoiden edelle? Sosiaalisessa mediassa kiertäneestä Ilta-sanomien aihetta käsitelleestä jutusta olisi ollut helppo vetää herne nokkaan ja moni niin tekikin, mutta Sisäministeriön työryhmän mietintö on itse asiassa 34 sivua pitkä ja käy vaihtoehtoja varsin kattavasti läpi mm. oikeusvaltioperiaatteen, kansalaisten oikeudenmukaisuuskäsityksen sekä muiden huomioon otettavien nyanssien puitteissa.</p><p>Ilta-sanomien juttua lukiessa primitiivi-Terenkin liskoaivossa kävi ajatus, että noille ISISin kätyreille voisi valaa betonisaappaat jalkaan ja heittää Laanaojaan muiden roskien seuraksi. Eikä ahdistusta helpottanut ollenkaan lukea Vantaan perhepalveluiden johtajan Anna Cantell-Forsblomin lausuntoa, joka oli helppo tulkita kurkunleikkaajien hyysäämiseksi. Onneksi hän myös kertoi Facebookissa, mitä oli toimittajalle oikeasti sanonut, muuten olisi tästäkin videoblogista tullut tarpeettoman kiukkuinen, kuten niin monesta somessa ja Ilta-sanomien uutisen alle lähetetystä kommentistakin.</p><p>Mutta vaikka kuinka kiukuttaisi toimittajien ammattitaidottomuuden tai jonkin muun syyn takia, ei valtion tehtävä ole riistää keneltäkään heidän henkeään, joskaan ei myöskään palkita ihmisoikeusrikoksista. Siispä on keksittävä jotain muuta.</p><p>Yksi keino laajentaa viranomaisten mahdollisuuksia ehkäistä tämän kaltaisia sisäpoliittisia uhkia on tietysti kiristää kansalaisuuden ehtoja niin, että vain mielekkäästi kotoutuneet voivat saada karkotukselta suojaavan kansalaisuuden. Koska paikallisen kielen osaaminen ja lakien kunnioittaminen ovat myönteinen merkki maahanmuuttajan sopeutumisesta uuteen kotimaahansa, tulisi kansalaisuus myöntää ainoastaan suomea kiitettävästi puhuvalle, omasta toimeentulostaan huolehtivalle ja muuten nuhteettomalle maahanmuuttajalle. Jos edellä mainitut ehdot eivät täyty, ei muulla kansalaisuuteen tarvittavalla kriteeristöllä ole juurikaan merkitystä. Kun maahanmuuttaja on demonstroinut käytöksellään olevansa suomalaisten luottamuksen arvoinen, voidaan hänelle myöntää kansalaisuus, joka takaa pysyvästi täysivaltaisen suomalaisen oikeudet ja velvollisuudet.</p><p>Itselläni herää myös kysymys, että onko oleskelulupien, jopa kansalaisuuden, peruminen juridinen optio tällaisissa tapauksissa? Kansalaisuuden peruminen tuskin on mahdollista ainakaan heidän kohdallaan, joilla ei ole kuin Suomen kansalaisuus, mutta muiden kohdalla tilanne lienee vain lainsäädännöstä kiinni. Oli miten oli, on tietysti hyvä, asiaa ovat ovat pohtineet meidän netti-besserwisserien lisäksi myös ihan ammattilaiset.</p><p>Sisäministeriön työryhmän tehtävänä oli luoda julkishallinnolle toimintamalli, &ldquo;jolla vähennetään taistelualueelta palaajiin liittyvää väkivallan ja radikalisoitumisen riskiä ja jolla edistetään heidän palaamistaan suomalaiseen yhteiskuntaan&rdquo;. Tämän oudon ristiriitaisen lausunnon myötä lähettäisin työryhmälle sellaisen idean pohdittavaksi, että mahtaisikohan vauvoja räjäyttelevän, ihmisiä elävältä polttavan ja kauloja katkovan terroristijärjestön alueilta palaava aavikkosoturi olla jo hieman radikalisoitunut? Veikkaisin, että jopa sinne lähtiessä saattaa näillä veijareilla olla vähän radikaaleja ajatuksia huolimatta siitä, onko hän todistettavasti tehnyt jotain laitonta tai ei. Mielesätni näiden n. 80 Supon seuraaman, Suomesta ISIS-alueille lähteneen, kohdalla moinen ennakko-oletus on sisäisen turvallisuuden kannalta varsin perusteltu. Siihen nähden näiden pohdintojen lähtökohta pitäisi olla se, tarvitseeko suomalainen yhteiskunta näitä ISIS-alueilta palaavia ihmisiä mihinkään ja voidaanko heitä koskaan oikeasti integroida osaksi sekularisoituvaa vapaata demokratiaa? Ensimmäiseen kysymykseen vastaus on ei, ja toiseenkin vain varovainen ehkä.</p><p>Vaikka ulkomaisissa terroristijärjestöissä taistelleiden paluumuuttajien kohtelu on toki pohtimisen arvoinen ongelma, niin katson kyllä suomalaisen oikeusvaltion legitimiteetin kärsivän merkittävästi, jos yksikään Lähi-idässä edes kurkunleikkaajien hangaroundina pyörinyt ihminen menisi missään jonossa yhdenkään lainkuuliaisen ihmisen edelle. En usko, että yksikään aikuinen ihminen olisi lähtenyt ISIS:n hallitsemille alueille ymmärtämättä ja kannattamatta järjestön ylikorostamaa vapauden sekä ihmisoikeuksien vastaista aatetta. Sillä perusteella on vaikeaa ajatella, että pelkästään riittämätön näyttö sota- tai muihin rikoksiin osallistumisesta olisi riittävä peruste henkilön oikeutuksesta saada erityiskohtelua maassa, jossa lähes kaikki muut ihmiset ovat jättäneet osallistumatta koko yhteiskuntajärjestelmämme tuhoamiseen tähtäävän järjestön toimintaan.</p><p>Eritoten teidän, jotka pelkäätte äärioikeiston ja oikeistopopulismin nousua, kannattaa nyt osallistua aiheesta käytävään keskusteluun oikeiden ratkaisujen löytämiseksi. Koska jokainen terrori-isku, tai jopa terroriepäily, kallistaa julkisen mielipiteen vaakaa suoraan äärioikeiston suuntaan. Mitä luulette, montako terrori-iskua pitää tapahtua, tai montako ISIS-paluumuuttajaa pitää mennä asuntojonoissa kotimaisten asunnottomien edelle ennen presidentinvaaleja, jotta Laura Huhtasaari valitaan presidentiksi?</p><p>Toisaalta, jokaisen islamistien terroria ja uusia terrori-iskuja pelkäävän kannattaa myös osallistua tähän samaan keskusteluun asiallisesti ja ratkaisukeskeisesti klikkimedian huonosti kirjoitettujen uutisten taivastelemisen sijaan. Ellei tavoitteena tietysti ole nostaa poliittista kannatusta tanssimalla terroristien uhrien haudoilla, kuten Turun iskun jälkeen ikävä kyllä eräiltä mauttomilta opportunisteilta nähtiin.</p><p>Asia on juridisesti sekä vapausaatteen kannalta erittäin monimutkainen ja jokaisen tapauksen kohdalla tarvitaan varmasti tarveharkintaa. Oli miten oli, sen kuitenkin on varmaa, ettei tavallisia lainkuuliaisia ihmisiä tule pakottaa altistumaan riskeille, joita aikamme pahamaineisimman terroristijärjestön ideologiaa syleilleet ihmiset takaisin tullessaan tänne tuovat.</p><p><a href="http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html" rel="nofollow">http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html</a><br /><a href="https://www.facebook.com/anna.cantellforsbom/posts/10155133831368990" rel="nofollow">https://www.facebook.com/anna.cantellforsbom/posts/10155133831368990</a><br /><a href="http://vnk.fi/documents/10616/1266558/Taistelualueilta+palaavat+raportti+29032017/435a1edf-25e8-4232-b23a-aea35e0242ad" rel="nofollow">http://vnk.fi/documents/10616/1266558/Taistelualueilta+palaavat+raportti+29032017/435a1edf-25e8-4232-b23a-aea35e0242ad</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> www.youtube.com/watch?v=TqF8QQuWJV0

Alkuvuodesta Sisäministeriössä on pohdittu, millä sosiaalipolitiikan keinolla mahdollisesti islamilaisen kalifaatin toimintaan osallistuneet uskonnolliset ekstremistit saataisiin taas integroitumaan sellaiseen verrattain maalliseen yhteiskuntaan, jossa ihmisoikeuksilla vielä on merkitystä? Aprikoitiinpa samassa aivoriihessä myös sitä, voitaisiinko nämä paluumuuttajat työntää sote-palveluissa kaikkien muiden avuntarvitsijoiden edelle? Sosiaalisessa mediassa kiertäneestä Ilta-sanomien aihetta käsitelleestä jutusta olisi ollut helppo vetää herne nokkaan ja moni niin tekikin, mutta Sisäministeriön työryhmän mietintö on itse asiassa 34 sivua pitkä ja käy vaihtoehtoja varsin kattavasti läpi mm. oikeusvaltioperiaatteen, kansalaisten oikeudenmukaisuuskäsityksen sekä muiden huomioon otettavien nyanssien puitteissa.

Ilta-sanomien juttua lukiessa primitiivi-Terenkin liskoaivossa kävi ajatus, että noille ISISin kätyreille voisi valaa betonisaappaat jalkaan ja heittää Laanaojaan muiden roskien seuraksi. Eikä ahdistusta helpottanut ollenkaan lukea Vantaan perhepalveluiden johtajan Anna Cantell-Forsblomin lausuntoa, joka oli helppo tulkita kurkunleikkaajien hyysäämiseksi. Onneksi hän myös kertoi Facebookissa, mitä oli toimittajalle oikeasti sanonut, muuten olisi tästäkin videoblogista tullut tarpeettoman kiukkuinen, kuten niin monesta somessa ja Ilta-sanomien uutisen alle lähetetystä kommentistakin.

Mutta vaikka kuinka kiukuttaisi toimittajien ammattitaidottomuuden tai jonkin muun syyn takia, ei valtion tehtävä ole riistää keneltäkään heidän henkeään, joskaan ei myöskään palkita ihmisoikeusrikoksista. Siispä on keksittävä jotain muuta.

Yksi keino laajentaa viranomaisten mahdollisuuksia ehkäistä tämän kaltaisia sisäpoliittisia uhkia on tietysti kiristää kansalaisuuden ehtoja niin, että vain mielekkäästi kotoutuneet voivat saada karkotukselta suojaavan kansalaisuuden. Koska paikallisen kielen osaaminen ja lakien kunnioittaminen ovat myönteinen merkki maahanmuuttajan sopeutumisesta uuteen kotimaahansa, tulisi kansalaisuus myöntää ainoastaan suomea kiitettävästi puhuvalle, omasta toimeentulostaan huolehtivalle ja muuten nuhteettomalle maahanmuuttajalle. Jos edellä mainitut ehdot eivät täyty, ei muulla kansalaisuuteen tarvittavalla kriteeristöllä ole juurikaan merkitystä. Kun maahanmuuttaja on demonstroinut käytöksellään olevansa suomalaisten luottamuksen arvoinen, voidaan hänelle myöntää kansalaisuus, joka takaa pysyvästi täysivaltaisen suomalaisen oikeudet ja velvollisuudet.

Itselläni herää myös kysymys, että onko oleskelulupien, jopa kansalaisuuden, peruminen juridinen optio tällaisissa tapauksissa? Kansalaisuuden peruminen tuskin on mahdollista ainakaan heidän kohdallaan, joilla ei ole kuin Suomen kansalaisuus, mutta muiden kohdalla tilanne lienee vain lainsäädännöstä kiinni. Oli miten oli, on tietysti hyvä, asiaa ovat ovat pohtineet meidän netti-besserwisserien lisäksi myös ihan ammattilaiset.

Sisäministeriön työryhmän tehtävänä oli luoda julkishallinnolle toimintamalli, “jolla vähennetään taistelualueelta palaajiin liittyvää väkivallan ja radikalisoitumisen riskiä ja jolla edistetään heidän palaamistaan suomalaiseen yhteiskuntaan”. Tämän oudon ristiriitaisen lausunnon myötä lähettäisin työryhmälle sellaisen idean pohdittavaksi, että mahtaisikohan vauvoja räjäyttelevän, ihmisiä elävältä polttavan ja kauloja katkovan terroristijärjestön alueilta palaava aavikkosoturi olla jo hieman radikalisoitunut? Veikkaisin, että jopa sinne lähtiessä saattaa näillä veijareilla olla vähän radikaaleja ajatuksia huolimatta siitä, onko hän todistettavasti tehnyt jotain laitonta tai ei. Mielesätni näiden n. 80 Supon seuraaman, Suomesta ISIS-alueille lähteneen, kohdalla moinen ennakko-oletus on sisäisen turvallisuuden kannalta varsin perusteltu. Siihen nähden näiden pohdintojen lähtökohta pitäisi olla se, tarvitseeko suomalainen yhteiskunta näitä ISIS-alueilta palaavia ihmisiä mihinkään ja voidaanko heitä koskaan oikeasti integroida osaksi sekularisoituvaa vapaata demokratiaa? Ensimmäiseen kysymykseen vastaus on ei, ja toiseenkin vain varovainen ehkä.

Vaikka ulkomaisissa terroristijärjestöissä taistelleiden paluumuuttajien kohtelu on toki pohtimisen arvoinen ongelma, niin katson kyllä suomalaisen oikeusvaltion legitimiteetin kärsivän merkittävästi, jos yksikään Lähi-idässä edes kurkunleikkaajien hangaroundina pyörinyt ihminen menisi missään jonossa yhdenkään lainkuuliaisen ihmisen edelle. En usko, että yksikään aikuinen ihminen olisi lähtenyt ISIS:n hallitsemille alueille ymmärtämättä ja kannattamatta järjestön ylikorostamaa vapauden sekä ihmisoikeuksien vastaista aatetta. Sillä perusteella on vaikeaa ajatella, että pelkästään riittämätön näyttö sota- tai muihin rikoksiin osallistumisesta olisi riittävä peruste henkilön oikeutuksesta saada erityiskohtelua maassa, jossa lähes kaikki muut ihmiset ovat jättäneet osallistumatta koko yhteiskuntajärjestelmämme tuhoamiseen tähtäävän järjestön toimintaan.

Eritoten teidän, jotka pelkäätte äärioikeiston ja oikeistopopulismin nousua, kannattaa nyt osallistua aiheesta käytävään keskusteluun oikeiden ratkaisujen löytämiseksi. Koska jokainen terrori-isku, tai jopa terroriepäily, kallistaa julkisen mielipiteen vaakaa suoraan äärioikeiston suuntaan. Mitä luulette, montako terrori-iskua pitää tapahtua, tai montako ISIS-paluumuuttajaa pitää mennä asuntojonoissa kotimaisten asunnottomien edelle ennen presidentinvaaleja, jotta Laura Huhtasaari valitaan presidentiksi?

Toisaalta, jokaisen islamistien terroria ja uusia terrori-iskuja pelkäävän kannattaa myös osallistua tähän samaan keskusteluun asiallisesti ja ratkaisukeskeisesti klikkimedian huonosti kirjoitettujen uutisten taivastelemisen sijaan. Ellei tavoitteena tietysti ole nostaa poliittista kannatusta tanssimalla terroristien uhrien haudoilla, kuten Turun iskun jälkeen ikävä kyllä eräiltä mauttomilta opportunisteilta nähtiin.

Asia on juridisesti sekä vapausaatteen kannalta erittäin monimutkainen ja jokaisen tapauksen kohdalla tarvitaan varmasti tarveharkintaa. Oli miten oli, sen kuitenkin on varmaa, ettei tavallisia lainkuuliaisia ihmisiä tule pakottaa altistumaan riskeille, joita aikamme pahamaineisimman terroristijärjestön ideologiaa syleilleet ihmiset takaisin tullessaan tänne tuovat.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html
https://www.facebook.com/anna.cantellforsbom/posts/10155133831368990
http://vnk.fi/documents/10616/1266558/Taistelualueilta+palaavat+raportti+29032017/435a1edf-25e8-4232-b23a-aea35e0242ad

]]>
6 http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242213-voi-parkaa-isis-kurkunleikkaajaa#comments ISIS Kotouttaminen Maahanmuutto Terrorismi Turvallisuuspolitiikka Fri, 01 Sep 2017 05:24:57 +0000 Tere Sammallahti http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242213-voi-parkaa-isis-kurkunleikkaajaa
Kotouttamiseen käytetään vuodessa puoli miljardia - mitkä ovat tulokset? http://simogrnroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242152-kotouttamiseen-kaytetaan-vuodessa-puoli-miljardia-mitka-ovat-tulokset <p>Valton budjetista käytetään tänä vuonna kotouttamiseen lähes puoli miljardia euroa. A-Studiossa pohdittiin keskiviikkona 30.8. sitä, mihin kotouttamisrahat menevät ja kuinka hyvin kotouttaminen toimii. Aiheesta oli toimittaja&nbsp;<strong>Marja Sannikan</strong>&nbsp;kanssa keskustelemassa Työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttojohtaja&nbsp;<strong>Sonja Hämäläinen</strong>.</p><p>Kotouttamisen tuloksia käsiteltäessä ohjelmassa nostettiin esiin Afganistanista, Somaliasta ja Irakista tulevien ihmisten heikko integroituminen työelämään. Maahanmuuttojohtaja Hämäläinen nosti hyvin esiin kyseisistä maista muuttaneiden työllistymisen olevan huomattavasti haastavampaa kuin esimerkiksi länsimaista tulevilla muuttajilla.</p><p>Afganistanista, Somaliasta ja Irakista tulevien tulijoiden työllisyyden Hämäläinen totesi ajan kanssa lähenevän kantaväestön tasoa. Työmarkkinoille integroitumiseen menee näiden ryhmien edustajilta hänen mukaansa keskimäärin noin 5-8 vuotta. Esiin keskustelussa nostettiin myös se, että maahanmuuttajien työttömyysluvuissa on tilastollista harhaa, sillä uudet tulijat työllistyvät heikommin ja heikentävät näin tilapäisesti koko ryhmän työllisyyslukuja.</p><p>Keskustelussa tuotiin hyvin esille maahanmuuttajaryhmien erot työllistymisessä ja humanitaarisin syin maahan tulevien ryhmien integroitumisen haasteet. Integroitumisen onnistumisesta ajan kanssa annettiin taas turhan epämääräinen ja positiivinen kuva. Näin vaikka kyseisten ryhmien työllistymisestä on olemassa nykyään runsaasti tutkimustietoa, joka osoittaa humanitaaristen maahanmuuttajien työllistymisen olevan äärimmäisen heikkoa jopa vuosikausien maassaolon jälkeen.<a href="http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2017/08/ty%C3%B6llisyysasteet1.png"><img alt="" height="343" src="http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2017/08/ty%C3%B6llisyysasteet1.png" width="643" /></a></p><p>Suomen Perusta -ajatuspajan tutkimuksessa&nbsp;<a href="http://www.suomenperusta.fi/maahanmuutot-tutkimus-osa-1/"><em>Maahanmuutot ja Suomen julkinen talous: Osa 1 &ndash; Toteutuneet julkisen talouden tulot ja menot&nbsp;</em></a>(Salminen 2015), tuodaan esiin eri maahanmuuttajaryhmien työllistymisasteen kehitystä maassaolon mukaan. Luvuista käy ilmi, että työllisyysaste nousee maassaolon myötä, mutta jopa parikymmentä vuotta Suomessa asuneiden Irakista ja Somaliasta tulleiden muuttajien työllisyysaste ei nouse kuin 40 % kieppeille, kun työllisyysaste koko väestön keskuudessa on lähes 70 %.</p><p>Pitkään maassa olleiden humanitaaristen maahanmuuttajien heikko työllistyminen nousee esiin myös Eläketurvakeskusten ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen viimeaikaisissa tutkimuksissa.</p><p>Eläketurvakeskuksen ja Pellervon taloustutkimuksen tutkimuksessa&nbsp;<a href="http://www.etk.fi/wp-content/uploads/Maahanmuuttajat_tyomarkkinoilla.pdf"><em>Maahanmuuttajat työmarkkinoilla &ndash; tutkimus eri vuosina Suomeen muuttaneiden työurista</em></a>&nbsp;(Busk, Jauhiainen, Kekäläinen, Nivalainen ja Tähtinen 2016) todetaan, että Lähi-idästä ja Somaliasta tulevilla maahanmuuttajilla tulot ja työajat eivät kasva merkittävästi pitkänkään ajan kanssa.</p><p>VATT:in tutkimusraportissa&nbsp;<a href="http://vatt.fi/en/publications/labor-market-integration-of-refugees-in-finland"><em>Labor Market Integration of Refugees in Finland</em></a>&nbsp;(Sarvimäki 2017) todetaan taas, että Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulevien tulijoiden työllisyys sekä tulot säilyvät heikkoina ja sosiaalitukien käyttö taas pysyy merkittävänä pitkänkin ajan maassaolon jälkeen.</p><p>Humanitaaristen maahanmuuttajien kotoutuminen työmarkkinoille edes vuosien maassa olon jälkeen ei siis ole ollut menestystarina, mikäli asiaa tarkastellaan tutkimustiedon valossa.</p><p>&nbsp;</p><p>Kirjoitus on julkaistu alunperin Suomen Perusta -ajatupajan verkkosivuilla osoitteessa : <a href="http://www.suomenperusta.fi" title="www.suomenperusta.fi">www.suomenperusta.fi</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Valton budjetista käytetään tänä vuonna kotouttamiseen lähes puoli miljardia euroa. A-Studiossa pohdittiin keskiviikkona 30.8. sitä, mihin kotouttamisrahat menevät ja kuinka hyvin kotouttaminen toimii. Aiheesta oli toimittaja Marja Sannikan kanssa keskustelemassa Työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen.

Kotouttamisen tuloksia käsiteltäessä ohjelmassa nostettiin esiin Afganistanista, Somaliasta ja Irakista tulevien ihmisten heikko integroituminen työelämään. Maahanmuuttojohtaja Hämäläinen nosti hyvin esiin kyseisistä maista muuttaneiden työllistymisen olevan huomattavasti haastavampaa kuin esimerkiksi länsimaista tulevilla muuttajilla.

Afganistanista, Somaliasta ja Irakista tulevien tulijoiden työllisyyden Hämäläinen totesi ajan kanssa lähenevän kantaväestön tasoa. Työmarkkinoille integroitumiseen menee näiden ryhmien edustajilta hänen mukaansa keskimäärin noin 5-8 vuotta. Esiin keskustelussa nostettiin myös se, että maahanmuuttajien työttömyysluvuissa on tilastollista harhaa, sillä uudet tulijat työllistyvät heikommin ja heikentävät näin tilapäisesti koko ryhmän työllisyyslukuja.

Keskustelussa tuotiin hyvin esille maahanmuuttajaryhmien erot työllistymisessä ja humanitaarisin syin maahan tulevien ryhmien integroitumisen haasteet. Integroitumisen onnistumisesta ajan kanssa annettiin taas turhan epämääräinen ja positiivinen kuva. Näin vaikka kyseisten ryhmien työllistymisestä on olemassa nykyään runsaasti tutkimustietoa, joka osoittaa humanitaaristen maahanmuuttajien työllistymisen olevan äärimmäisen heikkoa jopa vuosikausien maassaolon jälkeen.

Suomen Perusta -ajatuspajan tutkimuksessa Maahanmuutot ja Suomen julkinen talous: Osa 1 – Toteutuneet julkisen talouden tulot ja menot (Salminen 2015), tuodaan esiin eri maahanmuuttajaryhmien työllistymisasteen kehitystä maassaolon mukaan. Luvuista käy ilmi, että työllisyysaste nousee maassaolon myötä, mutta jopa parikymmentä vuotta Suomessa asuneiden Irakista ja Somaliasta tulleiden muuttajien työllisyysaste ei nouse kuin 40 % kieppeille, kun työllisyysaste koko väestön keskuudessa on lähes 70 %.

Pitkään maassa olleiden humanitaaristen maahanmuuttajien heikko työllistyminen nousee esiin myös Eläketurvakeskusten ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen viimeaikaisissa tutkimuksissa.

Eläketurvakeskuksen ja Pellervon taloustutkimuksen tutkimuksessa Maahanmuuttajat työmarkkinoilla – tutkimus eri vuosina Suomeen muuttaneiden työurista (Busk, Jauhiainen, Kekäläinen, Nivalainen ja Tähtinen 2016) todetaan, että Lähi-idästä ja Somaliasta tulevilla maahanmuuttajilla tulot ja työajat eivät kasva merkittävästi pitkänkään ajan kanssa.

VATT:in tutkimusraportissa Labor Market Integration of Refugees in Finland (Sarvimäki 2017) todetaan taas, että Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulevien tulijoiden työllisyys sekä tulot säilyvät heikkoina ja sosiaalitukien käyttö taas pysyy merkittävänä pitkänkin ajan maassaolon jälkeen.

Humanitaaristen maahanmuuttajien kotoutuminen työmarkkinoille edes vuosien maassa olon jälkeen ei siis ole ollut menestystarina, mikäli asiaa tarkastellaan tutkimustiedon valossa.

 

Kirjoitus on julkaistu alunperin Suomen Perusta -ajatupajan verkkosivuilla osoitteessa : www.suomenperusta.fi

]]>
10 http://simogrnroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242152-kotouttamiseen-kaytetaan-vuodessa-puoli-miljardia-mitka-ovat-tulokset#comments Maahanmuutto Thu, 31 Aug 2017 08:34:13 +0000 Simo Grönroos http://simogrnroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242152-kotouttamiseen-kaytetaan-vuodessa-puoli-miljardia-mitka-ovat-tulokset
Se oli sitten siinä! - Suomi auttaa maahanmuuttajia http://jyrkisipila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242151-se-oli-sitten-siina-suomi-auttaa-maahanmuuttajia <p>Joku huutaa: &rdquo;Rajat auki!&rdquo; Hän haluaa auttaa maailman ihmisiä, ja Suomessa on tilaa ja resursseja - tilaa ottaa heti vastaan vaikka 50&nbsp;000 ihmistä, resursseja ruokkia heidät, pakopaikkaa ja tulevaisuutta täältä hakevat. Kyllä, tämä joku on oikeassa.</p><p>Mutta - entä ne seuraavat 50 vuotta? Aikuinen ihminen haluaa töitä, hän haluaa usein perheen, hän haluaa lapsilleen tulevaisuuden, hän haluaa monipuolisen ja hyvän elämän.</p><p>Maahanmuuttajien työttömyys on Suomessa perinteisesti ollut 2,5 &ndash; 3 kertaa suurempi kuin keskimääräinen työttömyys. Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyysprosentti on jopa 50 &ndash; 60, ja ollut sitä vuosikymmeniä. Elämän valttikortit ovat monella näihin ryhmiin kuuluvilla harvassa.</p><p>Joku toruu: &rdquo;Suomalaiset ovat rasisteja, koska eivät ota maahanmuuttajia työhön!&rdquo; Kyllä, tämä joku on oikeassa: Suomessa esiintyy rasismia työnhakijoina olevia maahanmuuttajia kohtaan.</p><p>Toinen asia on se, että monet ihmiset niissä maahanmuuttajaryhmissä, joiden työttömyys on perinteisesti ollut hyvin korkea, ovat tänne tullessaan tiedoiltaan ja taidoiltaan hyvin heikkoja verrattuna keskimääräisiin kantaväestön edustajiin &ndash; koulua, siellä jossain, on saatettu käydä esimerkiksi vain viisi vuotta. Eivätkä he aikuisena välttämättä helposti ja nopeasti, tai koskaan, opi työssä vaadittavaa tietotaitoa, ja ensin täytyy vielä opetella kielikin! Siksi heitä on vaikea rekrytoida; kaikki ei johdu rasismista.</p><p>Suomi ottaa ihmisen vastaan ja antaa hänelle turvaa, mutta - se oli sitten siinä! Järkeviä polkuja eteenpäin ei monen kohdalla tahdo löytyä taikka polut ovat ihmisen itsensä mielestä liian pitkiä ja/tai tavoite liian suuren työn takana. Joidenkin, itse asiassa monen, kohdalla se oli sitten siinä ne seuraavat 50 vuotta.</p><p>Olen monesti ajatellut, että vaikeimmin Suomeen kotoutuvia ryhmiä kannattaisi pikemminkin auttaa lähellä heidän lähtömaitaan, olosuhteissa, jotka olisivat heille tutummat, olosuhteissa, joissa he voisivat toimia aktiivisemmin ja monipuolisemmin. Jos niin tehtäisiin, voitaisiin nykyisensuuruisella panostuksella auttaa todennäköisesti suurempaa joukkoa ihmisiä.</p><p>Miksi niin ei sitten tehdä? Olemmeko ehkä itsekäs maa, joka ajattelee saavansa näiden ihmisten lapsista eli toisesta sukupolvesta kelpo työvoimaa talouselämänsä rattaisiin &ndash; mutta ensimmäinen sukupolvi saa elellä mitenkuten? Vai olemmeko vain niin kokemattomia ja omahyväisiä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, että muuttajat kärsivät siitä? Meneekö halumme toteuttaa itseämme auttamalla asioiden järkevän ratkaisemisen ja kohteidemme todellisten tarpeiden edelle?</p> Joku huutaa: ”Rajat auki!” Hän haluaa auttaa maailman ihmisiä, ja Suomessa on tilaa ja resursseja - tilaa ottaa heti vastaan vaikka 50 000 ihmistä, resursseja ruokkia heidät, pakopaikkaa ja tulevaisuutta täältä hakevat. Kyllä, tämä joku on oikeassa.

Mutta - entä ne seuraavat 50 vuotta? Aikuinen ihminen haluaa töitä, hän haluaa usein perheen, hän haluaa lapsilleen tulevaisuuden, hän haluaa monipuolisen ja hyvän elämän.

Maahanmuuttajien työttömyys on Suomessa perinteisesti ollut 2,5 – 3 kertaa suurempi kuin keskimääräinen työttömyys. Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyysprosentti on jopa 50 – 60, ja ollut sitä vuosikymmeniä. Elämän valttikortit ovat monella näihin ryhmiin kuuluvilla harvassa.

Joku toruu: ”Suomalaiset ovat rasisteja, koska eivät ota maahanmuuttajia työhön!” Kyllä, tämä joku on oikeassa: Suomessa esiintyy rasismia työnhakijoina olevia maahanmuuttajia kohtaan.

Toinen asia on se, että monet ihmiset niissä maahanmuuttajaryhmissä, joiden työttömyys on perinteisesti ollut hyvin korkea, ovat tänne tullessaan tiedoiltaan ja taidoiltaan hyvin heikkoja verrattuna keskimääräisiin kantaväestön edustajiin – koulua, siellä jossain, on saatettu käydä esimerkiksi vain viisi vuotta. Eivätkä he aikuisena välttämättä helposti ja nopeasti, tai koskaan, opi työssä vaadittavaa tietotaitoa, ja ensin täytyy vielä opetella kielikin! Siksi heitä on vaikea rekrytoida; kaikki ei johdu rasismista.

Suomi ottaa ihmisen vastaan ja antaa hänelle turvaa, mutta - se oli sitten siinä! Järkeviä polkuja eteenpäin ei monen kohdalla tahdo löytyä taikka polut ovat ihmisen itsensä mielestä liian pitkiä ja/tai tavoite liian suuren työn takana. Joidenkin, itse asiassa monen, kohdalla se oli sitten siinä ne seuraavat 50 vuotta.

Olen monesti ajatellut, että vaikeimmin Suomeen kotoutuvia ryhmiä kannattaisi pikemminkin auttaa lähellä heidän lähtömaitaan, olosuhteissa, jotka olisivat heille tutummat, olosuhteissa, joissa he voisivat toimia aktiivisemmin ja monipuolisemmin. Jos niin tehtäisiin, voitaisiin nykyisensuuruisella panostuksella auttaa todennäköisesti suurempaa joukkoa ihmisiä.

Miksi niin ei sitten tehdä? Olemmeko ehkä itsekäs maa, joka ajattelee saavansa näiden ihmisten lapsista eli toisesta sukupolvesta kelpo työvoimaa talouselämänsä rattaisiin – mutta ensimmäinen sukupolvi saa elellä mitenkuten? Vai olemmeko vain niin kokemattomia ja omahyväisiä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, että muuttajat kärsivät siitä? Meneekö halumme toteuttaa itseämme auttamalla asioiden järkevän ratkaisemisen ja kohteidemme todellisten tarpeiden edelle?

]]>
24 http://jyrkisipila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242151-se-oli-sitten-siina-suomi-auttaa-maahanmuuttajia#comments Kotimaa Maahanmuutto Pakolaiset Turvapaikanhakijat Työttömyys Thu, 31 Aug 2017 08:28:41 +0000 Jyrki Sipilä http://jyrkisipila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242151-se-oli-sitten-siina-suomi-auttaa-maahanmuuttajia
Inhimillinen pääoma http://taunotiusanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242147-inhimillinen-paaoma <p>Taloustieteen avainsanoihin kuuluu &rdquo;allokointi&rdquo;, mikä tarkoittaa sitä, että kansantalouden käytössä olevat resurssit pitäisi ohjata parhaaseen mahdolliseen käyttötarkoitukseen. Pääomien osalta tämä tarkoittaa sitä, että jokainen säästetty rahayksikkö pitäisi ohjata siihen käyttöön, joka tuottaa parhaan mahdollisen tuoton.</p><p>&nbsp;</p><p>Talouskasvua on kahdenlaista, määrällistä (ekstensiivinen) ja laadullista (intensiivinen). Kärjistettynä määrällisessä kasvussa tavoitteena on saada savuttavan tehtaan liukuhihnalta ulos tavaraa mahdollisimman paljon tavaraa laadusta välittämättä. Laadullinen talouskasvu taas on sitä, että keksimme uusia toimintatapoja ja teknologioita, joiden avulla asiat voidaan tehdä paremmin ja tehokkaammin. Esimerkiksi aurinkopaneelien hinnan lasku on hyvä esimerkki laadullisesta talouskasvusta. Energian tuotannon hinta laskee, luontoa säästyy, sekä luodaan uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja. Laadullinen talouskasvu ja hyvinvoinnin kasvu kulkevat käsi kädessä.</p><p>&nbsp;</p><p>Laadullinen kasvu perustuu siis teknologiseen kehitykseen ja tuottavuuden kasvuun, eikä siihen, että tuotannontekijöitä (pääoma, luonnonvarat, työvoima) lisätään määrällisesti. Ainoa järkevä tapa kasvattaa taloutta pitkällä tähtäimellä on laadullinen kasvu. Määrällisessä kasvussa ennen pitkää tulee vastaan pienenevien tuottojen laki. Jos omistat 10 terästehdasta, ja perustat tehtaan numero 11, siitä saatava hyöty on pienempi. Syynä on se, että tehdas numero 11 luo lisää tarjontaa markkinoille, jolloin teräksen hinta laskee.</p><p>&nbsp;</p><p>Laadullisen kasvun kannalta tärkein tuotannontekijä on inhimillinen pääoma. Inhimillistä pääomaa pitää kartuttaa niin, että koko väestölle tarjotaan mahdollisimman hyvä peruskoulutus. Tämän jälkeen inhimillistä pääomaa on &rdquo;allokoitava&rdquo; eri aloille niin, että henkilökohtaiset ominaisuudet jokaisen ihmisen kohdalla otetaan huomioon.</p><p>&nbsp;</p><p>Allokointi tarkoittaa tässä sitä, että jokainen yksilö tekee uravalintansa omien mieltymystensä mukaisesti, mutta harkitsee samalla valitun alan ansaintamahdollisuuksia. On täysin absurdia kuvitella, että ihmisten ohjaaminen sukupuolen perusteella eri aloille olisi yhteiskunnan (saati yksilön) kannalta optimaalista. Viime vuosina Pisa-tutkimuksissa tytöt ovat ajaneet poikien ohi matemaattisissa taidoissa. Sitä suuremmalla syyllä tyttöjä pitäisi kannustaa matemaattisille ja teknisille aloille. Naiset tulisi myös ottaa vakavasti näillä aloilla. Laadullinen talouskasvu edellyttää, että inhimillistä pääomaa käytetään optimaalisella tavalla.</p><p>&nbsp;</p><p>Yhteiskunnan velvollisuus on pitää huolta inhimillisestä pääomastaan. Yhteiskunnan turvaverkkojen täytyy toimia. Ansiotason täytyy olla kansainvälisesti kilpailukykyinen. Jos inhimillisestä pääomasta ei pidetä huolta, on vaarana, että se karkaa ulkomaille. Esimerkiksi viime vuosikymmenellä Liettuassa 75% lääketieteen opiskelijoista harkitsi lähtöä paremman ansiotason perässä. Tällöin yhteiskunta maksaa koulutuksen, mutta suurin osa tuotoista jää saamatta.</p><p>&nbsp;</p><p>Huolenpitoa on myös, että alaa pystyy vaihtamaan joustavasti, mikäli valinta on syystä tai toisesta osoittautunut vääräksi. Kouluttautuminen uuteen ammattiin pitäisi olla mahdollista kaikille.</p><p>&nbsp;</p><p>Jokaisen kansantalouden kannalta on tärkeää, että inhimillisen pääoman kokonaismäärä on mahdollisimman suuri. Syntyvyyden lasku on yleinen trendi jälkiteollisissa maissa. Sitä on mahdotonta muuttaa, koska emme halua elää totalitarismissa. Ainoat tavat kasvattaa inhimillistä pääomaa ovat maahanmuutto ja koulutus. Taloustieteenkään kannalta ei ole mitään merkitystä sillä, mistä ihminen on peräisin.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Taloustieteen avainsanoihin kuuluu ”allokointi”, mikä tarkoittaa sitä, että kansantalouden käytössä olevat resurssit pitäisi ohjata parhaaseen mahdolliseen käyttötarkoitukseen. Pääomien osalta tämä tarkoittaa sitä, että jokainen säästetty rahayksikkö pitäisi ohjata siihen käyttöön, joka tuottaa parhaan mahdollisen tuoton.

 

Talouskasvua on kahdenlaista, määrällistä (ekstensiivinen) ja laadullista (intensiivinen). Kärjistettynä määrällisessä kasvussa tavoitteena on saada savuttavan tehtaan liukuhihnalta ulos tavaraa mahdollisimman paljon tavaraa laadusta välittämättä. Laadullinen talouskasvu taas on sitä, että keksimme uusia toimintatapoja ja teknologioita, joiden avulla asiat voidaan tehdä paremmin ja tehokkaammin. Esimerkiksi aurinkopaneelien hinnan lasku on hyvä esimerkki laadullisesta talouskasvusta. Energian tuotannon hinta laskee, luontoa säästyy, sekä luodaan uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja. Laadullinen talouskasvu ja hyvinvoinnin kasvu kulkevat käsi kädessä.

 

Laadullinen kasvu perustuu siis teknologiseen kehitykseen ja tuottavuuden kasvuun, eikä siihen, että tuotannontekijöitä (pääoma, luonnonvarat, työvoima) lisätään määrällisesti. Ainoa järkevä tapa kasvattaa taloutta pitkällä tähtäimellä on laadullinen kasvu. Määrällisessä kasvussa ennen pitkää tulee vastaan pienenevien tuottojen laki. Jos omistat 10 terästehdasta, ja perustat tehtaan numero 11, siitä saatava hyöty on pienempi. Syynä on se, että tehdas numero 11 luo lisää tarjontaa markkinoille, jolloin teräksen hinta laskee.

 

Laadullisen kasvun kannalta tärkein tuotannontekijä on inhimillinen pääoma. Inhimillistä pääomaa pitää kartuttaa niin, että koko väestölle tarjotaan mahdollisimman hyvä peruskoulutus. Tämän jälkeen inhimillistä pääomaa on ”allokoitava” eri aloille niin, että henkilökohtaiset ominaisuudet jokaisen ihmisen kohdalla otetaan huomioon.

 

Allokointi tarkoittaa tässä sitä, että jokainen yksilö tekee uravalintansa omien mieltymystensä mukaisesti, mutta harkitsee samalla valitun alan ansaintamahdollisuuksia. On täysin absurdia kuvitella, että ihmisten ohjaaminen sukupuolen perusteella eri aloille olisi yhteiskunnan (saati yksilön) kannalta optimaalista. Viime vuosina Pisa-tutkimuksissa tytöt ovat ajaneet poikien ohi matemaattisissa taidoissa. Sitä suuremmalla syyllä tyttöjä pitäisi kannustaa matemaattisille ja teknisille aloille. Naiset tulisi myös ottaa vakavasti näillä aloilla. Laadullinen talouskasvu edellyttää, että inhimillistä pääomaa käytetään optimaalisella tavalla.

 

Yhteiskunnan velvollisuus on pitää huolta inhimillisestä pääomastaan. Yhteiskunnan turvaverkkojen täytyy toimia. Ansiotason täytyy olla kansainvälisesti kilpailukykyinen. Jos inhimillisestä pääomasta ei pidetä huolta, on vaarana, että se karkaa ulkomaille. Esimerkiksi viime vuosikymmenellä Liettuassa 75% lääketieteen opiskelijoista harkitsi lähtöä paremman ansiotason perässä. Tällöin yhteiskunta maksaa koulutuksen, mutta suurin osa tuotoista jää saamatta.

 

Huolenpitoa on myös, että alaa pystyy vaihtamaan joustavasti, mikäli valinta on syystä tai toisesta osoittautunut vääräksi. Kouluttautuminen uuteen ammattiin pitäisi olla mahdollista kaikille.

 

Jokaisen kansantalouden kannalta on tärkeää, että inhimillisen pääoman kokonaismäärä on mahdollisimman suuri. Syntyvyyden lasku on yleinen trendi jälkiteollisissa maissa. Sitä on mahdotonta muuttaa, koska emme halua elää totalitarismissa. Ainoat tavat kasvattaa inhimillistä pääomaa ovat maahanmuutto ja koulutus. Taloustieteenkään kannalta ei ole mitään merkitystä sillä, mistä ihminen on peräisin. 

]]>
5 http://taunotiusanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242147-inhimillinen-paaoma#comments Koulutuksellinen tasa-arvo Koulutus Maahanmuutto Talouskasvu Thu, 31 Aug 2017 07:08:44 +0000 Tauno Tiusanen http://taunotiusanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242147-inhimillinen-paaoma